roata spate se misca greoi
-
bizkit1
roata spate se misca greoi
salut. Am sesizat ca merge un pic franata masina, la acceleratie se cam chinuie si la viteza in punctu` mort scade repede viteza, asa ca am urcat-o pe cric si am inceput sa invart de roti. Roata de pe spate stanga se invarte mai greoi fata de celelalte. Acum nu imi dau seama daca are vreo legatura cu placutele sau trebuie facuta o aerisire ceva. Precizez ca nu huruie asa ca nu e de la rulment. Va rog un sfat ceva
multumesc
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: roata spate se misca greoi
Nu are treaba nici cu aerisirea si cred ca nici cu placutele. Cel mai probabil ti-a ramas pistonasul etrierului blocat si tine apasate placutele pe disc. Sau s-o fi gripat ghidajul etrierului si tine placuta exterioara apasata pe disc, dar sansele mici spre deloc. Cum ai putea verifica ...doar dind etrierul jos.
Totusi uita-te sa nu fie blocata frina de mina pe roata respectiva. Cu maneta jos ar trebui ca pirghia frinei de mina de la etrier sa stea sprijinita pe opritorul acesteia. Verifica sa vezi daca asa e.

In poza asta se vede ca nu e asezata pe opritor.
Totusi uita-te sa nu fie blocata frina de mina pe roata respectiva. Cu maneta jos ar trebui ca pirghia frinei de mina de la etrier sa stea sprijinita pe opritorul acesteia. Verifica sa vezi daca asa e.

In poza asta se vede ca nu e asezata pe opritor.
-
bizkit1
m-am uitat acum. Nu e blocata frana de mana, pt ca sta sprijinita pirghia respectiva. In cazul in care e blocat pistonasul acela ce pot sa ii fac?
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Exista kit de reparatie daca e cazul sau poate merge si doar curatat. Dar daca il dai jos ca sa il impingi in interior trebuie rotit si apasat. Poti face asta cu o presa speciala sau cu cheie de flex sau chiar si cu cleste de sigurante daca esti indeminatic. Daca nu stii ce faci nu te baga.
- mircea.ispas
- Marca si model masina: 1,6 120 VTI
- Numar Inmatriculare: B 250 MCE
bizkit1 scrie:salut. Am sesizat ca merge un pic franata masina, la acceleratie se cam chinuie si la viteza in punctu` mort scade repede viteza, asa ca am urcat-o pe cric si am inceput sa invart de roti. Roata de pe spate stanga se invarte mai greoi fata de celelalte. Acum nu imi dau seama daca are vreo legatura cu placutele sau trebuie facuta o aerisire ceva. Precizez ca nu huruie asa ca nu e de la rulment. Va rog un sfat cevamultumesc
Conform descrierii tale , daca ar fi ramas pistonasul blocat astfel incat sa fie sesizabil in timpul condusului , roata respectiva ar fi trebui sa fie foarte incinsa , placutele sa se uzeze rapid .
Una e sa se invarata roata greu cand ridici masina pe cric si alta e sa mearga masina infranata.
Daca roata are aceiasi temperatura ca cea de pe drepta , atunci nu este de la placute.
C4 _ 1,6 _ 122 cp