Offtopic Room !

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns
Mihay
Supermoderator

Re: Offtopic Room !

Mesaj de Mihay »

mda eu intotdeauna pana la duster am asociat esp cu discuri frana spate. merci
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

E mai eficienta frinarea pe discuri, dar nu toate masinile au nevoie de ele. La unele e suficient tamburii cu saboti.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

sunt de acord si nu prea :mrgreen:

dusteru' e o masina cu un portbagaj foarte mare, care e foarte posibil sa fie folosita incarcata (atat cu persoane cat si cu bagaje/cartofi/mere etc). de asemenea, va fi folosita masiv ptr mers in concediu.

asadar, va ajunge foarte des in situatia in care va cobori serpentine incarcata full. ma rog, pe masini mai serioase tintite spre aceeasi piata am vazut tamburi pe spate. gen subaru forester, ultima sau penultima generatie (2004).
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Singura problema a dusterului este lipsa acuta de putere. In rest nimic de rau si am fost 4 masina pe traseul buc-sibiu-buc. N am simtit nicio clipa cum ca nu ar avea frane si l am alergat ceva.
Referitor la tamburi si ESP, la opel astra H versiunile fara esp au tamburi iar cele cu esp au discuri. Probabil ca totul tine de sistemul ESP folosit de fiecare marca in parte
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

@Bogdan: era vorba de o uzare mai rapida a sabotilor, deci un efect pe termen mediu/lung. brake-fade te cred ca n-ai simtit.

mda, faptu' ca cel mai puternic motor are 105 cai (chiar de-i diesel) e cam nasol ... da' am auzit ca, neavand reductor, au facut un workaround facand prima treapta a cutiei foarte lunga ... poate si de aici sa vina senzatia ca masina nu traga; totusi, n-are decat ~1.2 tone, mai putin si decat c4.
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

mai da ce pretentiosi suntem.
aro 244 ce motor avea? din 2500cmc scotea 75 cp si cuplul comparabil cu ce are are dusterul asta dci. greutatea? minim mai mare la aro, ca nu mai stau acum sa caut (dar exact asa am fost curios in trecut, si gasisem datele tehnice)
daca aro se descurca bine in conditii offroad cu motorul respectiv nu vad cum sa fie underpowered prafuitorul.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

aro avea punti rigide si reductor. incomparabil in offroad cu orice suv mic/mediu, nu doar cu aspiratoru'.
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Tomita scrie:mai da ce pretentiosi suntem.
aro 244 ce motor avea? din 2500cmc scotea 75 cp si cuplul comparabil cu ce are are dusterul asta dci. greutatea? minim mai mare la aro, ca nu mai stau acum sa caut (dar exact asa am fost curios in trecut, si gasisem datele tehnice)
daca aro se descurca bine in conditii offroad cu motorul respectiv nu vad cum sa fie underpowered prafuitorul.
NU stiu ce face in offroad Dusterul, dar pe sosea e puturos rau...etajarea cutiei nu cred ca e cea mai fericita alegere

@chainsaw, am tot abuzat de frana mai ales pe serpentine, si d-aia am zis ca nu s-a simtit nimic ciudat in franare, insa e posibil ca in situatii limita sa fie cum zici tu
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

offroad (orice nu este onroad) adica si pe o mica campie, sau gropi, ulite, etc...
pt offroad extrem nu cred ca e o alegere optima, avand in vedere mentalitatea economica constructiva a prafuitorului
edit: @bogdan, ah, cutia, :lol: dacia ce sa-i faci. dupa cum ziceam mentalitatea contructiva dacia este ceva care sa reziste minimul necesar. cheltuieli la sange pt a reduce costul la sange. tot felul de solutii constructive greoaie doar ca se reduce cu 0.x lei per buc de reper.( de la cabalraie la restul - am inteles "din interior" ca la haion la sandero acum dedesub nu mai e capitonat ca in trecut ci e doar "cartonul" ala presat)
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

@Chainsaw : cel mai puternic diesel de pe Duster are 110cp(cutie 6trepte) nu 105 in primul rand iar viteza I este foarte scurta nu lunga,tocmai pt "off-road"-daca poate fi vorba in cazul Dusterului.In conditii normale de drum,asfalt,oras etc se poate pleca confortabil de pe loc cu treapta a-2-a.

@Bogdan : Despre ce motorizare spui ca lenesa?Eu am mers cu Dci-ul de 110cp si nu mi-a displacut deloc.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Tomita scrie:offroad (orice nu este onroad) adica si pe o mica campie, sau gropi, ulite, etc...
pt offroad extrem nu cred ca e o alegere optima, avand in vedere mentalitatea economica constructiva a prafuitorului
edit: @bogdan, ah, cutia, :lol: dacia ce sa-i faci. dupa cum ziceam mentalitatea contructiva dacia este ceva care sa reziste minimul necesar. cheltuieli la sange pt a reduce costul la sange. tot felul de solutii constructive greoaie doar ca se reduce cu 0.x lei per buc de reper.( de la cabalraie la restul - am inteles "din interior" ca la haion la sandero acum dedesub nu mai e capitonat ca in trecut ci e doar "cartonul" ala presat)
Nu cred ca e cazul cutiei de viteze sa o raportezi in politica de reduceri ECO a Daciei.Cutiile de viteza cat si motoarele s-au dovedit a fi fiabile si cu si fara ECO.Au si ei niste bariere de cost sub care nu pot scadea.In plus demultiplicarea rapoartelor unei cutii de viteze nu tine de costuri,daca e prost sau bine etajata este pt ca asa este conceputa si s-au facut niste calcule pentru asta.Se fac teste se valideaza se fac rulaje,nu e chiar asa simplu...

Cine ti-a zis tie din interior ti-a zis fals.Sandero nu a avut niciodata hayonul capitonat si nici carton presat ci doar un capac de plastic cam ca la C4 doar de dimensiuni mai mici.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
chainsaw

Mesaj de chainsaw »

correct me if i'm wrong
treapta 1 lunga = pinion mai mic decat normal pentru ca cuplu' sa vina progresiv si sa se amane pe cat posibil momentu' in care roata da in gol ...
treapta 1 scurta = pinion mare si dai imediat a doua

ma gandesc ca pe teren ai nevoie de cuplu si nu de turatie... ca d-aia cand ramai prin mocirla sau inzapezit ii dai cu a doua de pe loc ...

pe de alta parte poate dusteru are nevoie pur si simplu de putere ca sa treaca peste bolovani, si am inteles ca lucrezi pe-acolo, deci cel mai probabil e cum zici tu
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i
Mercedes C200 Kompressor
Numar Inmatriculare: Ct 07 WOA / CT 90 ESE

Mesaj de Ediz »

http://www.autovit.ro/citroen-c4-C17064263.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Imagine

Imagine

senzori fata,spate ,xenon , bara coupe
super :D
C4
C200K
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Mesaj de wonka jr. »

nu inteleg ce s-a intamplat cu jantele originale...pe 17 ?
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Nici eu nu inteleg.... sa nu mai zic ca alea originale erau muuult mai misto decat naspeturile astea.
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”