Ca ea rezista dar tu nu rezisti... e alta problema, masina e buna, omu e prost ... conceputvlad scrie:N-are cum absorbi multa energie, ca nu prea are ce sa se deformeze. De redistribuit .... unde sa o redistribuie ? Nu ajunge toata energia direct la tine dar ajunge destula. Asa ca i-a mai ramas rigiditatea. El rezista, dar tu ?!
Offtopic Room !
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Re: Offtopic Room !
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Iar la smart cea mai mare zona de absortie este cealalta masina
) . Daca obiectul este in schimb un stalp... F.A.I.L cum ar spune un coleg de forum.
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Vlad are dreptate... chiar daca nu este un rollcage tubular la smart... fix acelasi rol are...
Iar o masina sport scumpa este destinata pentru altceva... exceptand faptul ca 90% din proprietari le folosesc pt fitze si nu pt calitatile lor... de unde si pretul pe masura... platesti mai mult de 50% din masina doar pe brand... si exclusivitate...
Iar o masina sport scumpa este destinata pentru altceva... exceptand faptul ca 90% din proprietari le folosesc pt fitze si nu pt calitatile lor... de unde si pretul pe masura... platesti mai mult de 50% din masina doar pe brand... si exclusivitate...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Ti-ai scos evo-ul pe nurburgring ? 
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
citroen car timeline
din ce zic astia pe wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Citroen" onclick="window.open(this.href);return false;
oltcit (citroen visa) - C3
C4 are ca predecesori pe xsara - zx si gs
din ce zic astia pe wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Citroen" onclick="window.open(this.href);return false;
oltcit (citroen visa) - C3
C4 are ca predecesori pe xsara - zx si gs
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Doar pe serpentinele romanesti momentan...catalin4u24 scrie:Ti-ai scos evo-ul pe nurburgring ?
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
- catalin4u24
- StarShip Pilot
"Condusul sportiv e atunci cind faci tu sport, nu cind abuzezi masina si o pui pe ea sa faca sport de hamaleala"
Stii..., e amuzant cand auzi asta de la cineva care si-a cumparat un hachback de 280cp+
Condusul sportiv nu e cand faci tu sport, ca doar nu tragi de fiare la volan. Nu mi se pare exagerat sa abuzezi de masina pe care TU ai dat banii TAI. In fond si la urma urmei e un fier care va rugini intr-o zi... masina nu e un suflet! tu da.
Fiercare are dreptul sa faca orice cu masina lui.
Daca ai dat banii pe o masina care sa o tii ca un bibelou, sa o protejezi mai mult ca pe nevasta, iar intentionezi sa o vinzi oricand in viata ta....FAIL.
Condusul sportiv e atunci cand folosesti toti caii putere pe care ii ai. Cu cat ai mai multi cu atat te apropii mai mult de cuvantul "sportiv". Ai logan de 75cp si conduci sportiv... esti la fel de sportiv ca ala care alearga dimineata cu tigarea in gura =))
Stii..., e amuzant cand auzi asta de la cineva care si-a cumparat un hachback de 280cp+
Condusul sportiv nu e cand faci tu sport, ca doar nu tragi de fiare la volan. Nu mi se pare exagerat sa abuzezi de masina pe care TU ai dat banii TAI. In fond si la urma urmei e un fier care va rugini intr-o zi... masina nu e un suflet! tu da.
Daca ai dat banii pe o masina care sa o tii ca un bibelou, sa o protejezi mai mult ca pe nevasta, iar intentionezi sa o vinzi oricand in viata ta....FAIL.
Condusul sportiv e atunci cand folosesti toti caii putere pe care ii ai. Cu cat ai mai multi cu atat te apropii mai mult de cuvantul "sportiv". Ai logan de 75cp si conduci sportiv... esti la fel de sportiv ca ala care alearga dimineata cu tigarea in gura =))
- Ediz
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i
Mercedes C200 Kompressor - Numar Inmatriculare: Ct 07 WOA / CT 90 ESE
Intrebare : vopsea proaspata de 1 saptamana(bara fata) , mica julitura care zic eu ca iese la polish,s-a luat si cand am dat cu servetelul umed,dar au ramas niste urme , presupun ca nu e recomandat sa dau polish imediat fiind vopsea de 1 sapt ?
