salut,
de curand am un c4 1.6 hdi 2006 142000 km cv automata.puteti sa-mi dati mai multe detalii despre aceasta cutie de viteze, probl care apar, intretinerea ei, etc ?
cv automata
-
gabriel.s
- Numar Inmatriculare: B127SIG
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
-
gabriel.s
Re: cv automata
pilotata?care este diferenta?
din cate stiu cutia este automata cu 6 rapoarte.
din cate stiu cutia este automata cu 6 rapoarte.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
E clar. Tind sa cred ca e pilotata. Da-mi VIN-ul si iti zic ce ai si care e diferenta intre una si alta.
-
gabriel.s
VF7LC9HZH74593506
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cum banuiam e un C4 cu cutie pilotata. Aceasta cutie e defapt o cutie manuala cu 6 trepte care e actionata electro-hidraulic (secventiala daca iti zice mai multe). Tu nu mai "mesteci in mamaliga" schimbind treptele manual si nu mai ai pedala de ambreiaj. Se schimba ori automat dupa cum decide ECU cutie ori in mod secvential comandind tu asta de la padelele de la volan sau de la schimbator. Mie imi place la nebunie aceasta cutie. Probleme ... nu prea am auzit, dar sint si mai rare pe la noi, intr-adevar.
Aceasta cutie nu are nevoie de intretinere speciala sau ceva regulat, cum e la cea automata la care se schimba uleiul si filtru parca la un anumit interval de km. La pilotata se schimba uleiul in cutie daca vrei tu, producatorul zicind ca e lubrefiata pe viata iar uleiul hidraulic pt comenzi la fel nu precizeaza un interval de schimb.
C4 are si cutie automata. Aia nu mai are padelele la volan, arata altfel la schimbator si aia parca are interval preciz de intretinere.
Aceasta cutie nu are nevoie de intretinere speciala sau ceva regulat, cum e la cea automata la care se schimba uleiul si filtru parca la un anumit interval de km. La pilotata se schimba uleiul in cutie daca vrei tu, producatorul zicind ca e lubrefiata pe viata iar uleiul hidraulic pt comenzi la fel nu precizeaza un interval de schimb.
C4 are si cutie automata. Aia nu mai are padelele la volan, arata altfel la schimbator si aia parca are interval preciz de intretinere.
-
gabriel.s
multumesc frumos pentru lamuriri.