Se intorc radarele fixe. Harta aparatelor radar
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Se intorc radarele fixe. Harta aparatelor radar
A merge cu 70-80, cand restrictia e de 50 intr un sat cu 3 case nu mi se pare deloc inconstienta! Am dat exemplul asta pentru ca majoritatea camerelor si radarelor nu sunt amplasate sa previna nenorociri ci sa te arda pentru bani la buget! Pe E85 stii cum si unde sunt amplasate camerele? Majoritatea sunt puse fara vreo logica a preventiei, ci doar sa te prinda cu 70
Sent using Iphone and Tapatalk
Sent using Iphone and Tapatalk
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- adrian_grosu09
- torrente
- Numar Inmatriculare: B 95 UDU
Re: Se intorc radarele fixe. Harta aparatelor radar
Fara a arata cu degetul...
Daca statul te-ar obliga sa-ti cumperi masina si sa-ti faci treaba cu ea prin oras, neoferindu-ti locuri de parcare suficiente..atunci da, as intelege sa te certi cu el, de ce se ridica masini si nu se fac parcari. cand iti cumperi masina te astepti prea bine sa nu fie destule locuri de parcare unde ai tu nevoie, drept urmare o folosesti pe barba ta.
Totodata, daca statul te-ar obliga sa mergi pana la Buzau in 4-5 ore(exemplul asta mi-a venit citindu-l mai sus), iar as intelege sa te certi cu el ca nu-ti creaza posibilitatea prin autostrati & stuff.
De multe ori mi s-a intamplat cand locuiam la lujerului sa-mi parchez masina ,noaptea, in parcare la Cora, iar cand s-au prins am mutat-o 2 strazi mai departe...asta e. Iar in oras cu treaba o parchez si cu 5 minute de mers pe jos departare, nu tre sa ma dau jos la botu calului.
In localitati, daca sunt primul in coloana merg cu 55, daca nu sunt primul..merg cu viteza coloanei. daca ma prinde gargea, jos palaria..am gresit, nu ma apuc sa ma cert cu el ca de ce nu e tara plina de europene.
doar parerea mea...
Daca statul te-ar obliga sa-ti cumperi masina si sa-ti faci treaba cu ea prin oras, neoferindu-ti locuri de parcare suficiente..atunci da, as intelege sa te certi cu el, de ce se ridica masini si nu se fac parcari. cand iti cumperi masina te astepti prea bine sa nu fie destule locuri de parcare unde ai tu nevoie, drept urmare o folosesti pe barba ta.
Totodata, daca statul te-ar obliga sa mergi pana la Buzau in 4-5 ore(exemplul asta mi-a venit citindu-l mai sus), iar as intelege sa te certi cu el ca nu-ti creaza posibilitatea prin autostrati & stuff.
De multe ori mi s-a intamplat cand locuiam la lujerului sa-mi parchez masina ,noaptea, in parcare la Cora, iar cand s-au prins am mutat-o 2 strazi mai departe...asta e. Iar in oras cu treaba o parchez si cu 5 minute de mers pe jos departare, nu tre sa ma dau jos la botu calului.
In localitati, daca sunt primul in coloana merg cu 55, daca nu sunt primul..merg cu viteza coloanei. daca ma prinde gargea, jos palaria..am gresit, nu ma apuc sa ma cert cu el ca de ce nu e tara plina de europene.
doar parerea mea...

c4 sedan exclusive gri fer 1.6HDI
- Mihay
- Supermoderator
cpv_13 scrie: Problema la noi este ca nu avem notiunea de limite si nu ne gandim la ceilalti. Da, daca vrei sa o
"arzi" si esti singur pe drum poti sa te duci si cu 300. Dar in momentul in care esti in trafic trebuie sa te gandesti si la ceilalti. O explozie la o viteza de peste 110 poate fi fatala.
