Probleme AC

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
kap
Numar Inmatriculare: VL06HCA

Probleme AC

Mesaj de kap »

Salut,
Am urmatoarea problema.
Acum ceva timp am ramas fara freon dintr-un motiv nestiut. Am bagat la un service cu masinaria speciala dar dupa aprox o sapt am ramas iar fara el. M-am dus la alt service, mi-aui verificat aia eventualele scurgeri, etanseitatea, etc totul era bine. Mi-au bagat din nou tot cu masinarie speciala dar iar am ramas fara.
E vorba de un c4 coupe 2006. Aveti idee de ce se intampla asa?
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Re: Probleme AC

Mesaj de Mr_kokaa »

am un prieten cu o problema asemanatoare
am pus freon de 2 ori pina cu o solutie speciala (marker) am reusit sa identificam unde instalatia avea un defectm, un por , o gaura pe unde se scurgea tot in cca 3 zile. S-a schimbat tubulatura respectiva pe garantie. avea doar 2 ani masinutza. Recomand clar -> Promotor VL
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
psmpaul
Numar Inmatriculare: AG-91-SMN

Mesaj de psmpaul »

Am exact aceeasi problema, am ramas fara freon, l-am umplut iar dupa 2 zile cand am fost sa vad daca pierde si pe unde pierde ramasesem cu jumatate din gramaj. In cazul meu pierde pe la compresor, urmand sa cumpar unul nou.
kap

Mesaj de kap »

Si cat te costa un compresor?
psmpaul

Mesaj de psmpaul »

1300 RON
kap

Mesaj de kap »

Mamaaao gramada de bani :(
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Numai sa fie ala; sa nu dai o caruta de bani sa vezi ca e altceva (un o-ring ceva).
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Dan_bv
Numar Inmatriculare: BV-09-NCN

Mesaj de Dan_bv »

Poti incerca sa cauti un compresor din dezmembrari, maxim 400 RON. Sincer nu prea vad cum poti sa pierzi prin compresor, doar daca e lovit, spart. Mai degraba as verifica etansietatea la imbinari, dupa cum a spus Vlad, o-ringuriloe se mai duc.
C4 coupe - A.D.2006 - 1.4 16v X - "X" and proud

Mesaj de psmpaul »

La mine au verificat cu lampa UV si singurul loc pe unde pierde freon e pe la garnitura de la compresor si mi-au zis ca nu se baga sa schimbe garnitura. pretul compresorului este de pe service citroen...aceeasi firma si serie deci nu cred ca o sa fie o problema. Cat despre dezmembrari...cel mai ieftin pe care il gasisem era la 250 euro.
Dan_bv
Numar Inmatriculare: BV-09-NCN

Mesaj de Dan_bv »

Vezi daca tipul asta il mai are:
http://www.okazii.ro/catalog/53301778/c ... ml#galerie" onclick="window.open(this.href);return false;

Daca te referi la garnitura din spatele fuliei este destul de greu de schimbat dar se poate face Cineva care are Service Citroen instalat, poate iti trimite tutorialul.Poti incerca la un atelier de reparat frigidere, odata ce ai dat compresorul jos de pe masina. Daca sunt garniturile de etansare intre tevi si compresor, sunt cel mai usor de schimbat.
Cel mai frecvent loc in care se pierde lichidul este prin fisurile din radiatorul de clima, in spatele ventilatorului. Pe aici sunt mai multe posturi care indica aceeasi problema.
C4 coupe - A.D.2006 - 1.4 16v X - "X" and proud

Mesaj de vladut_v »

O intrebare si eu:

Dupa schimbarea completa a distributiei, constat faptul ca instalatia de climatizare nu mai raceste atat de tare cum o facea inainte. Daca inainte eram stateam aproape permanent pe AUTO cu temperatura la 20-21 de grade sau in cele mai toride dupamieze la 19 grade ... acum la drum lung sunt nevoit sa stau pe setari manuale LOW, turatie ventilator aproape de maxim si din cand in cand sa activez si recircularea pentru ca nu este suficient de rece.

Am sesizat si o foarte usoara diferenta de temperatura (la atingere), intre cele doua fante ale aeratorului dublu central (dreapta o idee mai rece decat stanga, dar totusi sesizabil cu mana acolo), chiar daca setarile erau identice pe dece 2 zone ale climatizarii.

Tin minte ca "inainte" daca doream sa fac congelator in 2 minute, ieseam de pe AUTO, activam setarile manuale (LOW, turatie maxima ventilator, jet prin aeratoarele din bord si recirculare) si inghetea mediul la propriu.

Inca este mult din vara si sunt deranjat de problema asta, banuind ca e vorba de o instalatie intreaga cu piese costisitoare.

Ce poate fi totusi ?

Treaba s-a manifestat relativ brusc, dupa schimbarea distributiei, poate sa aiba vreo legatura ?

