ulei motor????

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Re: ulei motor????

Mesaj de SonyAD »

Rezistența peliculei hidrodinamice depinde și de vâscozitatea uleiului. Mai depinde și de viteza relativă dintre suprafețele ce trebuiesc separate, capacitatea uleiului în cauză de a adera la materialul suprafețelor ce trebuiesc separate, temperatura uleiului, a suprafețelor în cauză, etc.

Nu poți spune că un ulei mai subțire (mai puțin vâscos) unge mai bine pt. că e mai subțire. De asemenea, un ulei mai subțire va scăpa mai ușor din lagăre și va curge mai repede prin motor supus la aceeași presiune. Deci presiunea uleiului va fi mai mică la aceeași temperatură și turație.

Temperatura motorului nu e afectată de vâscozitatea uleiului.

Uite aici un .pdf serios despre ulei de motor
http://www.zddplus.com/TechBrief11%20-% ... cation.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
silviuthomas
Numar Inmatriculare: B 81 TPP

Mesaj de silviuthomas »

SonyAD scrie:Rezistența peliculei hidrodinamice depinde și de vâscozitatea uleiului. Mai depinde și de viteza relativă dintre suprafețele ce trebuiesc separate, capacitatea uleiului în cauză de a adera la materialul suprafețelor ce trebuiesc separate, temperatura uleiului, a suprafețelor în cauză, etc.

Nu poți spune că un ulei mai subțire (mai puțin vâscos) unge mai bine pt. că e mai subțire. De asemenea, un ulei mai subțire va scăpa mai ușor din lagăre și va curge mai repede prin motor supus la aceeași presiune. Deci presiunea uleiului va fi mai mică la aceeași temperatură și turație.

Temperatura motorului nu e afectată de vâscozitatea uleiului.

Uite aici un .pdf serios despre ulei de motor
http://www.zddplus.com/TechBrief11%20-% ... cation.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
In primul rand, nu stiu de unde ai dedus ca am zis eu ca un ulei mai putin vascos unge mai bine.Dar tu oricum interpretezi in toate topicurile cum vrei tu.Legat de ce spui, ca uleiul fiind mai subtire curge mai usor si presiunea e mai mica, da , e ft adevarat dar nu uita ca trebuie sa tinem cont si de tolerantele dintr-un motor care cere un astfel de ulei.Si nu uita ca sunt motoare cu tolerante mici care sunt concepute si sunt perfect protejate de un ulei cu vascozitate redusa.Si ca sa exagerez ca si tine iti dau ca exemplu masinile de formula 1 care folosesc un ulei 0w10.
Temperatura motorului nu e afectata de vascozitatea uleiului.Nici aici nu inteleg ce vrei sa spui...Eu am zis ca reducandu-se frecarea se reduce si temperatura de operare.

Am o alta intrebare:nu te-ai saturat de copy/paste? Ca vad ca la teorie esti ft bun multumita internetului dar chiar as vrea sa te invit la noi in service unde din greseala mai lucram si la cate o masina de rally, mai facem un mapping, mai schimbam un ulei sa vad daca stii si sa aplici ceea ce spui sau esti doar un foarte bun cautator de informatii.

Eu doar incercam sa explic pe intelesul tuturor, ceea ce mai stiu si eu legat de lubrifianti auto, nu am stat sa insir tot felul de tabele cu informatii pe care nu stie chiar toata lumea sa le descifreze...Vrei pdf-uri serioase despre ulei??? :ok :ok :ok Iti trimit cate vrei si de la sursa...
Bineinteles astept un raspuns acid din partea ta asa cum te caracterizeaza... :hi
Succes!!
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

wtf :help
chill, guys! #-o
:hi
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Motul X-Cess nu e sintetic.
DISTILLATES (PETROLEUM), HYDROTREATED HEAVY PARAFFINIC - 50 <= x % < 100
Motul X-Clean nu e sintetic.
LUBRICATING OILS (PETROLEUM), C20 50, HYDROTREATED NEUTRAL OIL-BASED - 50 <= x % < 100
Și nici X-Max.

Liqui Moly Synthoil High Tech 5w40

Imagine

este sintetic (75% PAO).

:ok
Imagine
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Ai stat 6 luni sa cauti un raspuns??? :ok
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Nope. Mi-e indiferent Motul. M-a întrebat Vlad pe psaclub (de curând) și am cercetat un pic problema.

Nu înseamnă că toate uleiurile lor care susțin că sunt sintetice... nu sunt. Doar că am dreptate în preconcepția mea că un sintetic veritabil nu costă ~140 de lei ci de la 200 lei bidonul de 5l în sus.
Imagine
silviuthomas

Mesaj de silviuthomas »

Rog moderatorii si adminii acestui forum, sa il trimita la joaca in curtea scolii pe acest user ca deja e ridicol tot ceea ce face...

Imagine

Imagine

Imagine
silviuthomas

Mesaj de silviuthomas »

Si in numele celor de la Motul imi cer scuze celor care au cumparat pana acum acest produs si au fost nemultumiti de calitatea lui, si ca au mintit o lume intreaga si mai ales echipele de motorsport care folosesc de ani buni acest ulei ca de fapt nu este sintetic ci semisintetic.Mai sus am atasat fisele tehnice ale produselor. Chiar sunt curios ce pregatire are acest om de contrazice modul in care un lubrifiant este declarat sintetic sau semi sau mineral.
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Ce tot fac?
silviuthomas scrie:Rog moderatorii si adminii acestui forum, sa il trimita la joaca in curtea scolii pe acest user ca deja e ridicol tot ceea ce face...
Ce să-ți fac, dacă te iei după marketing. :)

Și eu nu vorbesc aici de toate uleiurile Motul. Te faci că nu înțelegi și bagi 0w40 la înaintare.

