Suierat/Fluierat cutie de viteze(motor 1.6 TU5)
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Suierat/Fluierat cutie de viteze(motor 1.6 TU5)
Este vorba de un fluierat la cutia de viteze care se manifesta in orice regim de mers in intervalul 55-70 kmh,peste aceasta viteza nu se mai aude nimic.Se aude fie in viteza fie pe liber cu mentiunea ca pe liber se face disparut mai repede.Dupa cateva investigatii se pare ca ar fi de la diferentialul CV care si-ar fi creat o uzura in timp,uzura care conform mecanicului unde imi repar masina,nu e neaparat sa duca la un incident neplacut din cauza caruia sa pice cutia,insa nici foarte sanatos nu este.Mi-am facut iluzii cum ca ar fi de la vreun rulment insa pas cu pas am eliminat orice ipoteza de acest gen si cert e ca din cutie se aude.
Ce este ciudat e ca inainte se auzea la viteza mai mare si intr-un interval mai mic 68-70kmh,acum de la 55-70,ceea ce ma face sa ma gandesc ca uzura s-a marit.
Topicul este atat pt mine in ideea de a mai afla ceva cat si pt cei care probabil au acest efect pe masinile lor si poate cine stie le pot rezolva pe garantie,din pacate eu nu mai am acest noroc.
Ce este ciudat e ca inainte se auzea la viteza mai mare si intr-un interval mai mic 68-70kmh,acum de la 55-70,ceea ce ma face sa ma gandesc ca uzura s-a marit.
Topicul este atat pt mine in ideea de a mai afla ceva cat si pt cei care probabil au acest efect pe masinile lor si poate cine stie le pot rezolva pe garantie,din pacate eu nu mai am acest noroc.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- SonyAD
- Numar Inmatriculare: B 07 VDL
Re: Suierat/Fluierat cutie de viteze(motor 1.6 TU5)
Ai verificat nivelul uleiului?
În funcție de cutie, îți trebuie 1.9 sau 2.1 litri. Ai putea încerca să înlocuiești uleiul cu:
Getriebeöl (GL5) 75w80
Deși eu personal aș folosi:
Vollsynthetisches Getriebeöl (GL 5) SAE 75w90
Dacă n-ar fi scump în draci.
Așa că folosesc
Hypoid-Getriebeöl TDL SAE 75w90
cu un pic de bisulfură de molibden.
În funcție de cutie, îți trebuie 1.9 sau 2.1 litri. Ai putea încerca să înlocuiești uleiul cu:
Getriebeöl (GL5) 75w80
Deși eu personal aș folosi:
Vollsynthetisches Getriebeöl (GL 5) SAE 75w90
Dacă n-ar fi scump în draci.
Așa că folosesc
Hypoid-Getriebeöl TDL SAE 75w90
cu un pic de bisulfură de molibden.

Le lion flatulent est revenu.
- jordan
Un fluierat de cutie viteze este extrem de greu de diagnosticat ,deoarece se poate asocia cu zgomot de rulare si nu poate fi relevata in nici un caz prin mers in gol pe elevator.
Uneori si anvelopele dau niste sunete ce induc in eroare.
Uneori si anvelopele dau niste sunete ce induc in eroare.
N-are baba ce-are moshu',citroen cu scaun roshu' ....
- simply the lex
- aLEX YO!...
Am ajuns la acest diagnostic dupa teste peste teste si in toate conditiile.Din pacate este de la cutie crede-ma...
@SonyAD,uleiul l-am schimbat momentan tot cu Total,ma grabeam sa ii verific nivelul si nu am avut timp sa caut ceva bun,la cutia mea nu am buson de nivel ci doar de umplere si golire ca altfel nu ii puneam tot Total
@SonyAD,uleiul l-am schimbat momentan tot cu Total,ma grabeam sa ii verific nivelul si nu am avut timp sa caut ceva bun,la cutia mea nu am buson de nivel ci doar de umplere si golire ca altfel nu ii puneam tot Total
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- Silviu Mustata
Este cumva motorul de 1.6 122CP (de la facelift)?
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
- simply the lex
- aLEX YO!...
Nu,este cel de 110 cp.Motorul n-are nimic,nu stiu ce cutie e pe cel de 122...e posibil sa fie aceeasi MA5
- Silviu Mustata
La cel de 122 se intalneste un sunet asemanator dar este vorba de un regim tranzitoriu al sistemului de reglare al valvelor (asa zisul Valvetronic) si cei de la service sustin ca este normal. Practic este un fluierat discret pe la 2000 rpm pe care, daca nu esti atent, nici nu il auzi.
- simply the lex
- aLEX YO!...
Aaa,asta-i altceva,de altfel normal.I am less lucky. 
- Silviu Mustata
Sorry!
