Echilibrarea rotilor-iluzia perfectiunii...

cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Re: Echilibrarea rotilor-iluzia perfectiunii...

Mesaj de cisu »

mugurel scrie::glasses
cisu scrie:Nu ma provoca... e service ''de marca''... #-o
80 lei noi (800.000 lei vechi) nu e chiar moca!
p.s. anvelopele de iarna Firestone m-au surprins placut, sunt silentioase, masina se misca mai bine cu ele (195/60/15) fata de 205/55/16.
Verifica un pic echivalentele. Trebuia pus 195/65R15.
Poate ca vitezometrul te va pacali un pic si de aceea ai senzatia ca "se misca mai bine"...
1. Ai dreptate, am scris gresit 60, pt ca am 195/65/15. Acum am vazut greseala. Deci e OK. Nu ma uitam la vitezometru cand spuneam ca se misca mai bine, o simt mai sprintena, chiar daca nu mai e asa de lipita de sosea...
2. Ma bucur ca imi dati multi dreptate cu echilibratul, mai ales cand vine de la mugurel! :lol:
3. In Pitesti astea sunt preturile la echilibrat, sunt foarte multe service-uri!
Cum sa ceara ca disperatii, cand sunt altii care cer la juma de pret?
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

Eu mi-am pus azi rotile de iarn - la AutoSoft. Am stat vreo 3 ore (incredibil cat de multi mergeau cu saniile pana acum). Masina de echilibrat are "butuci" pentru fiecare tip de janta (diametrul interior), nu surubul ala conic pe care-l au cei mai multi. Toata afacerea (schimbat roti, spalat, echilibrat, presiune cu azot) m-a dus la 68 de lei :D.
Nu mai zic ca la o bomba de cartier tot acolo te duce si-ti face treaba... de te pi pe ea.
Am scos-o si pe autostrada putin si nu zice nici pas la 130 :)
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

presupun ca sunt pe 15 si de tabla?
pentru ca eu de cate ori am schimbat la Autosoft pe 16 si de aliaj mereu a fost cca 120 lei:
de fiecare data am schimbat si valvele + spalat cauciucurile pe care le dadeam jos
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

cpv_13 scrie:Eu mi-am pus azi rotile de iarn - la AutoSoft. Am stat vreo 3 ore (incredibil cat de multi mergeau cu saniile pana acum). Masina de echilibrat are "butuci" pentru fiecare tip de janta (diametrul interior), nu surubul ala conic pe care-l au cei mai multi. Toata afacerea (schimbat roti, spalat, echilibrat, presiune cu azot) m-a dus la 68 de lei :D.
interesant, o sa ma duc si eu maine la un autosoft, care e pe la razoare sa ma interesez de preturile practicate ptr un schimb :-k
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
exdani

Mesaj de exdani »

Auto Soft la Razoare nu exista!
au doar 3 centre: Fundeni, Dudesti, Aerogarii

sau vorbim de alt service!? exista un service la Razoare vis-a-vis de biserica si am intrebat eu pentru roti de 16 aliaj pretul este 100 lei + 4 valve daca vrei sa le schimbi inca 8 lei/buc....
commandorsteel
PowerSteel

este chiar pe colt, pe dreapta, cum intri pe trafic greu de la razoare. am vazut azi un baner cu autosoft la vulcanizarea aia :wink:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
cpv_13

Mesaj de cpv_13 »

am pe 16. Eu am schimbat rotile cu totul. nu am dat anvelopele jos.
1.6 HDI 92 CP
commandorsteel
PowerSteel

uite aici am vazut ca s-a pus un baner cu autosoft.(poza cred ca e mai veche..)
http://www.norc.ro/pano/nUHHLiqf/
ImagineImagine
Imagine
exdani

Mesaj de exdani »

poate e doar un banner. Ei nu au decat cele 3 centre specificate mai sus. Si ca sa revenim asta primavara la autosoft dudesti mi-a aratat ca la aceeasi roata de fiecare data cand a pus-o pe masina de echilibrat(mai exact de 5 ori) tot timpul a cerut plumb: ba de 5g, ba 10. Imi spuneau ca si masinariile alea au o marja de eroare oricat de bine ar pozitiona roata, oricat ar invarti, etc. Eu anul asta nu ma mai duc la ei ptr ca sunt foarte multe reduceri pe siteurile de profil. Iti cumperi voucher si platesti aprox 50 lei in loc de 120-140 lei.
cisu