Tipule, eu am facut niste scoli mai altfel, in care pe la 14 ani nu aveai voie sa fumezi de exemplu. Ce se intampla in realitate ? Fumam peste 50% ! S-a schimbat directorul si puteai fuma in locurile amenajate...ce s-a intamplat? S-au lasat f multi de fumat.... asa e si cu drumurile, limiteaza-ma tu la 50 ca atunci cand pot ii dau 300 ca sa ajung tot la ora la care mi-am propus...
nu viteza e problema ci PROSTIA soferilor, a permiselor date pe fuste scurte...penrtu ca nu stiu sa previna si sa reactioneze in situatii "mai altfel" decat cele ideale de trafic.
si cea mai mare problema la amenzi este inexistenta unei metode ineficiente de a colecta sumele alea...degeaba scoti tu la imprimeria nationala jde milione de amenzi si jde milionae de lei pe care te bazezi ca-o vei colecta cand defapt colectezi nici 25%...
cat despre camerele fix, promit ca voi *** o bata sau bolovan in prima care-mi va iesi in cale
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
vreau filmareMihay scrie:
cat despre camerele fix, promit ca voi **** o bata sau bolovan in prima care-mi va iesi in cale
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
Limita de 50 km/h in localitati nu e pusa degeaba si Mihay sa stii ca asta e limita cam oriunde pe planeta, ba chiar in majoritatea tarilor UE in intersectii, scoli, spitale, treceri de pietoni etc e 30!
Si nu e degeaba, oricat de "sofer" ai fi, daca mergi cu 80 km/h inseamna ca parcurgi fix 22 de metrii intr-o secunda. 22 metri intr-o secunda! Poate nu realizezi cat de lungi sunt 22 de metri
Si oricat de sofer ai fi daca sare un copil pe sosea, sau cade unu care merge cu bicicleta, sau ... tu nu esti capabil sa observi asta si sa apesi frana in mai putin e 1 secunda! iar masinile noastre nu degeaba sunt lowcost ... de la 80 la 0 in nici un caz nu opresc in mai putin de 35 de metrii. Deci in total ai nevoie de cel putin 50 - 60 de metri sa opresti masina.
... din pacate nu degeaba romanii sunt criminalii rutieri ai Europei! Nerespectarea regulilor elementare de circulatie si ideea unora ca sunt Super piloti sau ca au nu-s ce de masini cad de fapt e cate o coaja de BMW sau Audi sau C4 ... duce inevitabil la moarte.
DIn pacate tot legislatia e de vina si aici ai dreptate cu procesele verbale scrise aiurea si pe care nimeni nu le plateste ... ar trebui (si probabil la asta se va ajunge odata) sa se faca si in RO ca in restul Europei: platesti amenda pe loc! N-ai bani la tine? Nici o problema, se retine permisul si talonul pana faci dovada platii. Nu ai platit si mergi fara talon? Nici o problema ... la puscarie! Asa au rezolvat ei problema vitezomanilor.
Sunt tari in Europa (si nu putine) in care pentru depasirea vitezei limita in localitati te duce direct la judecatorie!
Nu intamplator in tarile astea moartea pe sosele se apropie de 0!
Camere fixe sunt in toata Europa, in Germania cu miile, in Anglia cu miile, la noi de ce n-ar fi? mai ales ca toate vor fi marcate si atentionate cu pancarde. Doar sa fie gestionate de Politie si nu Primarii (adica srl-uri)
Sper ca nu am suparat pe nimeni, dar regulile sunt facute sa ne protejeze pe toti si ar trebui respectate de toti (ca in toata lumea) altfel o sa ne balacim in mocirla damboviteana la infinit.
Si nu e degeaba, oricat de "sofer" ai fi, daca mergi cu 80 km/h inseamna ca parcurgi fix 22 de metrii intr-o secunda. 22 metri intr-o secunda! Poate nu realizezi cat de lungi sunt 22 de metri
Si oricat de sofer ai fi daca sare un copil pe sosea, sau cade unu care merge cu bicicleta, sau ... tu nu esti capabil sa observi asta si sa apesi frana in mai putin e 1 secunda! iar masinile noastre nu degeaba sunt lowcost ... de la 80 la 0 in nici un caz nu opresc in mai putin de 35 de metrii. Deci in total ai nevoie de cel putin 50 - 60 de metri sa opresti masina.
