bezz scrie:
te-ai gasit tu sa le iei apararea...
you missed the point: nu le iau apararea, ci ofer o explicatie... nu era o acuzatie directa (dar era una indirecta)...
the point was: de ce ceri altora exigenta si corectitudinea pe care tu insuti nu le posezi (sau le posezi dar doar in
discutii metafizice, in realitate nu le manifesti)...
bezz scrie:
tot noi suntem de vina

sure mate
da noi suntem de vina: noi cei care in loc sa ne straduim sa circulam corect alegem sa dam spaga la
gaboru' corupt, dar uitam ca aceasta manifestare ne transforma si pe noi in corupti... in Romania Politia e corupta,
dar populatia e curata ca lacrima... asta e naivitate si denota o profunda lipsa de intelegere a celor mai
simple fenomene sociale...
bezz scrie:
sa-mi rup masina prin toate gaurile si liniile de tramvai si apoi sa fiu chill si un gentleman la volan...
ce legatura are faptul ca iti rupi tu masina prin gauri, gropi si linii de tramvai cu faptul ca nu semnalizezi,
cu faptul ca te bagi ca un taur in fiecare locusor liber lasat de cineva, cu faptul ca ocolesti coloana care face,
la stanga pe banda I dupa care faci si tu la stanga, accentuand blocajul din intersectie, cu faptul ca il claxonezi
pe 'fraierul' care sta sa iasa de pe stradutza laterala sau pe domnisoara care nu a plecat tare de la semafor...
ceea ce faci tu - felul infect in care care conduci nu il afecteaza pe cel care a generat problema: Ceausescu/Iliescu/Basescu/Videanu,
ci ma afecteaza pe mine, care nu ti-am gresit cu nimic... care vreau doar sa ma respecti la fel de mult cum te respect si eu...
sa semnalizezi cand este necesar, sa nu te bagi in fata mea decat daca si cand iti permit eu, si crede-ma...
sunt foarte ingaduitor, sa nu ma depasesti dupa care sa pui frana si sa faci prima la dreapta sau la stanga, cand ai fi putut foarte bine sa faci manevra din spatele meu fara a ma,
incomoda, sa nu ma depasesti pe interior si pentru ca nu ai loc de masinile parcate sa ma impingi pe banda urmatoare
sau sa ma fortezi sa pun frana si sa te las etc etc etc iar daca te deranjeaza starea carosabilului
si altele hai sa ne unim si sa facem ceva constructiv... greva, revolta, revolutie... etc
PS: @bezz: chill bro! pronumele personal "tu" si toate celelalte din argumentatia mea sunt
utilizate la pers a II-a pentru a dinamiza si dramatiza scenetele, nu inseamna "tu bezz" sau "tu sammy" etc
Foarte bine ca te enervezi! Asta am si vrut! Sa ne enervam si sa ne agravam si sa punem
capat odata porcariilor pe care le facem noi, dupa care sa ne apucam de curatat "ograda vecinului", daca mai e cazul!
Ideea e ca eu cred ca respectul fata de ceilalti incepe si se termina ca o forma de respect de sine...
Gentelman e cel care stie sa fie civilizat si cand lumea din jur e civilizata si cand lumea din jur e
salbatica... E usor sa fii gentelman cand totul in jur e doar lapte si miere, dar adevaratul gentelman
ramane neschimbat in fata adversitatilor mediului...
Falsele rationamentele de genul: "mediul este de kk => nu-mi cere sa fiu perfect" sunt similare
cu rationamentul borfasilor de cartier: "este saracie frate => nu-mi cere sa nu fur!?!" si sunt profund ilogice si imorale...