C4
C200K
C200K
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
"maturizare" d-asta vezi la grupuri mari, gen BMW, direct afectate de trendurile pietei.mituc scrie:Sau un V12 turbo de 4 litri in loc de 6.5. Mazda a avut V6 de 2 litri, nu vad de ce lambo n-ar putea scoate un V12 de 4, sa-l bi sau quad turbeze si sa scoata tot atitia cai cit unul de 6.5 sau chiar mai multi (+ o eficienta crescuta).chainsaw scrie:probabil ultima masina v12, sau printre ultimele
abia astept lamborghini 2.0 turbo
lambo in primu rand scoate produse de nisa, deci cu incasari, in ciuda pretului unitar, relativ mici, in al doilea rand are suficienti $$$ de la audi cat sa-si permita sa nu fie mai profitabili ca walmart sau microsoft.
din pacate, avand in vedere ca un lamborghini v12 sta cam 10 ani pe piata, in ~2020 cand probabil pretul benzinei va fi de 5 euro pe litru, inlocuitoru' ori va fi pe hidrogen sau turbina de gaz (vezi jaguar), ori cu 2.0 turbo, ori, cel mai bine, nu va mai exista. Asta evident daca nu se intampla minunea si ori perfectioneaza astia tehnologia astfel incat sa drilluiasca in mijlocu' oceanului, ori reusesc astia sa cultive trestie in desert pentru etanol.
gordon murray, poate unu din cei mai importanti ingineri auto ai secolului trecut (nu pot intelege cum de industria auto britanica e atat de praf, desi mereu a avut parte de oameni vizionari si talentati), cand a compus cerintele pentru motorul viitorului (pe atunci) McLaren F1, a insistat ca acesta sa fie normal aspirat, pentru a oferi soferului liniaritate, simplitate si previzibilitate din partea masinii (d-aia n-are nici macar ABS, desi pe-atunci, si si la 10 ani dupa, era cea mai avansata masina din lume, de la materialele folosite, pana la aerodinamica, motor si sasiu). Si, pentru fiabilitate, pe acest factor in particular insistandu-se foarte mult, masina fiind overengineered intr-un mare fel, desi se stia cat de mult e rulat in medie un hypercar.
toate masinile care se bat acum pentru recorduri de viteza sunt turbocharged sau supercharged. Numai ca sa bata MINUNEA de F1, si si-asa la limita, din 1991, cu motor aspirat!!!!!!
io zic ca asta ar matura pe jos cu tot in materie de recorduri de....orice, daca s-ar sinchisi sa faca mai multe.
http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/20 ... 80-cuw.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
13 litri, 1100 de cai, fara turbo, CU CARBURATOR, aproape 1800Nm de cuplu (record mondial, cat un camion de tonaj mic)
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Exista mai multe feluri de sporturi. Si sahul e sport.catalin4u24 scrie:"Condusul sportiv e atunci cind faci tu sport, nu cind abuzezi masina si o pui pe ea sa faca sport de hamaleala"![]()
Iar condusul sportiv nu are nici o legatura cu abuzatul masinii. Faptul ca schimbi treptele dupa turatia de putere maxima nu e un abuz, ba chiar din cind in cind tre' sa mai faci si asa ceva sa mai imprastii uleiul prin motor. Faptul ca nu schimbi treptele cind trebuie dar apesi acceleratia ca bizonul e abuz.
Luatul la limita al unui viraj, fie el si cu drift, aplicind si tehnici si cunostinte de pilotaj nu e un abuz. Aruncatul masinii de-a latul uitind frina de mina blocata pentru ca habar nu ai la ce foloseste butonul din capul levierului, si eventual accelerind mai apoi animalic cu fum din roti e abuz.
Condusul la limita cind conditiile nu prea permit acest lucru (drum accidentat, trafic intens, lipsa vizibilitate, in general pe drumurile publice) si frecatul masinii ba cu 6000rpm ba la relanti imediat dupa aia e un abuz (atit fata de ceilalti participanti la trafic cit si pentru motor care se infierbinta si apoi mergind la relanti nu mai are presiune suficienta la ulei sa se unga ca lumea).