... din pacate nu degeaba romanii sunt criminalii rutieri ai Europei! Nerespectarea regulilor elementare de circulatie si ideea unora ca sunt Super piloti sau ca au nu-s ce de masini cad de fapt e cate o coaja de BMW sau Audi sau C4 ... duce inevitabil la moarte.
DIn pacate tot legislatia e de vina si aici ai dreptate cu procesele verbale scrise aiurea si pe care nimeni nu le plateste ... ar trebui (si probabil la asta se va ajunge odata) sa se faca si in RO ca in restul Europei: platesti amenda pe loc! N-ai bani la tine? Nici o problema, se retine permisul si talonul pana faci dovada platii. Nu ai platit si mergi fara talon? Nici o problema ... la puscarie! Asa au rezolvat ei problema vitezomanilor.
Sunt tari in Europa (si nu putine) in care pentru depasirea vitezei limita in localitati te duce direct la judecatorie!
Nu intamplator in tarile astea moartea pe sosele se apropie de 0!
Camere fixe sunt in toata Europa, in Germania cu miile, in Anglia cu miile, la noi de ce n-ar fi? mai ales ca toate vor fi marcate si atentionate cu pancarde. Doar sa fie gestionate de Politie si nu Primarii (adica srl-uri)
Sper ca nu am suparat pe nimeni, dar regulile sunt facute sa ne protejeze pe toti si ar trebui respectate de toti (ca in toata lumea) altfel o sa ne balacim in mocirla damboviteana la infinit.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
- cpv_13
- Numar Inmatriculare: VL 21 CPG
In primul rand: hai sa nu ne luam cu "tipule" Felul in care mi te-ai adresat ma face sa cred ca ma iei la misto si chiar nu ai de ce.Mihay scrie: Tipule, eu am facut niste scoli mai altfel,
Scuze, eu folosesc "tipule" destul de des si nu pentru a te face sa te simtii jignit. sorry daca asta ai inteles.
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
- SonyAD
- Numar Inmatriculare: B 07 VDL
Ai naibii zmeii ăștia. Cum se urcă ei pe oameni nevinovați care nici nu merg cu 30 la oră pe ultima bandă sau fac alte asemenea scheme de mare valoare...
Niște kamikaze inconștienți.
Niște kamikaze inconștienți.

Le lion flatulent est revenu.
- cpv_13
Numai asa putem discuta: cu mistouri.
Sunt doua variante:
- ori nu circuli prin tarisoara asta si nu vezi ce se intampla in jur
- ori faci parte din cei care merg foarte agresiv (parca am vazut un filmulet cu tine in care te laudai cum mergi prin Bucuresti - imi place cum "crosetezi", semnalizarea e optionala, depasiri pe dreapta, etc.).
Tu ce explicatie ai pentru felul in care conduci? Nu avem transport in comun, sunt drumurile proaste?
Sunt doua variante:
- ori nu circuli prin tarisoara asta si nu vezi ce se intampla in jur
- ori faci parte din cei care merg foarte agresiv (parca am vazut un filmulet cu tine in care te laudai cum mergi prin Bucuresti - imi place cum "crosetezi", semnalizarea e optionala, depasiri pe dreapta, etc.).
Tu ce explicatie ai pentru felul in care conduci? Nu avem transport in comun, sunt drumurile proaste?
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
cpv_13..prea iei lucrurile la modul serios si personal! Stai linistit ca nimeni nu are nimic cu tine si nu te ia la misto, sunt doar discutii unde fiecare isi exprima parerea!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- SonyAD
Dacă ce scrii cere miștocăreală, miștocăreală primești.cpv_13 scrie:Numai asa putem discuta: cu mistouri.
