Un versus intre C4 si 407

Discutii despre orice legat de masini

Care masina o recomandati?

Citroen C4 coupe
28
58%
Peugeot 407 berlina
20
42%

Voturi totale: 48

IceRidder
Uichi Sec
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDi 92 cai
Numar Inmatriculare: . . . B 113 RDR

Re: Un versus intre C4 si 407

Mesaj de IceRidder »

C4, parerea mea o stii deja.
Marele Alb - 1.6 HDI 90 CP
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Cum adica, C4 coupe versus 407 berlina? Incerci sa te hotarasti intre 2 masini anume sau dezbati parerile pro/contra in general despre aceste 2 modele?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

mituc scrie:Cum adica, C4 coupe versus 407 berlina? Incerci sa te hotarasti intre 2 masini anume sau dezbati parerile pro/contra in general despre aceste 2 modele?
Incerc sa ma hotarasc intre cele 2 masini. Nu pot sa fac o dezbatere deoarece sunt 2 clase diferite.
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Da de ce tot frantuzeasca,nu te incadrezi cu banii sau nu iti place altceva?
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

bytzak scrie: Incerc sa ma hotarasc intre cele 2 masini. Nu pot sa fac o dezbatere deoarece sunt 2 clase diferite.
Pai e foarte complicat. 407 e mai incaptoare in principiu, la vremea ei designul era cam la fel de spectaculos cum a fost mai apoi cel al lui c4, au aceleasi motoare rezonabile de la PSA, au aceleasi piese relativ molcute care trebuiesc schimbate mai des decit la alte marci (ambreaje, capete de bara, bielete directie, etc), etc.

Pro 407 e spatiul, contra 407 nu stiu ce ar putea fi decit faptul ca fiind mai grea nu va fi la fel de vioaie. Nu le poti compara decit prin prisma costurilor de intretinere si exploatare si respectiv a aspectului practic. Ia-o pe prima pe care o gasesti intr-o stare neasteptat de buna pentru pretul cerut pe ea si ai rezolvat. Ca nu poti alege decit subiectiv.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Mie mi se pare o alegere destul de simpla... Mai ales daca luam in discutie la amandoua 2.0hdi...

In 407 este clar ca ai mai mult spatiu si este mai K pt drumuri mai lungi si confort...
In schimb C4 este mai tineresc... putin mai sportiv...

Vrei o masina mai confortabila si mai spatioasa iei 407... Vrei o masina mai tinereasca, nonconformista... si cu oarecare valente sportive... iei C4...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Revin: cu 407 sa nu te gandesti sa parchezi cu botu' la bordura, cu atat mai putin sa urci borduri! Nici pe drumuri de munte nu te vad prea bine cu 407. E limo de oras....asfaltat, bine!
Pe scurt: trebuie sa conduci masina, numai asa te hotarasti!
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

hai ca astea`s copilarii... chiar daca gasesti vre`o bordura nesimtita , parchezi cu spatele si gata ( si va fii si mai usor de plecat ) ...
mai sunt si altii care merg cu limo asta de oras cum ii zici cu , si culmea mai au si buze la bara ( gen leon fr , sau de care avea Aiurica ) , arcuri sport , si chiar kit`uri complete sport de suspensii ... si merg prin orase... iti pot da niste exemple chiar la tine in Pitesti...
eu urc zilnic borduri si nu ating , am si jante de aliaj si nu le indoi...
ah , ca vii si zici ca e proasta ca masina...ca are probleme cu cutia , cu turbina , cu ceva mai serios , inteleg... da` copilarii d`astea ca nu poti sa parchezi sau sa urci borduri... :roll:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Pai treaba cu parcatul chiar este pe bune. Nu stiu cum este la tine in Ploiesti, adica stiu, ca am trecut de atat de multe ori dar este parfum pe langa Bucuresti.
Cand ai straduta cu sens unic, in Bucuresti, cum este strada pe care locuiesc eu, unde ai si Astra Asigurari si Valvis Holding, la 5 min. departare - ASE-ul de pe Dorobanti, liceul german, scoala 186, gradinite, cafenele de Dorobanti, coafor, salon, fite, biserica Brosteanu, Spitalul Grigore Alexandrescu, etc. ...

.... Si ai un card de 50 de masini in spate cu soferi nervosi si agresivi, iti spun eu ca nu mai faci manevre sa o pui cu spatele, in primul rand ca nu ai spatiu.

