Temperatura motor

Scrie răspuns
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: Temperatura motor

Mesaj de commandorsteel »

cam asa ceva.. :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Mr_kokaa scrie:
jordan scrie:...
Dar ce te faci daca ''la o racire'' termostatul se blocheaza pe inchis? :help
la faza asta asteptam un raspuns.
Raspund eu:
Ca masura de urgenta: dai caldura la maxim si ventilatia la fel, deschizi geamurile si mergi fara sa o turezi prea mult. Si nu opresti motorul imediat, il lasi sa-l raceasca ventilatia pe circuitul de interior (caloriferul) si curentul de aer. Cand opresti, e bine sa ridici capota, 15 -20 de minute, sa aiba ventilatie buna. NU deschizi vasul de expansiune, nu torni apa etc...
Pana se raceste, nu prea ai ce face. Dupa racire, ai putea sa mai inversezi niste furtune si sa pui ventilatorul pe direct, dar...
Ultima oară modificat Mie Iun 22, 2011 8:52 am de către cisu, modificat de 3 ori în total.
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

Nu merge? Obiectiuni?
( hmmm....)
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

stai asa ca vine SonyAD sa te combata :hi
mai dureaza putin pana face graficele :wink:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Mesaj de SonyAD »

Prea riscant. Aeroterma ajută dar nu foarte mult și nu cred că e o opțiune vara.

Mai bine scoți termostatul (și pui cartoane la radiator ::P ), dacă ai cu ce desface șuruburile. După ce ai lăsat-o să se răcească să nu te opărești, normal.

Imagine

Mă rog, asta nu e o opțiune la voi.

Mai ales nu pt. cei: S-a ars un bec, cheamă platforma! Mergem la ginecolog!
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
cisu

Mesaj de cisu »

Pai vezi?! Eu am dat solutia ''maxima'' posibila pt oricine (inclusiv posesoare cu oja pe unghiutze...)! :lol:
( hmmm....)
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Termostat de 83°C, după bunul obicei e 37,78 RON pe Meyle, 82,84 RON la reprezentanță.

Ba pardon! Meyle-ul e de 92°C! :applause
Imagine
cisu

Mesaj de cisu »

SonyAD scrie:Prea riscant. Aeroterma ajută dar nu foarte mult și nu cred că e o opțiune vara.Mai bine scoți termostatul (și pui cartoane la radiator ::P ), dacă ai cu ce desface șuruburile. După ce ai lăsat-o să se răcească să nu te opărești, normal.

Imagine

Mă rog, asta nu e o opțiune la voi.

Mai ales nu pt. cei: S-a ars un bec, cheamă platforma! Mergem la ginecolog!
Eu zic tocmai ca treaba cu caldura&ventilatia la maxim, e singura solutie, daca se blocheaza termostatul pe inchis, si trebuie sa ajungi acasa sau la service cu masina! Nu ai optiuni in afara de platforma, tractare sau pauze din 2 in 2km! Asa, cu solutia asta provizorie ajungi undeva sa poti repara jarca! Si geamurile le tii deschise tocmai sa nu te sufoci si sa creasca efectul de racire al aerotermei! Am probat eu la o Dacie, la care s-a rupt cureaua de ventilator... NU s-a fiert motorul...
( hmmm....)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Pe linga ce a zis Cisu as mai specifica sa se opreasca des sa se verifice sa nu arunce lichidul din vas. In caz ca il arunca se merge si mai usor si se completeaza cu apa. Se descarca cit mai mult instalatia electrica (becuri oprite, cd, etc; compresorul il decupleaza ECU daca nu o faceti voi). Astfel alternatorul opune o forta de rezistenta mai mica la invirtire.
Sony cum scoti termostatul din carcasa cind e incastrat ?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

La voi da, intr-adevar. Eu insa pot schimba numai termostatul sau merge fara. Nu trebuie decat sa am un cleste sau patent in masina cand se intampla beleaua.

Insa in afara de termostat se mai poate rupe elicea pompei si atunci nici daca te prinzi macar (pt. ca apa nu mai circula prin circuit iar convectia nu transfera suficienta caldura), daramite sa mai faci ceva.

Vlad, in situatia nu stiu ce as face. Probabil as astepta platforma daca m-ar prinde in afara orasului.

P. S. Sa cedeze ventilatorul e una. Sa se blocheze termostatul inchis sau sa sara elicea pompei e mult mai grav.

Daca persisti dai in dandanale.
Imagine
cisu

Mesaj de cisu »

E cam acelasi lucru, cand nu mai ai racire pt ca nu merge ventilatorul. Un radiator neracit de ventilator e fix zero, pt ca e calculat sa faca fata cu ventilatorul in functiune.
Cand e blocat pe inchis termostatul, apa merge pe circuitul mic si d-aia o poti raci cu aeroterma (caloriferul interior) care disipa ceva caldura, cat sa nu fiarba motorul.
Adica e o lipsa de disipare a caldurii din blocul motor... O poti disipa (partial)si cum am zis eu... Ajuta sigur!
( hmmm....)
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

:ok
:ok
Eu zic asa (si este un sfat excelent pentru toti utilizatorii forumului):
La orice drum pe care urmeaza sa il parcurgeti, sa va luati laptopul cu voi, legatura internet (inclusiv roaming) si atunci cand scade/creste temperatura motorului, sa intrati pe forum si asteptati explicatiile fiecaruia despre ce ar trebui sa faceti. Apoi sa identificati problema, sa aveti la voi 2-3 litri de antigel, un cleste pt termostat si sa incercati sa faceti tot posibilul sa nu sunati la reprezentanta pentru ca isi vor bate joc de voi!
Dupa ce ati lamurit problema pe forum, deschideti geamurile, inchideti laptopul, lasati nevasta si copilul la primul hotel si faceti cateva probe pe coastele din Grecia, sambata seara, adica exact momentul si locul unde vi se va intampla!

Cred ca ati luat-o razna rau!
Rog un admin sa mute toate inscrisurile astea "competente", inclusiv posturile mele, la off, ooof topic si sa inchidem aici subiectul : "n-am ce face si intru pe forum" ca sa dau sfaturi!
DS3 1,6HDi 92CP
cisu

Mesaj de cisu »

Mda...singurul tau sfat, e sa opresti motorul si sa suni la o firma de tractare sau la citroen service.
E cea mai buna solutie...
Mai ales daca nu stii cum se deschide capota la masina.
Daca esti pe coclauri, ce faci, suni un prieten? Poate trebuie neaparat sa misti masina aia 10-20 de km! N-ai semnal la mobil...
Te scarpini in c...ap si te intrebi ce e de facut, pt ca nu ai numarul de la reprezentanta Citroen?
Cred ca in situatii d-astea e bine sa stii ca poti sa tarai masina si cu ''artificii'' d-astea!
Sau poate vrei sa-i pui gheatza pe intercooler?! :lol:
( hmmm....)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

o sa facem ceva curatenie in seara asta. sper sa fie timp ..
cisu

Mesaj de cisu »

Mihay scrie:o sa facem ceva curatenie in seara asta. sper sa fie timp ..
Adica ce, asta e cenzura?De ce e ''forum''? De discutii, nu?
Vine acu' profesionistu' si vrea sa inchida gura tuturor... N-ai voie sa spui aia, sterge aia...
Mistocareala...Iar incepem?
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”