Ce ai scris despre cum conduc nu merită răspuns serios.

- cpv_13
Nu am zis ca are cineva ceva cu mine dar subiectul este unul foarte serios si consider ca mistourile nu-si au rostul.Bogdan scrie:cpv_13..prea iei lucrurile la modul serios si personal! Stai linistit ca nimeni nu are nimic cu tine si nu te ia la misto, sunt doar discutii unde fiecare isi exprima parerea!
Daca ceilalti considera ca numarul de morti de la noi din tara (peste 2400 pe an) este ok atunci eu nu mai zic nimic.
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
- cpv_13
Uimeste-ma: ce am scris eu de merita sa fie luat in ras? Faptul ca se moare pe drumuri ti se pare comic?SonyAD scrie:Dacă ce scrii cere miștocăreală, miștocăreală primești.cpv_13 scrie:Numai asa putem discuta: cu mistouri.
Ce ai scris despre cum conduc nu merită răspuns serios.
Legat de felul cum conduci: nu poti sa dai un raspuns serios pentru ca nu poti justifica (nici legal, nici moral si nici in ceea ce priveste respectul pentru ceilalti participanti la trafic) felul in care mergi pe soselele publice (si apoi mai si postezi, ca de, asta e motiv de lauda la noi).
Haide sa nu o dam in diverse si sa discutam sarios despre subiect si ce beneficii ar putea aduce (dar aplicat corect, nu cum a fost el - banii sa se si vada in ceva concret)
1.6 HDI 92 CP
1.6 HDI 92 CP
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
fallacy: imbecilitatea si marlania ucid, nu viteza. Ca in momentu' producerii accidentului, masina imbecilului avea SI viteza nu inseamna ca viteza ucide, si nu imbecilitatea.
alta problema: legile in formularea lor le vom presupune ok, dar in aplicarea lor intervin doua probleme uriase: 1) SMECHERUL (care, personal, il vad ca fiind cea mai mare problema e romaniei in momentu' actual) scoate 100-200 de coco si-ti cumpara orice politist. Daca primeste amenda acasa, are relatii la femeia aia de la financiar, care contra a alte 100-200 de coco ii reseteaza toate amenzile. 2) e o mare diferenta intre a supraveghea aplicarea stricta a legii si pedepsirea celor care o incalca, si ce face militia romana, adica panda nesimtita. Nu e putin ridicol ca pe sectoarele unde chiar e periculos, nu e fir de radar, pentru ca acolo majoritatea soferilor chiar incetinesc considerabil? Insa la intrarile in comunele alea oribile, unde sensurile sunt separate cu ditai bordura, si nici macar taranii nu-s asa prosti sa se arunce in traversare, te asteapta ranjind ptr ca stiu ca multi, de obicei din neatentie, uita sa incetineasca.
ma intreb de cate ori viteza in sine a ucis (recte pierderea controlului si derapare, sau imposibilitatea franarii pe o distanta utila), si de cate ori aproximarea proasta in cadru unei depasiri ? ...
alta problema: legile in formularea lor le vom presupune ok, dar in aplicarea lor intervin doua probleme uriase: 1) SMECHERUL (care, personal, il vad ca fiind cea mai mare problema e romaniei in momentu' actual) scoate 100-200 de coco si-ti cumpara orice politist. Daca primeste amenda acasa, are relatii la femeia aia de la financiar, care contra a alte 100-200 de coco ii reseteaza toate amenzile. 2) e o mare diferenta intre a supraveghea aplicarea stricta a legii si pedepsirea celor care o incalca, si ce face militia romana, adica panda nesimtita. Nu e putin ridicol ca pe sectoarele unde chiar e periculos, nu e fir de radar, pentru ca acolo majoritatea soferilor chiar incetinesc considerabil? Insa la intrarile in comunele alea oribile, unde sensurile sunt separate cu ditai bordura, si nici macar taranii nu-s asa prosti sa se arunce in traversare, te asteapta ranjind ptr ca stiu ca multi, de obicei din neatentie, uita sa incetineasca.