A doua la mana, toata lumea a inteles ca faci lobby pentru 407, ok, de inteles, esti proprietar si este o masina extraordinara dar ne manifestam dorinta de a-i asculta si pe altii
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

in primul rand nu fac nici un lobby... inca din primul post am spus "+" c4 si "+" 407... ca si o paranteza , nici macar nu am votat ...
dar incet , incet ma conving ca nu prea se poate face un versus pe forumul asta... ( oricum asta de acum e f ciudat din cauza concurentului ales pt C4 ) ... probabil ca si la C4 vs C5 tot C4 va iesi invingator...

stima :hi

LE: versus nu se poate face ( cu cateva exceptii )
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Off-Topic. Imi cer scuze anticipat.

Prima la mana, te ataci prea repede.

A doua la mana. Intelegem sa spui o parere, doua. Trei. Patru, de ce nu si mai multe.
Pug 4O7 este o masina faina, tu esti proprietar si cel mai avizat sa vorbeasca si te ascultam cu deosebita placere.
Insa, pe acest topic, in general, nu esti de acord cu tot ce se afla impotriva Pug. Aici nu mai este corect, este subiectivism.

A treia la mana
Oricine poate sa se convinga venind pe strada mea sau orice strada din Centrul Vechi, ca este usor sa vorbesti despre parcarea cu ce vrei tu, fata, spate, nas, fund dar alta este practica. Daca spun un adevar sau o simpla opinie = Nu se poate face versus?

In rest, respectele mele. :hi
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

Eu chiar vorbeam serios despre inconvenientele zilnice ale unui bot lung si jos la 407. Am cunostinte care au masina asta, am vazut personal numere si bari de 407 sparte, una chiar in fata mea, cand a vrut sa parcheze cu botul la bordura. Au incept sa-i curga plasticele de sub ea cand a dat inapoi. N-am zis ca e naspa, ca nu-mi place, chiar am vrut sa-mi iau acum 3-4 ani.
Mi-am dat seama ca nu vreau sa conduc zi de zi masina asta intr-un oras aglomerat, in care n-ai locuri de parcare. Si nici la Balea n-o sa mai pot parca unde vreau...etc.
Da' eu n-am voie sa imi exprim parerea pe forumul asta... :ok
Si nici ca nu se poate...dar...hmmm...
Imagine
Ultima oară modificat Mar Sep 20, 2011 6:51 pm de către cisu, modificat de 2 ori în total.
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Un versus intre C4 si 407

Mesaj de Bogdan »

Masina mea a fost si joasa si foarte joasa si am putut merge cu ea, am putut parca! Acum daca vrem sa facem "alpinism" trebuie offroader!
Comparatia C4 si 407 mi se pare extrem de fortata privind din exterior si fara a sti concret nevoile lui bytzak!
Personal as lua 407 din simplul fapt ca m am saturat de 2 usi si de confort nu tocmai bun!

Sent using Iphone and Tapatalk
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Aici sunt de acord cu Alex... da-l incolo de bot... ca tot il parchezi unde ai chef...

Toate masinile care le-am avut au fost joase sau lasate... si tot am reusit sa le parchez fara mari probleme... fara injuraturi din partea altora (nu ca ar fii asta un criteriu)...

Eu zic ca bytzak nu stie ce vrea... daca vrei o masina gen 407... atunci ai alte optiuni... in nici un caz C4... Iar daca vrei C4... nu prea ai d c sa te uiti la 407... ci te uiti la alte hatchuri...
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

Asa cum a zis Bogdan mai devreme. Parca m-am cam saturat de 2 usi. Si 407 inca mi se pare o masina frumoasa. Dar am ales C4 coupe ca a doua varianta deoarece cunosc masina si este de suflet, ca sa zic asa. Dar acum daca pot sa o schimb, de ce sa nu aleg. Nu ma grabesc sa iau o decizie ca mai am in familie Cielo si ma mai pot folosi de el. Pana nu sunt 100% sigur ca este o alegere buna urmatoarea masina, nu voi face nici o miscare. Probleme cu locurile de parcare nu am si cu garda masinii nu-mi fac griji. Deci am mai lamurit 2 aspecte pe care le-ati abordat.
Daca stiam ce sa aleg, nu mai deschideam acest subiect si cautam un anumit model.
Dar daca sunt inca tanar si am probleme ca nu stiu ceea ce-mi doresc ::P .... am zis sa mai cer si parerea altora care cunosc masinile mai bine. :mrgreen:

Multumesc pentru pareri si timpul acordat acestui subiect. :hi
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”