Uzura pneuri

Scrie răspuns
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Uzura pneuri

Mesaj de vlad »

Examinind atent si pe lumina pneurile de iarna am observat la rotile din fata o uzura neuniforma pe interiorul pneului si o diferenta intre interior si exterior de maxim 1 mm. Totodata "blocul" de cauciuc de pe interior prezinta uzura mai mare la partea posterioara sensului de rotatie decit in partea anterioara. Pun poze pt a vedea concret despre ce vb. Blocul de cauciuc de pe exterior e uzat uniform.
ImagineImagine

Ce componenta creeaza aceasta uzura ?
Amortizorul il cam exclud, deoarece creeaza uzura neregulata, din loc in loc, pe toata latimea caii de rulare nu doar pe o parte a caii de rulare, chiar daca e combinat cu un paralelism nereglat.
Paralelismul defectuos reglat creeaza uzura pe interior sau exteriorul pneului, dar nu cred ca si neregluat, cu virfuri cum e in cazul meu.
Jocuri nu am observat la un control manual in parcare.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: Uzura pneuri

Mesaj de mituc »

Cel mai probabil ce ai tu se cheama camber prea mare. Adica unghiul de cadere tinde sau este deja negativ.
De obicei unghiul de cadere se regleaza din flansa amortizorului (care are 3-4 pozitii cu 3-4 unghiuri de cadere diferite).
Daca flansa e pocnita sau daca oala amortizorului a fost afectata in urma unui accident sau de o bordura luata cu roata respectiva... cam de acolo e.

O alta posibilitate ar fi sa ai unghiul de convergenta pocnit pe partea aia, si anume rotile fata iti stau asa: \ / in loc sa stea paralele.
Insa in felul asta ar fi trebuit sa ai o uzura uniform mai mare a pneului de pe dreapta fata de cel de pe stinga (sau invers, in functie de care e afectat).

In concluzie trebuie sa mergi acum vreo 3-4 luni la o verificare de geometrie. E posibil sa se lase cu mai multe componente schimbate (flanse amortizor, bielete directie, brat inferior directie, fuzeta da ca e indoita aia, etc), dar de obicei aceste probleme vin dintr-un singur loc.

Daca problema e la ambele roti atunci cel mai probabil ultimul mecanic care ti-a umblat pe la amortizoare trebuie scos undeva pe o trecere de pietoni intr-o piata aglomerata si altoit acolo in vazul tuturor.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Clar convergenta e o problema pt uzura pe interior. Asta stiu de unde mi se trage, de la reglajul de anul trecut facut pe stand profesional :evil: dar cu mecanici nu chiar atit de profesionali.
Uzura in valuri pe interior nu stiam eu sigur ce si cum. Si eu tot flansele amortizoarelor le suspectez, dar mai astept pareri.
La amortizoare nu s-a umblat deloc de cind am eu masina. Avind in vedere ca doar la cauciucurile astea am observat aceasta uzura exclud oala amortizorului.

dr.warez
Numar Inmatriculare: -

Mesaj de dr.warez »

La cat timp echilibrezi rotile? E posibil sa fie si asta o cauza.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

La 6-7 luni, depinde cit timp fac cu pneurile de sezon. Am un singur rind de jenti si 2 de pneuri, deci la fiecare schimbare de pneuri urmeaza si o echilibrare.

dr.warez
Numar Inmatriculare: -

Mesaj de dr.warez »

Daca ai un singur rande de jenti incearca sa mai faci o echilibrare dupa 1000km dupa ce ai montat pneurile.
Din pacate la drumurile care le avem nu prea tine echilibratul rotilor foarte mult.
Am avut si eu o problema cu cauciucurile similara si am rezolvat echilibrandu-le mai des.
Verifica si unghiul de fuga.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Asta vreau sa fac, sa verific unghiurile, dar dupa ce schimb bieleta de directie stinga; are un mic joc.

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”