Vibratie/balanganeala sub masina cand nu calc ok ambreiajul

Scrie răspuns
alexdumitru

Vibratie/balanganeala sub masina cand nu calc ok ambreiajul

Mesaj de alexdumitru »

Astazi la ATS Baneasa am vorbit cu un tip ce parea un sef al baietilor de pe-acolo.
Omul parea chiar priceput (in ochii mei de habarnist :P ).
Pe langa problema pentru care ma dusesem eu, am profitat sa-l intreb si ce este cu vibratia/balanganeala aia ciudata care se aude cand nu calc bine ambreiajul.

Omul mi-a zis ca, evident, atunci cand nu se calca bine ambreiajul, motorul vibreaza ca dracu.
Se pare ca sunetul vine de la transmiterea vibratiei la teava de esapament.
Teava fiind destul de mare, face sunetul sa se auda in felul ala oribil.

Nu mi-a dat si o solutie dar cred ca voi incerca sa fac ceva legat de asta, daca se poate.

Presupun ca multi altii au patit asta.
A reusit cineva sa gaseasca o solutie ?
C4 1,4 Berlina X by name SHOBO
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Re: Vibratie/balanganeala sub masina cand nu calc ok ambreiajul

Mesaj de cisu »

La alta masina , da! Era de la tobe (intermediara si finala) aftermarket (nu de origine), care nu erau chiar identice la forma cu cele originale. Loveau de caroserie la gropi si la decelerari bruste. Pana la urma, am pus traseu de inox Borla, si am fixat traseul cum trebuie in inelele si suportul ala de cauciuc. Nu mai atingea nici daca trageam de el.
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
alexdumitru

Mesaj de alexdumitru »

Trist este ca la mine tobele sunt cele originale Citroen. Prin urmare clar nu este de la posibile dimensiuni diferite.
In plus masina nu are decat 26K km.
Eu cred ca am auzit sunetul asta din primul an.

Oricum, din ce zici tu ar trebui sa se poata prinde mai bine.
La mine cu siguranta nu este cazul de schimbat tobe ci doar de verificat si imbunatatit prinderea.

Recomanda cineva un service pt asta in Bucuresti sau Giurgiu766 ?

La ATS Baneasa nu m-as duce din moment ce tipul cu care am vb a constatat mioritic cauza si nu a propus nicio solutie.
Stebingar Mihai
Numar Inmatriculare: CT-87-STB

Mesaj de Stebingar Mihai »

Salut! Daca este vorba de un sunet metalic, ca un scartait, care da impresia in cabina ca ceva se si misca pe sub masina chiar sub motor pe undeva si apare doar la apasarea sau ridicarea piciorului de pe ambreiaj atunci sa stii ca este vorba despre o piesa foarte mica ( un fel de garnitara) care se fixeaza exact in locul unde iese evacuarea din motor. Pretul ei este undeva la 120 lei iar montarea ei se face la orice service foarte usor. Iti zic cu destul de mare siguranta caci eu am aceasta problema inca de la 7000 km cand am fost cu ea in garantie vis-a-vis de aceasta problema si mi-a fost inlocuita piesa. La vreo 20000 km problema a reaparut moment in care a fost schimbata iar pe garantie. Imediat dupa ce am iesit din garantie problema a reaparut iar eu am ignorato caci nu este daunatoare masini si a ajung un sunet cat se poate de persistent si enervant asemanandu-se cu sunetul pe care il face un carut de butelii :) Spor in rezolvarea problemei .... O zi faina!
alexdumitru

Mesaj de alexdumitru »

Thanks pentru info.
Chiar ala e feeling-ul, ca se misca ceva sub masina.
Comparatia cu sunetul caruciorului e geniala :), deja la mine nu a ajuns chiar in stadiul ala.

Pentru ca as merge la alt service sa rezolve asta (de ex. Norauto), ai idee cum se numeste piesa aia ?
Nefiind specializati in Citroen, nu-s sigur ca imi pot indica ei piesa.
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Cred ca se refera la kitul conic,problema apare la majoritatea C4-urilor.Cu mentiunea ca se monteaza la imbinarea dintre galeria de evacuare si partea esapamentului pana in toba intermediara.Kitul contine o garnitura conica din textolit(parca) si doua suruburi cu arcuri.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
alexdumitru

Mesaj de alexdumitru »

Sal

M-am interesat cerand la mai multe service-uri preturi pentru kit con esapament.

Primul care mi-a raspuns este ATS si mi-au explicat ca la motor de 1.4 (cum am eu) nu exista con esapament. Cica acest con exista doar pe 1.6i ?

Makes sense ?

Ma intreb ( si o sa-i intreb si pe ei) care este solutia pentru nefericitii cu 1.4 ca mine.

Any ideas ?
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Ma sincer nu stiu daca 1.4 are sau nu,ori kit conic ori racord flexibil tre' sa aiba si tind sa cred ca tot aceeasi solutie ca la 1.6 e,adica kit conic,acum nu stiu,asteapta sa iti confirme colegii care mai au 1.4 ca sa nu vorbesc eu prostii.In ceea ce priveste ATS...eu i-as cam evita si nici nu m-as increde in vorbele lor.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

eu unul sincer nu inteleg termenul de "nu calc ambreiajul ok". Cum adica? Calci ambreiajul si bagi in viteza, simplu. ai uitat sa calci ambreiajul si vrei sa bagi in viteza atunci da e nasol ca o sa auzi niste zgomote din " World of wars"...
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”