Da, știu că 0w40 e sintetic.

Imagine

Motul 8100 X-clean 5w30

http://www.worldpac.com/tagged/Motor_Oi ... _Liter.pdf

Imagine

Deci 50-100% ulei mineral hidroprocesat (etapă sau nivel de rafinare premergător hidrocracării), 0-1% ulei mineral deceruit (etapa de rafinare premergătoare hidroprocesării/hidrotratării).

Motul 8100 X-clean 5w40

http://www.worldpac.com/tagged/Motor_Oi ... 233888.pdf

Imagine

Similar pentru X-max 5w30 și 5w40:

X-max 5w30

X-max 5w40

Și nici X-Cess, nu e sintetic:

Imagine
Imagine
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Am zis clar mai sus despre ce uleiuri vorbesc (X-Cess, X-Clean, X-Max).

Spre comparație și să se vadă că nu mănânc rahat părtinitor împotriva Motul:

300V 5w40 4stroke Factory Line

Imagine

Unul dintre sinteticele lor veritabile.

Și, tot pt. comparație, Manufacturer Safety Data Sheet pentru:

Liqui Moly Synthoil Energy 0w40

Imagine

75% bază sintetică PAO, 2% ZDDP, 10% ulei mineral pentru solubilitatea pachetului de aditivi și pachetul de aditivi (diferența), la fel cum scrie și la 300V 5w40 4T FL (la solvent-refined heavy paraffinic). Probabil că și acela este tot polialfaolefinic întrucât pentru solubilitatea pachetului de aditivi sunt foarte bune bazele sintetice esterice (nu mai era nevoie de 10% ulei mineral inferior, doar deceruit).

Liqui Moly Synthoil HighTech 5w40

Imagine

75% bază sintetică PAO, 2% ZDDP, 10% ulei mineral pentru solubilitatea pachetului de aditivi și pachetul de aditivi (diferența).

Or mai fi și alte uleiuri despre care Motul mint că sunt "Fully Synthetic"?
Poate.

Nu stau acum să le verific pe toate. Îmi sunt totuși indiferenți. Singurul motiv pt. care am studiat și aceste câteva uleiuri a fost că m-a rugat Vlad pe PSAClub:
vlad c4, May 17 2011, 07:17 PM scrie: Daca tot am dat-o in offtopic, Motul e sau nu 100% asa cum se lauda ei. Ma refer la Motul 8100 X-clean, X-cess sau X-max 5w40.
Și ți-am comunicat ție aici ca să stârnesc reacția nepotrivită, nepoliticoasă și disproporționată pe care ai demonstrat-o și pe care mă bazam.

Imagine
Imagine
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

silviuthomas scrie:Chiar sunt curios ce pregatire are acest om de contrazice modul in care un lubrifiant este declarat sintetic sau semi sau mineral.
Îmi lipsesc ochelarii de cal și interesul financiar.
Imagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

SonyAD scrie:300V 5w40 4stroke Factory Line

Imagine
Dupa tabelul asta si acest ulei e tot tehnositetizat. Vad ca are polymer doar intre 1 si 2.5%. Mai ceva maruntisuri de 13% restul ?!
Si sa vad la 300V power. Asta ne-ar lamuri concret.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Într-adevăr, e posibil să fie în mare parte ulei mineral hidrocracat. Bază minerală hidrocracată nu am văzut să declare cei de la Motul. Numai uleiul mineral deceruit (solvent-refined/dewaxed) și deceruit și hidrotratat/hidroprocesat.

Ăștia zic și de 300V Chrono 10W40 că e 100% sintetic. Că e pe bază de esteri dubli, tripli, paraleli sau congruenți și punct de curgere la -36°C când sunt uleiuri sintetice cu punct de scurgere de -54°C, -56°C și parcă și mai jos. Dacă era -45 îi credeam pt. că un sintetic trebuie să curgă măcar până la atât de rece dar mai și ascund complet 87% din componența uleiului.

Să-i ia naiba la pachet cu marketing-ul lor. Măcar pe Castrol îi prinzi cu minciuna în clar în MSDS.

Pe mine oricum mă interesează lichismoala mea (care e 75% PAO), nu ce puneți voi în motoare. :P

Și, din nou, să nu se creadă că am ceva cu Motul în mod special, alți mincinoși:

Imagine

Și Mobil mai mint dar Castrol (și aparent Motul) mint de sting.
Ultima oară modificat Mar Mai 24, 2011 8:43 am de către SonyAD, modificat de 2 ori în total.
Imagine
ClubC4

Mesaj de ClubC4 »

Sillviuthomas si SonyAd, va rog sa lasati la o parte atacurile personale! :hi
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Castrol, gardul vopsit Fully Synthetic:

Imagine

Leopardul mineral deceruit și poate, poate hidroprocesat/tratat:

Imagine

Zusammensetzung/Angaben zu Bestandteilen 3 .
Chemisch modifiziertes Mineralöl Additive

Nici hidrocracat dar mineral "Fully Synthetic".
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”