Remediu zgomot suspensie spate! INCREDIBIL...! <---------

Scrie răspuns
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Remediu zgomot suspensie spate! INCREDIBIL...! <---------

Mesaj de Aiurica »

este datorat in mare parte suspensiei( amortizoarelor) dure care transmin in caroserie orice denivelare care nu este preluata de amortizor.
asta e parerea mea de zgomotele de la puntea spate.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
orlando
Numar Inmatriculare: HD40RLA

Mesaj de orlando »

M-am gandit sa scriu aici ca e legat tot de zgomotul puntii spate.....la mine e ceva mai suspect: deschit portbagajul si apas pe masina sa vad cum lucreaza amortizoarele, iar in secunda urmatoare cand amortizoarele revit in pozitia initiala se aude un "tac" din partea stanga, apas din nou si cand isi revite se aude "tac"....mentionez ca suspensia lucreaza perfect iar amortizoarele nu au urme ca ar fi curse sau ceva de genul...astept pareri, sugestii merci anticipat
c4 coupe 2.0 hdi 16v vtr pack...138CP
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

pai pana nu te uiti sub ea cand faci asta.....cam ce crezi ca putem face noi?
stecit
Numar Inmatriculare: BV20ASS

Mesaj de stecit »

Salutare tuturor!
Sunt un membru foarte nou in acest club, fiind posesorul unui C4 2.0 HDI LC-RHR 136 CP (2008 - 5900 km reali) de doar 2 saptamani, si a unui CITROEN AXEL 12 TRS pe care l-am restaurat integral si l-am trecut pe injectie (vezi http://www.stecit.lx.ro" onclick="window.open(this.href);return false;).
Legat de problema suspensiei spate de la C4, eu am sesizat zgomotele functionale ale acesteia imediat ce am rulat cu masina, dar nu a fost un lucru care sa ma ingrijoreze pentru ca, inainte am avut o KIA CEED care era la fel de zgomotoasa si rigida.
Azi de dimineata am demontat (in garajul propriu) si amortizoarele spate de pe C4 sa vad daca nu exista vreo problema la fixarea tijei in partea superioara pe caroserie. Am constata ca totul este ok si zgomotele din spate provin si din slaba antifonare a caroserei, dar si din jocul pe care il are bancheta spate in prinderile sale (se rezolva cu banda izolatoare data pe prinderi).
O alta sursa clara de zgomot este constituita de roata de rezerva, mai precis de accesorile de pana de caucuic (cric, cheie, carlig de remorcare). Si aici am conceput o noua prindere si am eliminat o foarte mare parte din zgomote. Intentionez sa antifonez porbagajul cu panouri fonoabsorbante de genul celor folosite la instalatiile de sunet de mare putere care se monteaza pe masini. Au o parte adeziva si se pot decupa in orice forma.
Acestea sunt concluziile mele referitoare la zgomotele de pe spate si rezolvarile aferente.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Bine ai venit. Linkul nu merge.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
stecit
Numar Inmatriculare: BV20ASS

Mesaj de stecit »

Multumesc de urare. Link-ul nu merge pentru ca le-a cazut celor de la lx.ro vreun server.
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

te asteptam si cu prezentarile masinilor.
suna extrem de interesant cel putin restaurarea Citroenului AXEL.

bine ai venit ! :hi
radufarcas
Numar Inmatriculare: MS 09 RDF

Mesaj de radufarcas »

vlad scrie:Cred ca am descoperit adevarata rezolvare a troncanitului de pe spate. Citroen a rezolvat aceasta problema la facelift montind in punte un amortizor de socuri. Piesa 4.
Imagine
Nu e foarte ieftina, dar daca chiar va deranjeaza enorm zgomotul o puteti cumpara.
Imagine

E diferenta ce mai evidenta intre C4 antefacelift si C4 facelift la punte.

Vlad, asta cred ca e puntea de la noul C4, eu am facelift si puntea mea e la fel ca la antefacelift. Am verificat dupa VIN si in schema afisata lipsesc piesele 4 si 12 din desenul de mai sus.
C4 1,6 Vti zis si "Mustaciosu"
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Da, am uitat sa revin si aici cu rectificarea. Dintr-o mare eroare a mea selectam C4 (B7) in service.citroen si nu stiu cum drac credeam eu ca e faceliftul. Dar chiar credeam citeva zile. :oops: Noroc cu cei de la Cartec Pitesti ca mi-au atras atentia ca le-am incurcat de le-a luat dracu'. #-o Defapt C4 (B7) e noul C4, cum ai observat si tu.

radufarcas

Mesaj de radufarcas »

Oricum, eu am facut un experiment astazi. Am gasit prin debara o rola cu material din acela ce se pune sub parchetul laminat (un fel de burete foarte subtire de 2 mm). Am coborat cu el la masina si l-am intins in porbtbagaj sub tavita care acopera roata de rezerva. L-am pus in vreo 5 straturi, dupa care am plecat la un test. Rezultatul a fost uimitor, troncaniturile au fost muuuult atenuate iar zgomotul de rulare la fel. Pe viitor o sa fac ceva izolari pe acolo, ori cu material din asta ori cu burete fonoabsorbant.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Daca vrei mai incercam ceva. Daca poti hai la intilnirea din Cluj de peste 2 saptamini si iti dau tavita mea de Entreprise ce e captusita si din lemn de citiva mm grosime. Sa vedem cu aia se estopeaza zgomotele. As vrea sa fac acest test pt ca eu nu prea aud zgomote atit de deranjante de la trenul de rulare spate.

radufarcas

Mesaj de radufarcas »

O sa incerc sa ajung desi sunt foarte ocupat la servici. In cazul in care nu reusesc, o sa-ti dau de stire cu prima ocazie cand trec prin Turda, si poate facem testul atunci.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Cum poti tu.

Ion Lucian Valcu
Numar Inmatriculare: CT 68 HMM

Mesaj de Ion Lucian Valcu »

Eu lucrez in port care are niste drumuri moartea masinilor, plus ca trec peste 18 cai ferate de 2 ori pe zi....deci rezultatul este fantastic :D . Zgomote infernale nu sunt dar in spate am o simfonie. Credeam k deja trebuie sa inlocuiesc amortizoarele spate (neavand masina de mult timp), dar citind c ati postat voi m-am mai linistit. O sa incep si eu un proces de antifonare si captusire.....sa vedem c iese.
Dan_bv
Numar Inmatriculare: BV-09-NCN

Mesaj de Dan_bv »

Poate deja s-a mai discutat, insa cred ca pot sa revin si eu cu o observatie. Orice material folosit la antifonare trebuie sa fie termorezistent asfel incat sa nu exite riscul de aprindere. In zona port-bagajului se afla finala si emana destul de multa caldura, mai ales la un drum lung.
C4 coupe - A.D.2006 - 1.4 16v X - "X" and proud

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”