schimb rulmenti...

alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Re: schimb rulmenti...

Mesaj de alexc4 »

de la inceputul anului a inceput sa se auda un uruit din spate, am fost la mecanic si a constatat ca vinovatul este un rulment spate, intrebarea mea este , cat mai pot sa circul cu el asa? exista ceva pericole? in urmatoarele luni nu cred ca dispun de bani pentru inlocuirea lui.
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Nu astepta urmatoarele luni ci fa rost de bani in urmatoarele saptamini. Se poate gripa si sa se blocheze roata in mers si nu cred ca e chiar placut. De sarit roata de la loc nu cred ca e cazul la sistemul asta de rulment.
Ultima oară modificat Dum Mar 20, 2011 10:57 pm de către vlad, modificat 1 dată în total.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
silviuthomas
Numar Inmatriculare: B 81 TPP

Mesaj de silviuthomas »

Nimeni nu iti poate garanta de exemplu ca nu se blocheaza roata si atunci consecintele sunt destul de grave avand in vedere ca se poate intampla lucrul asta la o viteza mare...Fa rost de bani si schimba-l.
silviuthomas

Mesaj de silviuthomas »

Scuze Vlade mi-ai luat-o inainte, am scris in acelasi timp. :hi
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Impreuna sintem mai convingatori. ::P

silviuthomas

Mesaj de silviuthomas »

Da man toti stim cum e cu banii astia, numai ca in momentul in care vb de siguranta incerci sa faci tot posibilul sa fie ok. Asa ca Alex fa pe d... in 4 si schimba-l.
alexc4

Mesaj de alexc4 »

m-am lamurit, la primul salariu schimb rulmentul :x multumesc pentru sfaturi
daca stie cineva de unde il pot cumpara mai ieftin ca la autokarma adica 224 lei marca SNR
C4 VTS 2.0HDI black
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Problema e cu schimbatul. Rulmentul e in discul de firna. Se scoate discul de pe ax cu rulment cu tot si trebuie scos senzorul de ABS din disc pe urma scos rulmentul; asa ca intereseaza-te unde vrei sa il schimbi daca pot face operatiunile astea. Daca nu cumperi disc nou cu rulement si senzor. Ala e vreo 575 lei sau pe acolo.

alexc4

Mesaj de alexc4 »

deja m-a luat durerea de cap. de scos sigur poate mecanicul la care merg de obicei, dar acum ma gandesc ca o sa fie si manopera pe masura. discurile stiu sigur ca au fost schimbate de maxim 15000 km deci nu ar avea rost
C4 VTS 2.0HDI black
andu_nae
Marca si model masina: Volvo XC70, D5

Mesaj de andu_nae »

eu am facut un drum de 5000 km si auzeam un huruit ciudat intre 95 si 110 la ora(dubios ca peste 110 nu se mai auzea)
imediat ce am ajuns in Brasov am fost la service si era dus rulmentul de pe dreapta fata.
L-am si schimbat in aceeasi zi (desi tot din considerente financiare am amanat revizia) si a fost asa:
Dat jos roata, decuplat senzorul ABS, scos discul de frana si rulmentul de acolo, presat rulmentul la loc(asta a durat mult) si apoi remontate toate.

Rulmentul SKF (fata dreapta cu senzor de ABS) a fost 270 RON si manopera 50 RON la un mecanic nu expert in citroen dar foarte atent si dibaci :)

Fara erori ulterioare in bord si merge in continuare ABS-ul :D :D

Toate bune :hi
Volvo XC70, D5
ex: C4 Coupe 1.6 HDI
Toyota Yaris, 1.0
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

E un pic diferit rulemntul fata de cel spate. La cel fata senzorul ABS e integrat in el pe cind la cel spate nu.

sip

Mesaj de sip »

piticdela11 scrie:salut

revin si eu cu intrebarea. cat costa un rulment spate?
In jur de 250 de lei bucata .
Este unul singur nu cum mai spunea cineva ca sunt doi !
C4 coupe 1,6 HDi, 16v, 110CP, rosu; pe serbionel.ro cautati articole cu Sofronica
Noul C4, 1,6 HDi, 16v, 112CP, negru; pe serbionel.ro cautati articole cu Sofronel
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Mesaj de SonyAD »

Dacă iei cu tot cu butuc normal că e mai scump. Văd că rulment spate e 240 bucata la ingaraj Ruville (FAG, practic).

Cred că poți găsi și mai ieftin.

Un sâmbure de adevăr tot e în treaba cu 2 rulmenți. E vorba de cum sunt alcătuiți, nu că se pun 2.
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
sip

Mesaj de sip »

gabi_harasim scrie:ideea este ca nu prea a spus nimeni mai concis asa ... multi bat campii...
intreb asta pentru ca am auzit ca unul este cateva milioane si avand in vedere ca sunt doi la fiecare roata(de asta nu sunt sigur dar din cate stiu eu ar fi unul interior si unul exterior) ar costa cam mult....

mai mult decat atat am o cunostinta care a schimbat acesti rulmenti la un opel astra si mi-a spus ca l-au costat cateva sute de mii.... bine acum nu pot baga mana in foc dpdv al calitatii...

oricum nu pot risca sa nu ii schimb pentru ca este foarte urat sa se gripeze si sa fiu nevoit sa schimb 1/4 de masina
Preturi de la ProMotor Valcea 23.03.2011
444 amandoi rulmentii pe spate
544 cele doua discuri spate (daca e cazul sa le schimbi)
Pe spate, spre deosebire de fata, discurile cuprind si locasul rulmentului iar dupa cate am vazut eu rulmentul se extrage cam greu din disc.
Eu le-am schimbat pe toate : discuri, rulmenti si placute !
Mult succes !
C4 coupe 1,6 HDi, 16v, 110CP, rosu; pe serbionel.ro cautati articole cu Sofronica
Noul C4, 1,6 HDi, 16v, 112CP, negru; pe serbionel.ro cautati articole cu Sofronel
sip

Mesaj de sip »

gabi_harasim scrie:ideea este ca nu prea a spus nimeni mai concis asa ... multi bat campii...
intreb asta pentru ca am auzit ca unul este cateva milioane si avand in vedere ca sunt doi la fiecare roata(de asta nu sunt sigur dar din cate stiu eu ar fi unul interior si unul exterior) ar costa cam mult....

mai mult decat atat am o cunostinta care a schimbat acesti rulmenti la un opel astra si mi-a spus ca l-au costat cateva sute de mii.... bine acum nu pot baga mana in foc dpdv al calitatii...

oricum nu pot risca sa nu ii schimb pentru ca este foarte urat sa se gripeze si sa fiu nevoit sa schimb 1/4 de masina
Preturi de la ProMotor Valcea 23.03.2011
444 amandoi rulmentii pe spate
544 cele doua discuri spate (daca e cazul sa le schimbi)
Pe spate, spre deosebire de fata, discurile cuprind si locasul rulmentului iar dupa cate am vazut eu rulmentul se extrage cam greu din disc.
Eu le-am schimbat pe toate : discuri, rulmenti si placute !
Mult succes !
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”