salut
sunt magpie si sunt nou aici pe forum si sper ca am postat unde trebuie (daca nu rog admin sa corecteze)
sunt posesorul unui citroen c4 alb coupe 110 cp (2006), alb, stock si am o mica mare problema la el
am avut un nefericit incident: un nesimtit cu un renault megane cu numar de polonia, mi-a tamponat masina, in parcare la supermarket. Problema este ca avea rotile usor virate la stanga! Martorul care m-a anuntat de incident a spus ca a impins-o cam 20 de cm spre inapoi. Masina dpdv estetic nu are decat o mini zgarietura pe aripa stanga... dpdv functional... nu prea: volanul nu mai sta drept ci usor virat spre DREAPTA si cand vreau sa merg drept trebuie mereu sa compensez handicapul. Daca dau drumul la volan masina tinde sa o ia spre dreapta (probabil din tendinta lui de a se indrepta: numai ca el se indreapta eronat)
unde sa fie problema? in coloana de directie, in volan in capete de bara... unde?
problema e ca eu acum stau in austria si aici consultanta de jupoaie de bani...
as aprecia mult ajutorul dumneavoastra
multumesc frumos si astept un raspuns!
Probleme directie...
-
magpie
- Numar Inmatriculare: PH 11 VJO
Probleme directie...
Drive safely and responsibly!
Always wear the seatbelt!
Do not push over the limit!
-
dimabogdan
Re: Probleme directie...
Orice ar fi TREBUIE sa o rezolvi in service.
Experienta proprie: am fost lovit de un Matiz in roata acum ceva timp, rotile virate.Aceleasi simptome ca si tine le-am avut, plus faptul ca a trebuit sa sa schimb un amortizor si pana la urma le-am schimbat pe amandoua.Mie se pare ca mi-a afectat si fuzeta , ptr. ca pana n-am schimbat-o, am distrus 3 perechi de rulmenti.
In mod sigur si bieleta de directie este dereglata ( la mine a fost f.f.f.dereglata) insa cei la care m-am dus nu i-au dat ca lumea de cap( cand au reglat geometria) si am ramas cu volanul usor stramb cateva luni pana m-am dus la Peugeot si am refacut geometria ( nu aveam service in Cta)
Fenomenul care se intampla la tine acum ( asta este explicatia pe care mi-au dat-o baietii aia in service) este ca, caseta de directie este electronica, are niscaiva senzori care dau informatii incorecte din cauza ca volanul, in loc sa stea in pozitia presetata e stramb, motiv pentru care caseta de directie incearca sa compenseze, de aceea au aparut ciudateniile alea.La tine,se rezolva sigur cu refacerea geometriei.( zic eu
)
Experienta proprie: am fost lovit de un Matiz in roata acum ceva timp, rotile virate.Aceleasi simptome ca si tine le-am avut, plus faptul ca a trebuit sa sa schimb un amortizor si pana la urma le-am schimbat pe amandoua.Mie se pare ca mi-a afectat si fuzeta , ptr. ca pana n-am schimbat-o, am distrus 3 perechi de rulmenti.
In mod sigur si bieleta de directie este dereglata ( la mine a fost f.f.f.dereglata) insa cei la care m-am dus nu i-au dat ca lumea de cap( cand au reglat geometria) si am ramas cu volanul usor stramb cateva luni pana m-am dus la Peugeot si am refacut geometria ( nu aveam service in Cta)
Fenomenul care se intampla la tine acum ( asta este explicatia pe care mi-au dat-o baietii aia in service) este ca, caseta de directie este electronica, are niscaiva senzori care dau informatii incorecte din cauza ca volanul, in loc sa stea in pozitia presetata e stramb, motiv pentru care caseta de directie incearca sa compenseze, de aceea au aparut ciudateniile alea.La tine,se rezolva sigur cu refacerea geometriei.( zic eu
Ultima oară modificat Sâm Ian 22, 2011 10:38 pm de către dimabogdan, modificat 1 dată în total.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
-
vladoff
in primul rand reparatia se poate face pe asigurarea vinovatului sau carte verde daca nu are rezidentza si ai scapat de toate . cauta un service care face geometrie de roti nu poate fi scump si din alinierea rotilor fatza , fatza de cele de spate adica geometrie cu reglaj roti fatza o sa rezulte ce element este avariat adica fuzeta, bieleta antiruliu, telescop, capat de bara directie etc
nu incerca tu deoarece tine de elemente de directie si de elemente de sigurantza .
da si inca ceva caseta de directie este electrica poate senzorul de la casetea pe acea cremaliera dintzata nu face corect citirea, de acum incolo te sfatuiesc sa urmaresti daca nu cumva se aduna shpan in rezervorul de ului ptr servodirectie defapt este o pilitura fina
nu incerca tu deoarece tine de elemente de directie si de elemente de sigurantza .
da si inca ceva caseta de directie este electrica poate senzorul de la casetea pe acea cremaliera dintzata nu face corect citirea, de acum incolo te sfatuiesc sa urmaresti daca nu cumva se aduna shpan in rezervorul de ului ptr servodirectie defapt este o pilitura fina
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
La C4 senzorul de rotatie a volanului e situat sub volan. Deci de la senzor eu o cam exclud. Cel mai probabil s-a indoit ceva si vorba lui Vladoff avind in vedere ca e un element de siguranta nu merge diagnosticata asa ... la ochi. Tot service-ul e indicat.
-
dimabogdan
N-am spus ca e de la senzor.Dar daca bieletele sunt dereglate , iar volanul nu are pozitia exacta, senzorul ala face figuri, ca la mine.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
-
blu3manx
1 lucru e sigur,trebuie sa te duci sa-ti faci din nou unghiul de fuga....e maxim 1 mil prin buc,asa se regleaza si bieletele..daca ai probleme mai mari la directie nu o sa ti-l poata face,si te anunta..
in mare proportie cam asta ar fi problema ta,am avut si eu parte de asa ceva si s-a rezolvat.eu am fost la service renault dacia,m-a costat 70 ron....succes !
in mare proportie cam asta ar fi problema ta,am avut si eu parte de asa ceva si s-a rezolvat.eu am fost la service renault dacia,m-a costat 70 ron....succes !
Citroen C4 1.6 16V VTS
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
capat de bara sau bratul....inclin sa cred ca e indoit bratul.
servie urgent.
servie urgent.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
magpie
- Numar Inmatriculare: PH 11 VJO
multumesc din suflet, stimati colegi, pentru raspunsurile date atat de rapid
sper sa ajung la citroen wien cat mai repede posibil si sa remediez problema!
acum am niste asi in maneca!
sper sa ajung la citroen wien cat mai repede posibil si sa remediez problema!
acum am niste asi in maneca!
Drive safely and responsibly!