La inceput am zisa ca este o problema de perceptie de la mine, insa acum imi dau seama ca este o problema undeva.

Multumesc pentru orice sfatuire !
C4 1.6i 16V Berlina
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Ca sa fii sigur ca motorasele clapetelor de mixare a aerului sint bune ai putea verifica astfel: pa stinga pui LOW iar dreapta HI si vezi daca pe aeratoare chiar se schimba temperatura foarte mult intre cele doua parti. Pe urma schimbi; pe stinga pui HI si pe dreapta LOW si vezi daca s-a realizat modificarea temperaturilor.
Daca alea sint ok atunci mai ramine din cauza freonului sa nu iti bage suficient de rece. Ori ai scurgeri pe undeva (ceea ce e putin probabil pt ca nu l-ai pierdut pe tot) ori ar fi cazul sa schimbi freonul si cam cred ca nu ai facut-o de mult timp.
Legatura cu distributia nu prea are decit daca nu ti-au rupt ceva pe la conducte dar aia ar fi insemnat sa ramii instantaneu fara freon. Eu zic ca e coincidenta.

vladut_v

Mesaj de vladut_v »

O sa cer o verificare a freonului la prima vizita in service, urmeaza sa ajung pentru shimb discuri de frana pe fata. N-am umblat la climatizare si nici la freon, niciodata.

Din ce tin minte ce scria in cartea masinii, indiferent de temperatura setata pe stanga si dreapta, nu stie sa dozeze o temperatura mai diferita de 3 grade, o parte fata de alta, insa voi testa clapeta de mixare a aerului, cum mi-ai zis, sa vad. Sper sa fie doar freonul.

Ce am mai constatat in timp, este un scartait metalic, ca al unui rulmet fara vaselina (fier/fier), undeva in bord, care, cand clima e pe AUTO, nu scartaie constant cii poti sa-ti dai seamana de schimbarea automata a intensitatii suflatului de aer, in functie de ce temperatura e afara/inauntru.

Posibil sa fie ceva la axul ventilatorului din bord care sufla aer catre habitaclu ?
C4 1.6i 16V Berlina
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

In carte zice ca nu e recomandat mai mult de 3 grade diferenta pt ca nu mai ai eficienta. Eu am incercat asa cum ti-am zis si crede-ma ca se simte bine diferenta de temperatura.

Ca sa iti faci o idee cum functioneaza treaba cu reglarea temperaturii o sa incerc sa iti explic.
Ai 2 camere cu aer: una cu aer rece produs de evaporator si una cu aer cald produs de radiatorul conectat la motor (la diesel mai ai un radiator electric pt incalzire cit e rece motorul). Mai ai o clapeta de aer actionata de motoras si aceasta mixeaza aerul rece cu cel cald dupa cerinte si il trimite pe aeratoare.
Ai selectat 22 grade sa zicem. La evaporator ai 3 grade iar la radiator ai 70 grade. Atunci clapeta va baga "x" parti aer rece si "y" parti aer cald pt a rezulta temperatura aerului mixat de 22 grade (fa tu calculul cit e x si cit e y ::P ). Acest lucru e verificat de temperatura aerului mixat care e citita de catre un senzor de temperatura de pe fiecare parte, iar ECU clima va regla pozitia clapetei de mixare dupa cum citeste temperatura iesita pe aeratoare.
Deci se poate baga linistit LOW pe o parte si HI pe cealalta fara a strica nimic; doar ca nu stiu cit de eficient se vor realiza cele 2 temepraturi in habitaclu.

vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Mersi de lamuriri ! Revin cu constatarile de dupa testare, nu sunt foarte optimist.

Am incercat toate variantele posibile de setare a climei pret de 10 minute, rezultatele sunt cam asa:

S = Aerator usa sofer + jumatatea stanga a celui central
D = Aerator usa pasager + jumatatea dreapta a celui central

1. Cu clima pe S (HI) - D (HI) este in regula aer cald peste tot

2. Cu clima pe S (LOW) - D (LOW) nu e bine in totalitate. Este exact cum spuneam in primul post despre problema. Pe S - aerul este o idee mai caldut (atat central cat si usa) decat pe D - unde raceste "dureros" (atat central cat si usa), ca si cum nu ar fi o problema de freon.

3. Cu clima pe S (HI) - D (LOW) este in regula. S - aer cald ; D - foarte rece chiar si pe central unde sunt unul langa altul aeratoarele).

4. Cu clima pe S (LOW) - D (HI) iarasi nu este bine in totalitate. Pe D este OK, insa pe S (atat central cat si usa) nu raceste atat de tare precum o face D-ul de la punctul 3. Este exact aerul rece de pe S - punctul 2.

E bai mare pe undeva ? Si totusi sa conteze atat de mult la rezultatul intreagii temperaturi din masina ?
C4 1.6i 16V Berlina
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”