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
fii atent:
Sirenajul cutiei de viteze era mai mult o problema a cutiilor de la Citroen decat cele de la PSA. Am invatat de mult o chestie: desfaci cutia, lasi diferentialul montat si pui o foita de tigare intre dintii diferentialului. Daca se rupe foita, atunci este distanta prea mica intre dinti si este din carcasa cutiei, adica din uzinaj. Adica nu ai ce sa-i faci. Daca aluneca usor intre dinti, e o distanta prea mare si cauzele sunt uzuri prea mari, sau joc in rulmenti. Oricum verifici sa nu aiba ciobituri sau urme de uzura pe evolventa dintilor.
Acum e surpriza: orice ai schimba, sau ai vrea sa faci, sirenajul nu va disparea!Adica o desfaci degeaba. Si nu se va sparge niciodata! Cand o sa am timp, o sa va povestesc cum trageam fum de tigare in piept(pe vremea cabd nu fumam) si il suflam prin gaurile de la carburator! Dar asta e o alta istorie...
P.S. Esti sigur ca ai folosit mereu acelasi ulei Total 75w80w? Pentru ca daca ai folosit altceva si pentru 10 min, nu mai are rost sa desfaci nimic. Doar vei descoperi urme adanci pe pinioane fara sa ai ce sa faci sau sa reclami
Sirenajul cutiei de viteze era mai mult o problema a cutiilor de la Citroen decat cele de la PSA. Am invatat de mult o chestie: desfaci cutia, lasi diferentialul montat si pui o foita de tigare intre dintii diferentialului. Daca se rupe foita, atunci este distanta prea mica intre dinti si este din carcasa cutiei, adica din uzinaj. Adica nu ai ce sa-i faci. Daca aluneca usor intre dinti, e o distanta prea mare si cauzele sunt uzuri prea mari, sau joc in rulmenti. Oricum verifici sa nu aiba ciobituri sau urme de uzura pe evolventa dintilor.
Acum e surpriza: orice ai schimba, sau ai vrea sa faci, sirenajul nu va disparea!Adica o desfaci degeaba. Si nu se va sparge niciodata! Cand o sa am timp, o sa va povestesc cum trageam fum de tigare in piept(pe vremea cabd nu fumam) si il suflam prin gaurile de la carburator! Dar asta e o alta istorie...
P.S. Esti sigur ca ai folosit mereu acelasi ulei Total 75w80w? Pentru ca daca ai folosit altceva si pentru 10 min, nu mai are rost sa desfaci nimic. Doar vei descoperi urme adanci pe pinioane fara sa ai ce sa faci sau sa reclami
DS3 1,6HDi 92CP
- simply the lex
- aLEX YO!...
Pai in primul rand personal nu ma bag sa faram cutia pt ca din punctul meu de vedere e putin probabil sa o fac la loc cum trebuie si sa o desfac decat sa constat si atat mai bine o las asa.
In al doilea rand recent am schimbat uleiul prematur poate chiar,masina avand atunci aprox 65.000 km si am pus ulei de origine Total 75w80.
Masina merge bine,cutia la fel,nu agata,nu cloncane,nu nimic decat sirenajul din intervalul 55-70 km/h,initial se auzea de la 68,fix 68 km/h pana la 70.Nu stiu ce sa zic,oricum daca doamne fere se intampla ceva desi nu cred,o schimb cu totu(cutia si dup-aia masina poate
)
In al doilea rand recent am schimbat uleiul prematur poate chiar,masina avand atunci aprox 65.000 km si am pus ulei de origine Total 75w80.
Masina merge bine,cutia la fel,nu agata,nu cloncane,nu nimic decat sirenajul din intervalul 55-70 km/h,initial se auzea de la 68,fix 68 km/h pana la 70.Nu stiu ce sa zic,oricum daca doamne fere se intampla ceva desi nu cred,o schimb cu totu(cutia si dup-aia masina poate
-
tin
- Numar Inmatriculare: IS50MIC
salut,
Si eu am un sunet de la cutia de viteza, am postat in urma cu mai bine de un an legat de aceasta problema.
Eu l-am asociat mai degraba cu un vuiet. se aude intre 50 si 60 de km /ora dar doar cand e in viteza.
Il am de cand am cumparat masina in primavara anului trecut si nu cred ca si-a schimbat intensitatea de atunci.
Si eu am un sunet de la cutia de viteza, am postat in urma cu mai bine de un an legat de aceasta problema.
Eu l-am asociat mai degraba cu un vuiet. se aude intre 50 si 60 de km /ora dar doar cand e in viteza.
Il am de cand am cumparat masina in primavara anului trecut si nu cred ca si-a schimbat intensitatea de atunci.
1,6 BENZINA 120 CAI SX+CONFORT +SIGURANTA - BLACK BEAUTY