Burn-out-ul e abuz. Neschimbatul uleiului la timp e abuz. Alimentarea cu gaz prost e abuz. Parcurgerea de distante scurte e un abuz (1-2-3km, cu pauze lungi). Saritul peste schimbul a diverse filtre si fluide sau prelungirea perioadei pina la limita sau peste aceasta e abuz.
Condusul sportiv are mai multe niveluri si/sau poate imbraca mai multe forme, si se poate aplica si cu masini de 50cp si cu masini de 550, si cu masini cu tractiune fata si spate si awd, si cu limuzine lungi de 6 metri si cu hatchbackuri nervoase de 4.
Desigur, condusul sportiv al unui logan se poate dovedi plictisitor si frustrant dupa ce tocmai ai facut diverse intr-o dihanie care rupe asfaltul cu toate sutele de cai din dotare. Dar asta nu inseamna ca nu poti exploata limitele acelui logan chiar daca ele sint mult mai jos la absolut toate capitolele.
Intr-adevar, condusul sportiv al unui logan de 75cp e cam cum spui tu, insa nu e imposibil referindu-ne strict la capacitatile de manevrare ale unei astfel de taraboante cu motor.
Eu schimb uleiul in motor la fiecare revizie (care trebuie facuta la 15k conform cartii tehnice, iar eu o fac la 12-14) si inca odata la intrarea in iarna, respectiv la intrarea in vara (practic inca odata intre revizii, ca fac cam 2 pe an). Crezi ca bag atita ulei in masina pentru ca-s nebun sau pentru ca stilul in care exploatez motorul recomanda acest lucru? Stii de ce eu detin aparent a doua masina cu motorul pe care-l are care nu maninca ulei la numarul de kilometri pe care-i are dintre toate masinile cu acelasi motor care-si fac reviziile unde mi le fac eu? Eu zic ca e pentru ca acesti kilometri i-am facut pe platforma. Tu ce zici?
E o diferenta intre o masina exploatata in zona de maxim a capacitatilor ei in conditii de condus corespunzator si una exploatata abuziv. A doua va fi praf dupa 40-50k, prima... nu se stie, probabil dupa 300-400k. Nu ca e bibelou (desi s-ar putea sa fie raritate si merita ceva respect) si e tratata ca o masina nefiind pusa mai presus de fiinte vii. faptul ca nu intentionez s-o vind se mai pune? Sau, daca-mi oferi 30kEUR pe ea s-ar putea sa ma mai gindesc. Insa nu vad nici o problema sa tii la bunurile din posesie, sa le tratezi cu respect si sa pierzi putin timp cu ele incit sa le poti exploata in siguranta, comfort deplin si cu satisfactie.
Ti-am raspuns la toate nelamuririle si uimirile?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Te-am luat
.
Primul schimb a fost la ~5000 km, inlocuind uleiul Total din fabrica (foarte bun de altfel), al doilea la ~13000 km cu acelasi Mobil Super 3000 5w-40. Am 20.000 km si am trimis comanda pentru ulei Mobil 1 New Life, 0w-40, lichid de frana si antigel. Nu orice lichid de frana, Bosch High Performance.
Deci (si prin urmare) iese o medie de 7000 km la schimbul de ulei.
Sunt altii mai maniaci ca tine
Primul schimb a fost la ~5000 km, inlocuind uleiul Total din fabrica (foarte bun de altfel), al doilea la ~13000 km cu acelasi Mobil Super 3000 5w-40. Am 20.000 km si am trimis comanda pentru ulei Mobil 1 New Life, 0w-40, lichid de frana si antigel. Nu orice lichid de frana, Bosch High Performance.
Deci (si prin urmare) iese o medie de 7000 km la schimbul de ulei.
