Pai ce sa zic , cand am mers prin reprezentante pentru a cumpara masina , dealerii mi-au prezentat foarte clar in momentul cand i-am intrebat, ca motorul are distributia pe curea si ca se schimba la 120K Km .
Zis si facut , dupa ce am luat masina , am tot cautat cureau pe sub capota dar nu am gasit-o , ca la altii ( ex :opel , Wv , renault ) , sub niste plastice nenorocite , ci m-am lovit direct de o carcasa solida de aluminiu ,care arata ca la un motor cu distributia pe lant .
Am citit si cartea masinii unde zice ca cureaua se schimba totusi la 120 k KM.
Dupa care masina fiind noua am lasat-o moarta , insa acum ceva timp navigand pe service.citroen,com am descoperit imaginea alaturata .
Pana la urma se pare ca sub carcasa solida de aluminiu sta un LANT ! . Care se pare ca antreneza arborii cu came 1 si 2 , admisie si evacuare .
Deocamdata am 28k Km , inca nu-mi fac probleme , dar mai devreme sau mai tarziu va trebui schimbata si cureau aceasta pe care dealerii mi-au spus ca masina o are , pe care am considerat-o un minus cand am luat masina , dar care inca nu stiu daca exista ?
Poate ma lamureste careva .