garnitura chiuloasa

ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Re: garnitura chiuloasa

Mesaj de ingfrancisc »

vlad scrie:Chiar era nevoie de rectificat chiulasa ?
Chiar era nevoie sa inlocuiesti prezoanele ? :shock: Au verificat lungimea lor si nu corespundea sau care a fost motivul de te-a pus sa le schimbi ?
chiulasa se rectifica obligatoriu, chiar si la dacia 1300 :D . Evident, asta intr-un service respectabil. La serviceul din curte merge si fara ca ala o strange de ii iese mustul si rezolva lipsa planeitatii ... intr-un service serios se strange la cuplu si daca nu e plana va supura.

Eu am ramas asta primavara masca la serviceul Citro din TM, cand mi-am pus din nou cauciucele de vara am stat in service de vorba cu un tip si am tras cu coada ochiului la mecanic. Dupa ce lea schimbat si a strans rotile cu pneumatica, scoate tipu un fel de tableta, baga ceva in ea (cred ca VINul), citeste si ... scoate o cheie dinamometrica!!! si a mai surubarit vreo 10 minute cu ea pe roti sa iasa cum zice Citroenu :D iti dai sema ca astia n-o sa stranga in veci chiulasa cu cheia franceza ::P

chestia cu prezoanele e intradevar ciudata, dar poate or trebui si alea schimbate (tensiuni acumulate ?), la urma urmei are 200000 km.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Rectificarea nu se face de dragu de a fi facuta. Odata data jos chiulasa i se verifica planeitatea. Pt asa ceva exista un dispozitiv rudimentar as putea zice cu ajutorul caruia se face acest lucru. Abia daca nu e plana se rectifica.
Faza cu strinsul chiuloasei la "simt", chiar si la cuplu e o greseala. Mai nou se stringe la un cuplu mic pe urma se stringe la unghi (x grade, pe a fi sigur ca surubul nu s-a blocat si realizeaza stringerea dorita).
Totodata prezoanle se verifica daca filetele sint ok si lungimea lor; posibil sa se mai lungeasca in timp sau stiu si eu de ce drac au zis cei de la Citroen ca se verifica lungimea. Daca sint prea lungi abia atunci se inlocuiesc, altfel ... e doar o vinzare in plus pt service.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
cristeamariusro

Mesaj de cristeamariusro »

Salutare din nou.
Doresc sa revin cu cateva precizari.
In ce priveste planeitatea: am mers cu chiulasa la un atelier local unde am vazut ca intre ea si rigla exista un mic spatiu insa atelierul era rudimentar si nu prezenta incredere motiv pentru care am dus-o la Tg Mures unde am dat de o echipa profesionista (practic sunt cei mai renumiti din zona mea). Au spus si ei ca trebuie refacuta planeitatea. Alegerea a fost a mea. E usor sa stai deoparte si sa zici ca nu trebuia refacuta planeitatea. Eu am judecat-o cateva zile, s-o fac, sa n-o fac. Exista riscul (NU POT ZICE CAT DE PROBABIL) ca strangerea sa nu indrepte suficient chiulasa si asta ce ar fi insemnat? Inca 1000 manopera, garnitura noua, distributie noua etc. Eu am preferat sa nu imi asum riscul.
Cu prezoanele: cei de la service, Citroen, producatorul garniturii recomandau schimbarea prezoanelor. De ce m-as pune eu contra? N-am nici un motiv. 100 de lei in plus sau in minus tot acolo eram. Intr-adevar, comparand prezoanele noi cu cele vechi, am constatat ca erau alungite. Daca eram neamt ceream sa masoare filetul cu lera.
Eu mi-am tras concluzia: aveam tendinta sa privesc masina ca pe propriul copil. Ma ingrijoram cand nu mergea bine, "papa diesel" cel mai bun, o spalare la 2 sapt, piese originale in masura bugetului etc. Acum ma guverneaza 2 principii: SAFETY (atat a mea cat si a celorlalti) si CARE (pentru ca tot din buzunar dai ca sa repari ce strici neavand grija).
Respect!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

cristeamariusro scrie:E usor sa stai deoparte si sa zici ca nu trebuia refacuta planeitatea.
Sa nu crezi ca cineva te critica pt ceea ce ai facut pt masina ta. Te-am intrebat pt ca se obisnuiteste ca in unele service-uri sa iti bage pe git operatiuni care nu erau necesare sau piese care sint bune. Chiar si in unele reprezentante repara masinile dupa principiul care ii avantajeaza pe ei. Daca recomandarile Citroen ii avantajeaza le respecta poate si impune, daca nu zic ca nu e nevoie si poate aduc un argument de dai pe spate ca au ei o varianta mai buna care ii avantajeaza pe ei.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”