Citroen C4, 1.6 vti

- chainsaw
sunt multe lucruri pe care n-o sa le inteleg niciodata. acestea includ posibilitatea comment-urilor pe iutub, forumul 4tuning, porsche panamera si ... nu in ultimul rand ... MANIA (ca imi pare rau, altfel nu-i pot spune) de-a bibili un motor de 1.6 de pe o masina de 13.000 de euro, de parca ar fi 3.0 turbo la 1 atmosfera boost sau V12 de ferrari. aditional, sunt convins ca cei care fac asta nici macar n-alearga masina in dusmanie.
deci, best case scenario, ce ii faci? o faci sa tina 300k fara interventii pe la segmenti in loc de 250? crezi ca o s-o mai ai atunci?! ok, tii foarte mult, din motive subiective, la masina si nu doresti s-o vinzi. o tii pana cand face 1000 de euro si mai bine o dai la remat - insa vei mai merge cu ea atunci?? tot n-o duci in >150k orice i-ai face. chiar si de-ai fi unu care merge mult cu masina, pana la urma ai realiza ca ai facut o gresala alegand un motor pe benzina, si tot pe dreapta, in cel mai bun caz, o tragi.
masina mea are 70k si-ti garantez, putand sa fac test cu decibelmetru, ca motoru ei nu e cu nici macar 0.1 db mai zgomotos ca unu de 15k. utima revizie i-am facut-o la 60k (ii fac o data pe an, cum e normal) si am aflat ca masinutei mele, in cele 4 revizii cate avea la activ la ats, daca i-au fost pusi in total 4 litri de ulei, e mare minune. nici macar bujiile nu le-am schimbat, are ACELEASI bujii de aproape 5 ani si 70k si motoru' merge fix cum trebuie si sunt dispus si sa pariez ca scoate cel putin 95 de cai la dynotest (noua scoate maxim 100, ptr ca astia comunica puterea la volanta, nu la roata)
in ritmu in care merg acu cu ea, o voi fi vandut de 10 ori pana sa fac inca 30k si deci s-ajung la 100k ... (asta inseamna cel putin 3 ani)
inteleg sa tii la obiectu tau si sa nu-ti bati joc de banii pe care i-ai dat pe el. insa e o diferenta intre a-ti mentine interioru impecabil (nici asta nu inteleg, obiectiv vorbind, relativ la rotite lipsa, unu obsedat de curatenie e cel putin la fel de maniac cum sunt io cu dezordinea) si a face revizie de 3 ori pe an si a schimba, VREODATA!!!!! uleiul din cutia de viteze ...
sunt curios doar de-o explicatie, daca se poate putin mai mult decat "daca asa dorm io bine noaptea, ce-ai cu mine? lasa-ma-n pace)
deci, best case scenario, ce ii faci? o faci sa tina 300k fara interventii pe la segmenti in loc de 250? crezi ca o s-o mai ai atunci?! ok, tii foarte mult, din motive subiective, la masina si nu doresti s-o vinzi. o tii pana cand face 1000 de euro si mai bine o dai la remat - insa vei mai merge cu ea atunci?? tot n-o duci in >150k orice i-ai face. chiar si de-ai fi unu care merge mult cu masina, pana la urma ai realiza ca ai facut o gresala alegand un motor pe benzina, si tot pe dreapta, in cel mai bun caz, o tragi.
masina mea are 70k si-ti garantez, putand sa fac test cu decibelmetru, ca motoru ei nu e cu nici macar 0.1 db mai zgomotos ca unu de 15k. utima revizie i-am facut-o la 60k (ii fac o data pe an, cum e normal) si am aflat ca masinutei mele, in cele 4 revizii cate avea la activ la ats, daca i-au fost pusi in total 4 litri de ulei, e mare minune. nici macar bujiile nu le-am schimbat, are ACELEASI bujii de aproape 5 ani si 70k si motoru' merge fix cum trebuie si sunt dispus si sa pariez ca scoate cel putin 95 de cai la dynotest (noua scoate maxim 100, ptr ca astia comunica puterea la volanta, nu la roata)
in ritmu in care merg acu cu ea, o voi fi vandut de 10 ori pana sa fac inca 30k si deci s-ajung la 100k ... (asta inseamna cel putin 3 ani)
inteleg sa tii la obiectu tau si sa nu-ti bati joc de banii pe care i-ai dat pe el. insa e o diferenta intre a-ti mentine interioru impecabil (nici asta nu inteleg, obiectiv vorbind, relativ la rotite lipsa, unu obsedat de curatenie e cel putin la fel de maniac cum sunt io cu dezordinea) si a face revizie de 3 ori pe an si a schimba, VREODATA!!!!! uleiul din cutia de viteze ...