Mesaj de cisu »

Problema nu e de la cate reprize de invartit ii dai, ci daca o dai jos si o pui la loc de/pe masina de echilibrat. Daca nici pe masina de echilibrat nu da de doua ori la fel, cum draq sa fie echilibtata pe autoturism?! Haaa? :shock:
Cred ca asta e de la porcariile alea de adaptoare de fixare si centrare a jantei pe axul masinii, pt ca altfel , teoretic, fizic, stiintific, odata echilibrata bine, asa ramane, oricate demontari si remontari pe masina de echilibrat ai face (bineinteles fara sa rulezi cu ea pe masina...).
D-aia am zis in titlu:''iluzia perfectiunii'' , pt ca e o pseudo-echilibrare cu masinile astea de 2 lei si care nu au adaptoare potrivite pt toate felurile de jenti/jante (3/4/5 prezoane, distante diferite, gaura de centrare de diametru diferit...)

Dar meseriasii de la service ascund treaba asta!!!!! daca bate dupa 3 zile cand ai iesit pe autostrada zice ca ai dat in gropi si e vina ta! Poti sa dovedesti ca nu e asa, cand soselele patriei sunt marcate cu gropi?
da' ia sa ceri, dupa ce le-a echilibrat pe toate 4, sa le reverifice pe toate inainte sa le puna pe masina, ca ti s-a parut ca le-a trantit cam tare de asfalt si s-au descentrat!
Sa vezi ca, ori ia foc, ori te injura si nu vrea! de ce? pt ca stie ca o sa-i dea varza, daca are masina de vrajit, nu de echilibrat!
( hmmm....)
exdani

Mesaj de exdani »

sa fim seriosi ca o roata nu se dezechilibreaza de la o groapa usoara. Si oricum eu ma duc la un service pe langa intrarea pe A2 si ma duc direct pe ea sa vad daca sunt ok sau nu echilibrate.
cisu

Mesaj de cisu »

Alea 5-10 grame (eroare permanenta/inevitabila) nu o sa le prea simti la volan...mai ales daca ai mecanica buna, mai e si servo...
( hmmm....)
cpv_13

Mesaj de cpv_13 »

La noi oricum nu o sa poata sa ti le echilibreze ca lumea niciodata. Toate rotile sunt pline de pietricele... nu pare mult, da daca dai jos toate pietricelele alea cred ca aduni vreo 20-30 de grame per roata.
Nu ma mai duc la vulcanizari de cartier nici sa ma platesti. Aveti grija cu voucherele de pe net... cea mai mare parte sunt teapa (ma refer la tot ce are legatura cu auto si sunt "ieftinaciuni").
V-am zis: pe mine m-a costat 68 de lei... si mi-au spalat si rotile (mare parte din pietricele s-au dus.. chiar ma uitasem inainte si ma gandeam daca sa le curat sau nu.. cum n-am avut timp, am renuntat).
Cu vulcanizarile "de la colt" ajungi sa platesti de 2-3 ori aceeasi operatiuni... ajungi sa dai mai mult decat la o vulcanizare serioasa, care mai are si scule.
Nu stiu daca am zis (mi-e lene sa ma uit in urma :P ) da' prezoanele mi le-au strans la cuplu, nu doar din pistol. Din pistol au strans pana la un punct apoi le-au strans cu dinamometrica - asta-i iar o chestie buna.
1.6 HDI 92 CP
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Nici nu vreau sa-mi amintesc cum mi-au furat chiar pe 1 Aprilie anul asta, un senzor de presiune la vulcanizarea aia destul de prestigioasa de vis-a-vis de spitalul Filantropia - niste nemernici...
iar de echilibrat... la fel de prost cum ziceati mai sus...
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
cisu

Mesaj de cisu »

cpv13: anvelopele mele erau noi noute, deci nici vorba de pietricele.
-iar meseriasul care echilibreaza roti, cu pietricelele intre spatiile crampoanelor (adica nu curata roata) e cel putin dobitoc! Cand ma duceam la echilibrat cu roti rulate, mi le curatau si pe interior cu peria, si le suflau cu aer, nu le puneau asa pe masina de echilibrat. Dar Dorel exista peste tot...
Oricum, le-am facut din nou pe cele de pe fata, in alta parte (15 si 10gr diferenta). #-o dar a fost ieftin si nu simt vibratii in volan.
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”