fanut scrie:am vazut la Autocenter un fel de ruj (ca asa arata) cu care manjeai chederele pt a nu se lipi la frig , pana acum am cautat in magazine auto gen Autocenter,Racemi etc si nu am gasit nimic pt chedere .
Am eu un ruj dintr-ala cu burete in bot si e de la EinsZet (1Z), adica unii dintre cei mai buni. Nu are absolut nici o legatura cu scopul final.
Poti da ori cu silicon de papuci, ori cu o solutie pentru chedere care contine silicon (se gaseste si in carrefour), ori cum spray siliconic (atentie sa nu dai pe degete cu ala ca e cam agresiv), doar sa contina silicon. Eu am preferat siliconul de papuci pentru ca ala mai are cel mult niste parfum, in rest e aproape nediluat.
Glicerina e de asemenea ok insa ea e mult mai solubila in apa si tre' sa dai din nou dupa fiecare spalare a masinii, ca abia daca mai ramine cite ceva prin porii chederelor.
Daca ramii in pana de smacuri la un moment dat si vezi ca sta sa ninga poti da temporar si cu solutie dintr-aia de dezghetat parbrizul: inmoi intr-un prosop de hirtie sau servetel uscat din hirtie si intinzi bine pe chedere pe unde stii ca-ti mai intra zapada, inclusiv pe exterior pe partea chederului de pe portiera la baza geamului ca sa poti zbura mai repede gheata si zapada ce se formeaza acolo. Si solutiile alea contin glicerine sau alcooli grasi si temporar merg.
Insa siliconul sta mult mai mult si protejeaza mult mai bine si daca esti unul dintr-asta care isi spala masina odata la 2-3 zile sau daca pur si simplu ploua... toata glicerina de pe chederele exterioare se spala.