sunt curios doar de-o explicatie, daca se poate putin mai mult decat "daca asa dorm io bine noaptea, ce-ai cu mine? lasa-ma-n pace)

- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
La Cielo faceam revizia la maxim 5000 km. Intrau 3.25 l de ulei, o nimica toata, cumparam Daewoo sau Castrol, ieftine, filtrul de ulei era 20 de lei, cel de aer ~ 18, o bujie era ~ 5 lei bucata.
O revizie ma costa mai putin decat o iesire Sambata seara, inainte de piesa de Teatru.
I-am facut testul de compresie inainte sa o busesc si a iesit 9.6, cea mai mare valoare si 8.6 cea mai mica. Ceilalti doi cilindri erau intre cele doua valori.
Era de vis la o taraboanta de 170.000 km, 14 ani, cu raport de compresie de 8.6:1. Bine, raportul de compresie este fix, nu se schimba, compresia este altceva. La varsta ei, alte motoare SOHC erau piese de schimb.
Am capatat niste obiceiuri dupa anii cu Cielo si nu pot renunta la ele, atat timp cat rezultatele s-au vazut in timp si am venituri modeste.
O revizie ma costa mai putin decat o iesire Sambata seara, inainte de piesa de Teatru.
I-am facut testul de compresie inainte sa o busesc si a iesit 9.6, cea mai mare valoare si 8.6 cea mai mica. Ceilalti doi cilindri erau intre cele doua valori.
Era de vis la o taraboanta de 170.000 km, 14 ani, cu raport de compresie de 8.6:1. Bine, raportul de compresie este fix, nu se schimba, compresia este altceva. La varsta ei, alte motoare SOHC erau piese de schimb.
Am capatat niste obiceiuri dupa anii cu Cielo si nu pot renunta la ele, atat timp cat rezultatele s-au vazut in timp si am venituri modeste.
Citroen C4, 1.6 vti

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Eu nu inteleg care e problema cu acest val de nemultumiri cu pricire la cum exploatez si-mi intretin eu masina. Sinteti mebuni sau ce? Mie-mi place sa fie bec peste tot. Si in casa cind intru, si prin masina. E vreo afectiune care poarta vruen nume chestia asta? Sa ma duc sa ma caut?
Asta e amenintare sau premonitie? Am 90k in aproximativ 3 ani, de ce n-as ajunge la 150?chainsaw scrie:tot n-o duci in >150k orice i-ai face
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
- chainsaw
pentru ca se face 10ron litrul de benzina in maxim 2 ani? deci la 30k/an o s-o duci in fix 150 exluzand posibilitatea reducerii exponentiale a mersului cu masina. bine, pe urma chiar nu te opreste nimeni sa mergi in continuare.
insa daca-ti permiti sa dai 600 ron pe un plin, si, la 30k pe an, adica >3000 pe luna, considerand consum de 12%, ar trebui sa faci 6 plinuri pe luna (1000km = 120L), deci 3600ron - si, presupunand ca esti un om normal, si nu pui benzina la mai mult de 20 la suta din salariu (desi si asa e enorm), nu cumva iti permiti si o masina mai puternica si mai scumpa?
da, se numeste comportament obsesiv compulsiv, atunci cand nu te-abtii sa n-ai totul impecabil.
insa daca-ti permiti sa dai 600 ron pe un plin, si, la 30k pe an, adica >3000 pe luna, considerand consum de 12%, ar trebui sa faci 6 plinuri pe luna (1000km = 120L), deci 3600ron - si, presupunand ca esti un om normal, si nu pui benzina la mai mult de 20 la suta din salariu (desi si asa e enorm), nu cumva iti permiti si o masina mai puternica si mai scumpa?
da, se numeste comportament obsesiv compulsiv, atunci cand nu te-abtii sa n-ai totul impecabil.