ma intreb de cate ori viteza in sine a ucis (recte pierderea controlului si derapare, sau imposibilitatea franarii pe o distanta utila), si de cate ori aproximarea proasta in cadru unei depasiri ? ...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- SonyAD
Viteza în sine și de una singură nu prezintă nici un pericol sau tot atâta pericol ca și cantitatea de benzină din rezervor.cpv_13 scrie:Uimeste-ma: ce am scris eu de merita sa fie luat in ras? Faptul ca se moare pe drumuri ti se pare comic?
Nu mai bine mergi întotdeauna pe rezervă ca în caz de incendiu să fie mai puțină benzină să ardă?
Nu am nimic de justificat sau scuzat. Minți (că nu semnalizez, că depășesc neregulamentar și neavizat prin dreapta) sau ești incompentent (nesurprinzător pt. șoferii de Vâlcea și Argeș pe care îi vezi prin alte județe).cpv_13 scrie:Legat de felul cum conduci: nu poti sa dai un raspuns serios pentru ca nu poti justifica (nici legal, nici moral si nici in ceea ce priveste respectul pentru ceilalti participanti la trafic) felul in care mergi pe soselele publice (si apoi mai si postezi, ca de, asta e motiv de lauda la noi).
În afară de mers peste viteza legală (cu cât, poți să-mi spui? că doar știi că nu semnalizez deși se aude de atâtea ori ticăitul releului în clip) nu ai ce îmi reproșa.
Și nu cred că faci diferența dintre devansat prin dreapta sau devansat și trecut pe banda următoare.
Sau de ce îmi reproșezi că vreau să depășesc prin dreapta un moșcăit de pe banda a 2-a din 2 când e linie dublă continuă între sensurile de circulație.
De ce nu comentezi că ăla nu respectă Articolul 101 din Regulamentul de aplicare al Codului Rutier? Sau că melteanul cu Peugeot 206 roșu parchează lângă semnul de oprirea interzisă în curbă la dreapta fără vizibilitate?
Apropo, că tot ești mare lup moralist de Vâlcea, unde tragi linia dintre trecut pe banda anterioară, devansat o mașină apoi trecut pe banda următoare și depășirea prin dreapta a acelei mașini?
Câd de în spate de acea mașină trebuie să fiu când schimb banda și cât de în față trebuie să fiu când schimb banda ca tu să nu mai comentezi?
Legea este extraordinar de interpretabilă, găunoasă și imposibil de aplicat ad literam în totalitate. Realitatea funcționează pe bun simț, mica înțelegere și cumpătare sau nu funcționează deloc.
Realitatea înconjurătoarea nu e albă și neagră ci constă într-o sumedenie de nuanțe de gri.
Bineînțeles că roboții au alte impresii și vedere monocromatică.
Tot atâta beneficiu cât craterele din E81.cpv_13 scrie:Haide sa nu o dam in diverse si sa discutam sarios despre subiect si ce beneficii ar putea aduce (dar aplicat corect, nu cum a fost el - banii sa se si vada in ceva concret)
Întotdeauna trebuie să fie câte unul sau mai mulți lupi moraliști pe topicuri din astea...
Ăștia de îi vezi pe pe internet bătând cu pumnul în piept și trântind cu codul rutier și regulamentul de aplicare în mese tind să fie cei mai incompetenți și deranjanți în trafic.
Și uite încă un clip la care să cârtești:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7t2DhQwhLMk[/youtube]

-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
poate imi spuneti si mie cum se ajunge la viteza? ea vine asa ca ploaia? vine de la bunul dumnezeu, sau noi, soferii, calcam pedala de acceleratie?SonyAD scrie:
Viteza în sine și de una singură nu prezintă nici un pericol sau tot atâta pericol ca și cantitatea de benzină din rezervor.
a spune ca viteza nu prezinta niciun pericol si a disocia viteza de om, este o aberatie