Cateva poze facute azi.Masina a fost adusa in Romania si expusa.Spre surprinderea mea,bestia e chiar impresionanta,neasteptat de impresionanta.Nu-i replica,e completa cu toate cele,din pacate nu am putut sa fac foto la motor dar va asigur ca era acolo ,si ca idee live se vede incomparabil mai bine decat in poze.
Mi se pare superba.
Partea proasta - Nu este o lovitura pentru Dacia, nu are nici o treaba cu Dacia, in afara de nume si elemente cerute de FIA pentru omologare.
Masina a fost pregatita de Tork Engineering (design, productie, asamblare, dezvoltare) in cooperare cu Renault Sport Technologie - totusi campion mondial la F1, pe vremea cand noi ne jucam cu p#%& in nisip.
Motorul este Nissan VR 38 DETT block (3.8-liter V6, twin turbo). Cunoscatori s-au gandit deja la Nissan GT-R si nu au gresit, fiind vorba de o varianta deosebita si dusa la extrem.
Cine, eu?!?
motorina e mai ieftinache decat uleiul de gatit...
Altfel, motor si aripi puteai pune si pe Aro 244 si semana cu SuperHammer in mizerie, facut aricioplan...
Da-i ma draq de tembeli, dusteru' e varza la siguranta si calitatea materialelor (cu greu 3 stele la crashtest). In rest, e o coja care se stamba si daca ii dai un dos de palma, iar in interior te simti ca in cel mai banal logan. Ma indoiesc de faptul ca trenul de rulare si toate fierataniile componente mult subdimensionate vor rezista la altceva decat o plimbare prin oras. Sa nu lovesti vreo pisica, ceva mai mare ca, pa! ''Dusteru''' se alege de ...duster!
-numai un ignorant ar cumpara masina asta...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
Cine, eu?!?
motorina e mai ieftinache decat uleiul de gatit...
Altfel, motor si aripi puteai pune si pe Aro 244 si semana cu SuperHammer in mizerie, facut aricioplan...
Da-i ma draq de tembeli, dusteru' e varza la siguranta si calitatea materialelor (cu greu 3 stele la crashtest). In rest, e o coja care se stamba si daca ii dai un dos de palma, iar in interior te simti ca in cel mai banal logan. Ma indoiesc de faptul ca trenul de rulare si toate fierataniile componente mult subdimensionate vor rezista la altceva decat o plimbare prin oras. Sa nu lovesti vreo pisica, ceva mai mare ca, pa! ''Dusteru''' se alege de ...duster!
-numai un ignorant ar cumpara masina asta...
Nu tu,era o replica pt Silviu,floriol,uita-te la avatarul lui si la pozele cu Dusteru si poate o sa iti dai seama.
In al doilea rand aici nu se discuta de Dusterul de strada,fabricat momentan doar la Mioveni.E vb de o masina de curse realizata excelent si impresionant de catre Tork Eng. impreuna cu Renault Sport asa cum spunea si Juliu mai sus.O masina care nu prea mai are nimic dintr-un Duster banal,nici macar caroseria in fact.Nu incerc sa te fac sa intelegi ca banuiesc ca intelegi care-i principiul pe care s-a mers.Tu o tii una si buna cu critici si mai stiu eu ce.Si ca idee sa stii si tu ca masinile (astea de strada) nu se mai fabrica asa pe genunchi cum iti inchipui tu,ai ramane surprins sa vezi niste aspecte ale fabricatiei si conceptiei.Subliniez ca nu sunt fan Dacia nici Renault,nu mi-as mai cumpara asa ceva pt ca am alte preferinte insa nu le denigrez si nu spun ca sunt niste masini proaste sau ma rog,cum vrei tu sa le zici.Majoritatea celor care le critica o fac pt ca omit scopul acestor masini.
Exista si alte pareri mai avizate decat a mea,in legatura cu ce poate face Dusterul in off-road,da,si eu am fost surprins.
Nu ma cert cu tine dar prea esti refractar la orice.Lucrurile nu stau chiar asa.
Eu sunt fan Dacia ca si fiabilitate, avem dacia logan taxi cu peste 400.000 la bord, pe gpl si nu am intervenit asupra motorului deloc. Am exemple de 600.000 km fara pb, daca intelegi utilitatea. Si stiti cum e, nu poti sa ai gust de sampanie cu bani de bere.
1.@aia cu floriolul n-o prind, nu stiu ce face jucaria aia din avatarul lui silviu!
2. -despre Logan, pe taxi, cu 600.000km, fara probleme, spun doar ca sunt povesti!
Am un prieten cu o ''flota'' de 18 loganuri de toate felurile, pe taxi, distributie si scoala...
Sunt varza! Nu exista masina la care sa nu schimbe diverse, la mecanica, motor si chiar a avut reparatii grele de dci-uri. Am vazut mormanul de piese inlocuite, adunate in 2-3 ani...
3. Daca vorbim de Duster, atunci ''Dusterul'' ala din poze nu mai e Duster, cel mult e Buster. Ce mai e Dacia din masina aia?
Nimic, in afara de eticheta si aspectul asemanator al cutiei.
Voi chiar va amagiti cu patriotismul asta fals al marcii Dacia, care a fost mereu un Renault reetichetat, pt lumea a 3-a?
Va imbatati cu apa rece!
Aaaa scopul ''acestor masini'', adica al Dusterului? Sa satisfaca frustrarea sutelor de mii de romani care nu-si permit o masina de teren adevarata -un SUV ceva, si mai vor si masina noua.
Adica sa ia banii la fraieri!
Tu ai da, in anul 2011, 18.000 de euro pe o masina de 3 stele la crashtest?
Ai condus un Duster, te-ai bagat sub el, te-aui uitat in portbagaj, la tabla, la motor?
Ultima oară modificat Vin Oct 07, 2011 2:04 pm de către cisu, modificat de 2 ori în total.
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)