Test drive cu Noul Citroen C4 - primele impresii

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns

Ai achizitiona noul C4?

Da
85
55%
Nu
70
45%

Voturi totale: 155

Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Test drive cu Noul Citroen C4 - primele impresii

Mesaj de Aiurica »

pt mine si e posibil sa gresesc, ( si poate pt ca sunt subiectiv) c4 inseamna coupe.....NO offence
daca intrebi pe cineva de c4 iti va spune instant ca da, e aia cu spatele ala ciudat.Ma bucura asta.

din pacate , nu mai e acelasi c4 pe care il stim.Clar o evolutie datorata cerintelor mondiale, dar nu ceea ce imi doresc.

Mai degraba DS4 se potriveste pe cerintele mele.Daca asta s-a dorit, prbl ca e o miscare de marketing reusita....daca Citroen va reusi sa aduca DS4 la un pret cat de cat accesibil , da atunci probabil mi-as indrepta atentia catre Ds4 ca o posibila achizitie pe viitor, insa c4 nou, cu parere de rau o spun , nu ma atrage cu toate tetierele ei si tonurile muzicale la schimbatul sensului de mers.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

perceptia este un aspect interesant al psihicului uman. aici o echipa de marketing de la o fabrica auto tre sa fie perfecta. sa isi targeteze clientela. in fine.
bine ai zis relu. pt tine, si pt muulti, cand zici c4 le ramane in minte coupe-ul care avea acel ceva.
dar pe langa coupe exista si berlina si sedan si mpv (5 / 7 locuri). e ca si cum ai zice si la megane 3 ca el este coupe-ul. si restul caroseriilor nu conteaza.
in plus luand pe firul logicii, daca lansarea C4-1 se facea la coupe urmand ca peste cativa ani sa imbogateasca modelul cu alte caroserii, da, puteai sa zici ca reprezentativ, citro c4 prima generatie este acest kam-back. acesta a fost modelul lansat, care a primit ulterior niste surate pt imbunatatirea vanzarilor, si intregirea gamei.
dar dupa cum vedem si la ceilalti producatori auto, mai nou, se lanseaza berlina, familista, si apoi versiunea in 3 usi ( nu neaparat sportiva). dupa ce si-au amortizat o parte sau in intregime R&D-ul pt berlina. astra nic acum nu a scos GTC-ul la noua generatie. de ce?
pentru ca sunt costuri pt dezvoltarea si proiectarea unui gtc si sunt costuri pt berlina (incepand de la matrite, etc...) daca scot si versiunea in 3usi in acelasi timp (fiind mult mai ieftina) atunci multi clienti care nu au preferinte neaparat pt 3 usi o vor alege pe aceasta fiind mai ieftina.
ori ei prefera sa isi vanda berlina si la aia cu flote, masini de firma, etc (cei care nu au preferinte, doar ieftin sa fie) sa isi scoata din cheltuieli, si apoi cand vor vinde si coupe-ul deja sa isi fi acoperit destul din partea cu berlina.
si am deviat de la subiectul initial pt a justifica, din pdv meu, tactica asta a producatorilor auto.
revenind la relu:
e ca si cum ai zice mitsubishi lancer, si toti se gandesx la EVO. sau imprezza, si toti raman cu wrx sti in cap. si apoi sunt dezamagiti mental ca masina din gata lor are 150cp maxim, si nu e torpia imaginata. de asemenea lattura aceastaeste experimentata si in alte cazuri de oameni. prajitura din poza nu e totuna cu cea din farfurie.
asta e, mereu cineva isi va promova ce are mai bun, dar aia costa, nu iti permiti, cumperi mai putin.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Am votat NU,cu parere de rau nu as da atatia bani pt ceva comun care nu mai are acel chic inegalabil ca si pana acum.Din pacate aleg pt o suma echivalenta tristul si banalul Golf 6.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

LowProfile scrie:
mugurel scrie:
LowProfile scrie:
As vrea sa vad si eu o dovada scrisa, o oferta.. ceva.. Sa sustina ce spui tu aici! Jante de 18 optionale la 250 nu am vazut la nici un producator, nici macar in variante de echipare mai ridicate...
Stai un pic... Eu ma uit peste tot pe oferta si pentru varianta FULL standard sunt jantele de 16... Ce inseamna asta? Oferta falsa? Lucram pe cifre concrete sau batem campii?.. Tu acum daca esti cu Citroen si vinzi masini de ce nu ai facut lobby sa fie trecuta si treaba asta in oferta???
Nu mai imi cumpar Citroen caci nu vreau sa dau 14k pe ea si in 5 ani sa iau aproape 5k!
In 2 luni scap de leasing si vad eu atunci.. Imi poti oferi buy-back? Sau un pret foarte bun pentru noul C4 si iti dau masina mea la schimb?
Cat de usor se complica lucrurile cand ai un Citroen!

