placute de frana

Scrie răspuns
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Re: placute de frana

Mesaj de Mr_kokaa »

eduardo_didi scrie:deci tu ai mers cu un set 67000km :shock: eu sunt la al treilea set si am 48000km :mrgreen: cum franati fratilor aveti si parasute?
reduci din inertie. eu de la Bucuresti pina la moshu la Fetesti nu franez deloc.
am pe masina un set de placutze de la 26000km pina la 70000. ele sint ok , problema e ca trebuie sa le arunc. neaparat trebuie sa schimb discurile.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

simply the lex scrie:Nu stiu alte variante insa VTR-ul meu nu are.
pachet VTR este si a mea, insa mi se pare o tampenie la cata tehnologie inglobeaza masina asta sa nu te avertizeze cand trebuie sa schimbi placutele.
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Da e cam aiurea desi decat sa imi mai dea erori si de pe la placute mai bine lipsa :mrgreen: .Chiar nu stiu daca la alte motorizari/echipari are asa ceva insa te poti uita la placute daca iti pleaca vreun fir de acolo exact din dreptul ei,nu conducta de frana sau cablul de la ABS si iti dai seama daca ai sau nu.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
simply the lex
aLEX YO!...

Da e cam aiurea desi decat sa imi mai dea erori si de pe la placute mai bine lipsa :mrgreen: .Chiar nu stiu daca la alte motorizari/echipari are asa ceva insa te poti uita la placute daca iti pleaca vreun fir de acolo exact din dreptul ei,nu conducta de frana sau cablul de la ABS si iti dai seama daca ai sau nu.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

Au martor de uzura... da' scartaie - au o tablita pe margie care incepe sa faca urat cand se uzeaza prea tare (pe bord nu ai niciun martor). Daca ar fi cu sa te avertizeze pe bord ar fi si mai scumpe placutele...
Eu pe fata le-am schimbat la 51000 si astea pe spate le schimb acum, la 72000
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
simply the lex
aLEX YO!...

Nu imi dau seama daca ai vb serios sau nu in legatura cu scartaitul ca si mod de avertizare,eu la cate placute am schimbat pana acu nu am vazut tablita aia.Si in plus degeaba iti gasesti sa cumperi placute cu avertizare de uzura daca n-ai unde baga firu sa ti se aprinda in bord.Ca sa nu mai zicem ca in functie de ce placute iti cumperi iti pot scartai ca trenu din primii kilometri.

Daca vrei sa verifici,dai roata jos,dai o geana si vezi cata "carne" mai au.

Eu am placute TRW de vreo 15.000 km si nu scartaie in schimb imi vibreaza volanu la franari din cauza lor de te ia capu dar asta e alta discutie. :hi
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Pe fata nici un C4 nu are vreun sistem de avertizare pt uzura, nici electronic, nici mecanic.
Pe spate (eu cel putin) avem un sistem de avertizare pt uzura mecanic. L-am vazut life si e functional. E "integrat" in arcurile placutelor (componentele 4).
Imagine
Fiind mecanic va face un zgomot urit cind o parte a arcului freaca pe disc. Cit placuta e mai groasa de o anumita valoare nu permite atingerea arcului de disc.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Nu sint foarte sigur ca functioneaza cum am zis, acele arcuri au alt rol principal.

simply the lex
aLEX YO!...

Eu nu am dat atentie la arculetele alea pana acum cand aud de la tine dar daca se vrea o avertizare la modu asta e de mult prea porc ca la o masina cu atata electronica sa faca asa ceva.

Desi nu cred ca asta e rolul principal,chiar asa naspa cum ar fi facut sistemul asta de avertizare consider ca ar fi trebuit sa fie pe partea fata,cea care de altfel si franeaza "de-adevaratelea",pe spate efortul e mult mai mic si in functie de greutate deci...wtf.

:?: Treaba asta imi aminteste ca la masina mea la franare pe spate se aude un zgomot gen perie de sarma care freaca pe disc si ma gandesc ca nu cumva sa nu fie vreun arc d-ala de zici tu Vlad.Placutele sunt aproape noi deci zgomot din cauza uzurii lor este exclus...
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Am zis clar rolul principal nu e acela de a semnala uzura placutelor, dar dupa cum e construit pare ca "urechea" placutelor agata partea aia de la arc cind e prea subtire placuta. Poate zic o prostie, nu am masurat exact distanta de la arc la disc sa vad daca coincide cu uzura maxima permisa pt placutele spate. Cu pima ocazie o sa verific aceasta chestie.
Si legat de electronica stati linisitit. Si Honda Civic, care nu se lasa mai jos la electronica, are senzor de uzura a placutelor mecanic. Dar macar il are special pt acest scop si logic, e montat pe placutele fata (cel putin, nu mai retin daca si pe spate).

exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

am inteles ideea, se da roata jos si se verifica ochiometric :), cu toate ca eu daca ma uit s-ar putea sa nu apreciez bine "cat mai pot merge",iar daca te duci la service, cel de acolo ca sa iti ia banii cat mai repede iti spune ca trebuiesc schimbate sau mai mergi max 3000km, sau poate chiar dai peste unul cu bun simt si iti spune realitatea. Presupun ca majoritatea se uita ochiometric si nu le masoara....
eu am 37000km si imi scartaie ca la balamuc placutele, ma exaspereaza chiar. cu toate ca tot timpul au facut acest zgomot, dar in ultimele 2-3 luni scartaie mereu, cel putin la viteze mici - cat de fatai prin oras.

Pentru ca placuta de frana e un consumabil mai special ce in functie de sofer se pot duce la 25000/30000/50000km etc.

Si acum intreb exista posibilitatea ca acestea sa se toceasca "neuniform" in sensul ca cele pe fata sa necesite schimbare, iar cele de pe spate sa te mai tina 20000km de exemplu?
sau se recomanda sa schimbam tot setul: fata/spate?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Sigur se tocesc neuniform. Rar spre deloc intilnesti sa schimbi toate 4 placutele in acelasi timp si la acelasi nr de km. Cele de pe spate tin mult mai mult pt ca frinarea se realizeaza preponderent pe fata.

Citroenul au facut masinile pt a fi verificate in service-uri cu mecanici respectabili. In acest caz e foarte bine facut sistemul de frinare. Daca noi in Romania nu gasim asa ceva nu cred ca tine de Citroen. Reprezentantele Citreon sint niste serviceuri normale, dotate o idee mai bine pt masinile Citroen si nu li se impun prea multe din partea Citroen. Politica service-ului fata de clinet si-o stabileste fiecare in parte, Citroenul nu prea am observat sa se impuna.

fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

O intrebare daca aici se tot discuta de placute.Am schimbat sambata discurile si placutele pe fata si spre surprinderea mea acum tine frana mai slab ca inainte e normal asa ??? Am pus discuri si placute de la Ferodo. :hi
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Sigur ca e normal. Abia peste citiva zeci de km vei avea eficienta buna la frina. Pina atunci conduci cu mare atentie.

simply the lex
aLEX YO!...

O teorie nescrisa spune sa mergi cu piciorul(usor) pe frana in mers astfel in cat ele se vor toci si vor copia mai repede suprafata discului si astfel vei avea frane eficiente intr-un scurt relativ mai scurt decat daca vei folosi franele in mod normal.

Eu insa nu am aplicat asa ceva pt ca mi-a fost mila si de placute si discuri,poate degeaba,dar nu am facut-o.

Pe ambalajul unor placute chiar scrie sa mergi usor in primele zeci de km pt ca franale nu vor avea eficienta scontata de la inceput.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”