Nu mai trage cum trebuie

raresss
Numar Inmatriculare: B 4 0 H A T

Nu mai trage cum trebuie

Mesaj de raresss »

Salutare, am si eu mare nevoie de ajutor. De ceva timp nu vrea sa mai traga cum trebuie. Am fost la tester si degeaba, nu da nici o eroare. Am schimbat si Electro valva daca asa ii zice cea care da comanda la turbina si degeaba. Are momente cand trage super bine si momente cand o duc in 4000-4500 de ture si abia trage. Am motor de 1.6 hdi 110 CP. Nu stie nimeni ce are poate ma ajutati voi. Ms Frumos!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: Nu mai trage cum trebuie

Mesaj de vlad »

Tot la Lexia trebuie sa te intorci, dar sa mergi cind nu trage si eventual sa schimbi mecanicul din spatele ei. Daca astepta doar sa ii dea eroare ... trebuia sa stie ca mai sint situatii cind nu se inregistreaza erori dar ai probleme la diferite componente. Cel mai bine e sa urmareasca parametri de functionare a motorului cind ai limitarile alea si ar trebui sa isi dea seama de unde vine problema.
Nu cumva ai si FAP si incearca sa ii faca o regenerare in mers si atunci il simiti mai lipsit de viata. Ca dupa descrierile tale inteleg ca nu are putere nu ca te limiteaza la 3.000 rpm.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
raresss

Mesaj de raresss »

Nu ma limiteaza urca in ture pana se face turometrul rosu, dar nu are deloc viata. sa fie din cauza EGR-ului? S-a uitat pe tester sa vada parametrii in timp ce mergeam cu masina. Prima data nu facea presiune in turbina. Am schimbat acea electrovalva dar acum face la fel.A zis ca nici egr-ul nu inchidea si nu deschide la timp dar l-am blocat si degeaba...
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Cum l-ai blocat ? Scotindu-i mufa ? Oricum EGR este inchis la turatii mari (parca peste 3.000 rpm, dar nu stiu sigur care e valoarea pragului respectiv) deci ar fi de la EGR daca nu mai poate inchide valva complet.
FAP ai pe masina ?

raresss

Mesaj de raresss »

nu am scos mufa. acolo in spatele motorului unde se prinde el pe motor sa zic asa are o garnitura si am pus o bucatica de tabla in locul garnituri sa nu traga decat aer si sa vedem cum se comporta. Nu stiu ce e FAP :d .
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Cind EGR e deschis de catre ECU, automat e obturata admisia prin clapeta EGR din dozatorul de aer. Ar fi interesant de urmarit persiunea din admisie atunci. Ma gindesc ca din moment ce ai obturat EGR-ul, ECU nu stie asta si obutreaza si el admisia, clar intra mai putin aer in motor. Eventual incearca sa scoti mufa de la claepta EGR. Ea e normal deschisa, deci fara curent la motoras nu o sa mai obtureze admisia. Vezi ca ai 2 clapete. Cea EGR e ultima; e pe traseul de admisie dupa intercoole, nu cea inainte de intercooler.
In rest presiunea in admisie e cea necesara, presiunea in rampa comuna la fel, corectii injectoarelor sint bune ?
FAP = filtru activ de particule. Lasa-mi VIN-ul masinii si iti zic daca ai sau nu.

raresss

Mesaj de raresss »

Eu stiu ca nu are FAP e din 2005 masina. pe tester arata ca avea aer destul. mufa care am scos-o noi a fos cea de sub filtrul de aer. singura solutie e sa incerc cu un alt EGR sa vedem exact cum face..m-a disperat pe bune
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Din moment ce ai obturat EGR cu tabla, e logic ca nu mai intra gaze arse in admisie, chiar daca EGR e defect si nu mai inchide perfect.
Clapeta EGR din dozatorul de aer e pe tubulatura de admisie, in stinga motorului cum te uiti la el; pe directia liniei rosii.
Imagine
Tu vei avea diferit (poate, nu e obligatoriu) acel dozator, dar tot asa e asezata clapeta in interior. Scoate mufa indicata cu sageata verde si vezi daca e vreo schimbare.

raresss

Mesaj de raresss »

La mine nu e motorul le fel ca in poza. e o singura mufa pe care am scos-o si la 3000 de ture imi plafona. si mi-a ramas o eroare in bord care trebuie sa o sterg cu testerul cred. nu stiu cum sa pun poza cu mtoul meu pe forum. da-mi te rog o adresa de mail sa iti trimit poza.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Am primit poza de la Rares.
Imagine
La motorul tau (euro 3) nu ai dozator de aer. Nu ai ce sa iti restrictioneze adimisia. Din moment ce ai obturat si EGR-ul clar nu e de aici.
Daca ai scos singura mufa e normal sa iti intre in limitare pt ca e mufa de la senzorul de presiune din adimisie.

raresss

Mesaj de raresss »

sa inteleg ca nu iti poti da seama cam ce are...eu sincer credeam ca e de la EGR...deja ma dispera...
raresss

Mesaj de raresss »

pana sa schimb electro valva aia de comanda turbina imi arata pe tester ca facea turbo presiune cand eram pe reducere. cand acceleram si aveam nevoie de putere turbina mea " dormea ". am schimbat si comanda la turbo si degeaba credeam ca aia e problema. sincer sa fiu nu am apucat sa pun testerul pe ea dupa sa vad daca face presiune. acum....
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Sigur nu imi dau seama ce are, dar incerc sa iti indic niste verificari ce ai putea sa ii faci.
Cauze posibile ar fi asa:
de la aer: presiune aer incorecta (nu e valabil pt ca presiunea e corecta si nu ai dozator de aer); gaze recirculate prea multe (si asta cade pt ca e obutrat EGR-ul).
de la injectie: ar trebui sa verifici ca presiunea din rampa comuna sa fie cea de care are nevoie ECU; mai trebuie verificate corectiile injectoarelor sa nu fie prea mari.
La aer ar mai putea fi debitmetrul, dar nu stiu ce sa verifici la ala.
Dar astea sa le verifici cind face figuri motorul.

vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

raresss scrie:pana sa schimb electro valva aia de comanda turbina imi arata pe tester ca facea turbo presiune cand eram pe reducere. cand acceleram si aveam nevoie de putere turbina mea " dormea ". am schimbat si comanda la turbo si degeaba credeam ca aia e problema. sincer sa fiu nu am apucat sa pun testerul pe ea dupa sa vad daca face presiune. acum....
Hopaa, hai ca usor zici tot. Daca nu esti absolut sigur ca in admisie se realizeaza presiunea ceruta de ECU nu are rost sa continui mai departe.

raresss

Mesaj de raresss »

deseara o sa pun iar testerul pe ea sa vad daca face turbo presiune. daca face si tot nu trage cred ca mai ramane decat EGR-ul problema. Daca nici dupa ce am schimabat comanda la ea nu face presiune...Dumnezeu cu mila :)))
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”