Hai sa ne mai uitam o data pe oferta... Unde scrie 17 la Exclusive? hmmm Cine minte? Tu sau Citroen?

quote]

Am gresit...

Ai avut dreptate, Jantele de 16" BOSTON sunt standard la Exclusive, ca optionale apar cele pe 17" PHOENIX la 242 Euro +TVA si tot ca optional apar cele pe 18" NEWPORT la 565 euro +TVA. Aceste optionale sunt numai pt Exclusive.
Dar exista!

Acum, daca tot imi asum greseala, cand iti comanzi un Exclusive si vrei cu jante pe 18", iti platesc eu diferenta de la 242 la 565 de euro. ok?
DS3 1,6HDi 92CP
tibi

Mesaj de tibi »

Tomita scrie:dar nu mai comparati cu pimul coupe.
asta e berlina. comparati cu berlina. stilul de la prima si cel de la a doua.
Atat berlina cat si varianta in 5 usi mi se par hidoase,facute (parca) cat sa dea bine in brosura ca alternativa pt coupe.
Sunt curios cati ar renunta la vechiul c4 pt unul nou?!?!
Scuzati-mi reticenta,insa nu-l vad a fi un model care sa incante in vreun fel :roll:
seat leon 2.0tdi 140cp stylence si fan c4 coupe
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

mugurel scrie: DS3Racing pt putere, performanta si pt k va respecta imaginea WRC, sau DS4 pt k e confortabila?
Greu, frate, greu...
Poate dati voi neshte sfaturi, nu?
DS4R cam ce specificatii va avea? 1.6T de 200/202PS pentru puntea fata si acel electric de 95CP pentru spate? Sau sint povesti?
Cei 295PS daca vor putea fi folositi simultan va fi o treaba masina asta.

P.S.: stati asa, daca citroen scoate masina asta (si ii pune toate usile) imi retrag toate acuzele alea despre mintile lipsa din cap, etc.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

ce e sigur pana acu e ca 1.6 thp de 200 de cai va exista si pe ds4 http://www.ds4.citroen.com/ro#/performanta/motorizari/" onclick="window.open(this.href);return false;

poate pt versiunea "R" (daca va exista) vor mai stoarce niste zeci de caluti ...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
cre8or

Mesaj de Tomita »

@mituc.
ds4r probabil ca va fi un crossover sport.
avand in vedere ca gama DS e mult mai scumpa, din motivatii de marca (in care platesti sigla, nu calitati concrete) cat ai fi dispus sa platesti pt acel DS4R de 300cp?

Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

divagam si ne departam de subiect.....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
grigoreb
Marca si model masina: C4 1,6 HDI
Numar Inmatriculare: AG 13 GBS

Mesaj de grigoreb »

@ Tibi!
ziceai ca Hatchback e hidos! nu-s de acord deloc, decat la sedan!
m-am uitat la DS4 din profil! un C4 mai inalt, mai stilizat, mai agresiv (cu tevile de evacuare), mai crossover (cu stopurile gen Audi Qx, unde x ia valori)!
parerea mea este ca e super (din poze, si vorbesc de exterior).
interiorul e C4-2 cu pilele, deci nu ma atrage!
Pacat ca masinile frantuzesti nu au valoare in timp (decat poate sentimentala pentru proprieteri)
Nu insa si C4-2. Frumusel doar! Sau chiar mai putin!
Cu stima/ Mit freundlichen Grüßen/ Best regards, Bogdan Stefan!
LowProfile

Mesaj de LowProfile »

mugurel scrie:
LowProfile scrie:
mugurel scrie:
As vrea sa vad si eu o dovada scrisa, o oferta.. ceva.. Sa sustina ce spui tu aici! Jante de 18 optionale la 250 nu am vazut la nici un producator, nici macar in variante de echipare mai ridicate...
Stai un pic... Eu ma uit peste tot pe oferta si pentru varianta FULL standard sunt jantele de 16... Ce inseamna asta? Oferta falsa? Lucram pe cifre concrete sau batem campii?.. Tu acum daca esti cu Citroen si vinzi masini de ce nu ai facut lobby sa fie trecuta si treaba asta in oferta???
Nu mai imi cumpar Citroen caci nu vreau sa dau 14k pe ea si in 5 ani sa iau aproape 5k!
In 2 luni scap de leasing si vad eu atunci.. Imi poti oferi buy-back? Sau un pret foarte bun pentru noul C4 si iti dau masina mea la schimb?
Cat de usor se complica lucrurile cand ai un Citroen!

Hai sa ne mai uitam o data pe oferta... Unde scrie 17 la Exclusive? hmmm Cine minte? Tu sau Citroen?

quote]

Am gresit...

Ai avut dreptate, Jantele de 16" BOSTON sunt standard la Exclusive, ca optionale apar cele pe 17" PHOENIX la 242 Euro +TVA si tot ca optional apar cele pe 18" NEWPORT la 565 euro +TVA. Aceste optionale sunt numai pt Exclusive.
Dar exista!

Acum, daca tot imi asum greseala, cand iti comanzi un Exclusive si vrei cu jante pe 18", iti platesc eu diferenta de la 242 la 565 de euro. ok?
Imi pare rau, dar mi se pare jenant ca un dealer Citroen sa nu stie ce are in oferta, mai ales intr-o oferta noua.. Este total anormal ca eu sa vad detalii intr-o poza!
Ok, poate pentru multi este neimportanta treaba asta, nu neg lucrul asta... Dar cazul de fata este practic lucrul care ne caracterizeaza pe noi romanii - lipsa atentie la detalii si neprofesionalism, atata tot!

Daca acum cativa ani, vanzarile mergeau de la sine si economia bazata pe credite era infloritoare, asta nu inseamna ca eram buni in vanzari! Eram in trend!
Un bun manager, un bun vanzator se remarca in momente dificile!
Citroen cu lansarea asta de doi lei, este la pamant din toate punctele de vedere - PR, marketing, all that shit!

PS: Sa stii ca o sa ma gandesc serios la oferta ta Mugurel, cu buy-back, suna foarte tentant!
Fost user: Adrian
emicald
Marca si model masina: Citroen C4 thp

Mesaj de emicald »

mituc scrie:... daca citroen scoate masina asta (si ii pune toate usile) imi retrag toate acuzele alea despre mintile lipsa din cap, etc.
Man, ce-ai?... ARE toate usile! cred ca de la nuca aia grea ti se trage... :)
C4
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Tomita scrie: Sunt curios cati ar renunta la vechiul c4 pt unul nou?!?!
EU!!!
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Tomita
cre8or

Mesaj de Tomita »

dezvolta te rog.
uite si mugurel se intreba asta.
chiar e proactiv cu oferte din cate vezi.
PS: discutia de mai devreme nu divaga de la subiect.
ds 4 este un c4 mai fitos, cum e ds3 pt c3.
deci, daca mituc e interesat de gama de nisa a lui c4 (ds4) in motorizarea de top de ce sa nu discutam. avand in vedere ca si echiparea va fi una bogata, gen pozele de prezentare ale producatorului. si astfel nu ar avea de-a face cu bordul simplu blamat de unii pe aici :hi

Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Ca sa zic in doua vorbe: imi place! Asa cum e. Si cum ma batea gandul de un C5, pentru care probabil ar trebui sa fac eforturi mult prea mari, C4.2 se apropie de ceea ce mi-as dori. Mai mult, un Exclusive chiar si la pretul de start, va fi mai jos cu niste mii de euro fata de acel C5 pe care mi l-as dori.
DS4 va fi iarasi prea mult, fata de posibilitati.
Acum am berlina, deci nu ma deranjeaza faptul ca nu mai are acelasi aer futurist ca un C4(1) coupe. Si oricum, poate am si alte masini care imi plac, dar... la fel, sunt peste posibilitati, asa ca le dau la o parte din start.
Probabil ca in 2 ani, C4.2 versiune de top, cu promotii, cu ce-o mai fi, poate sa ajunga la 17.000 (more or less). Adica altceva.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”