Turbo cu probleme?
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
Re: Turbo cu probleme?
am desfacut tubulatura de la turbo. nu am gasit joc in ax. am invartit putin de el, nu freaca nicaieri, se invarte normal fara sa se opreasca in ceva. garnitura portocalie pare sa fie in regula, nu prezita fisuri. am gasit ceva ulei pe interiorul tubulaturii, dar cred ca e normal sa fie acolo. fluiera in continuare si nu vad care e motivul, ca nu s-a schimbat cu nimic regimul de mers al motorului. trebuie neaparat un test lexia, poate se vede ceva acolo. dar cum in galati nu mai e reprezentanta citroen....
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Uleiul e normal sa fie prezent in tubulatura de admisie de la epurator inspre motor.
Daca zici ca garnitura portocalie e ok si nu ai scurgeri de ulei vizibile dupa turbo incolo inseamna ca nu ai pierderi de presiune.
Cine stie ce o fi ?! M-as mira ca Lexia sa te lamureasca.
Daca zici ca garnitura portocalie e ok si nu ai scurgeri de ulei vizibile dupa turbo incolo inseamna ca nu ai pierderi de presiune.
Cine stie ce o fi ?! M-as mira ca Lexia sa te lamureasca.
-
PDC
CITROEN exista in Galati, insa intr-o alta locatie decat Belvedere Motors. Am postat acest mesaj ceva timp in urma special pentru posesorii de Citroen care au probleme si doresc sa apeleze la sprijinul unor cunoscatori ai marcii, care au in dotare printre altele si Lexia. Contact: 0756963678.
- wonka jr.
am vazut ca ai scris pe topicul tau, ceva de sita. ma gandesc sa nu se fi infundat un pic si sa nu mai ajunga destul ulei la ax. trebuie sa aflu cum ajung la acea sita si daca e, sa o elimin si eu.
- wonka jr.
odata cu venirea frigului am mai descoperit o mica problema, care posibil sau nu sa aiba legatura cu acel fluierat al turbinei. cand dau drumul la ventilatie intra in habitaclu miros de noxe. aceste noxe ma gandesc ca pot veni din doua locuri: o fisura in galeria de evacuare sau deteriorarea uneia din garniturile de cupru de la injectoare (din cate am citit pe forum au mai fost probleme). ramane de vazut cand o urc pe rampa, o pun pe lexia....
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
Mirosul de gaze arse la interior nu poate veni in niciun caz de la garniturile de cupru ale injectoarelor...
Pot fi scapari de gaze arse pe evacuare, incepand cu garnitura de galerie si cele de catalizator, toba, fisuri etc.
Problema e ca nu ar trebui sa simti gazele cand dai drumul la ventilatie!
Gazele arse intra in interior daca nu etanseaza bine capacul filtrului de polen (e cazut, e spart, garnitura e varza...)!
Asa ca primul lucru e sa verifici etanseitatea capacului care tine filtrul de polen! Prizele de aer sunt la exterior si teoretic trag aer curat de la parbriz....
Daca trag de sub capota e ceva in neregula!
Pot fi scapari de gaze arse pe evacuare, incepand cu garnitura de galerie si cele de catalizator, toba, fisuri etc.
Problema e ca nu ar trebui sa simti gazele cand dai drumul la ventilatie!
Gazele arse intra in interior daca nu etanseaza bine capacul filtrului de polen (e cazut, e spart, garnitura e varza...)!
Asa ca primul lucru e sa verifici etanseitatea capacului care tine filtrul de polen! Prizele de aer sunt la exterior si teoretic trag aer curat de la parbriz....
Daca trag de sub capota e ceva in neregula!
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- Gabi Nedelcu
- Numar Inmatriculare: TL 25 NGI
scapari de gaze chiar pot exista daca este dusa saiba de cupru de la vreun injector care pot ajunte in habitaclu cand dai drumul la ventilatie. Mie exact asa mi s-a intamplat, in plus aveam si un pufait la injector. Dupa schimbarea saibei s-a rezolvat problema.
Cu Lexia nu ced ca o sa iti dea vreo eroare pe acesct efect client.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Doar daca stii sa interpretezi valorile. Sigur va avea corectiile pe injectorul respectiv mai mari.Gabi Nedelcu scrie:Cu Lexia nu ced ca o sa iti dea vreo eroare pe acesct efect client.
- Gabi Nedelcu
- Numar Inmatriculare: TL 25 NGI
Da, interpretari se pot face pe fiecare injector si se gaseste cel cu probleme, daca scapa gaze , cu capota ridica si unul sa accelereze, se poate observa care are scapari.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
- cisu
Gabi Nedelcu scrie:scapari de gaze chiar pot exista daca este dusa saiba de cupru de la vreun injector care pot ajunte in habitaclu cand dai drumul la ventilatie. Mie exact asa mi s-a intamplat, in plus aveam si un pufait la injector. Dupa schimbarea saibei s-a rezolvat problema.
Cantitatea de gaze scapate p-acolo, e direct proportionala cu spatiul lasat de saiba dusa, dar eu tot cred ca e nesemnificativa, mai ales ca se mai si dilueaza, pt ca aerul sub capota circula. E destul de greu de crezut, ca doar de la scaparile unui singur injector, sa mai si ajunga gaze arse in interior. (nu imposibil, dar ala trebuie sa piarda rau, chiar trebie sa-l auzi cum pufaie...)
Si, oricum, daca ar fi etansat capacul filtrului de polen, n-ar avea cum sa ia aer de sub capota.
( hmmm....)
( hmmm....)
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
e de la un colier de pe tubulatura turbinei. Cel putin la mine asta a fost (avem aceasi motorizare) si simptomele identice (gaze arse in habitaclu). Nu am idee cat costa ca a mea e in garantie, dar operatia de inlocuire a durat ~ 30 min.wonka jr. scrie:odata cu venirea frigului am mai descoperit o mica problema, care posibil sau nu sa aiba legatura cu acel fluierat al turbinei. cand dau drumul la ventilatie intra in habitaclu miros de noxe. aceste noxe ma gandesc ca pot veni din doua locuri: o fisura in galeria de evacuare sau deteriorarea uneia din garniturile de cupru de la injectoare (din cate am citit pe forum au mai fost probleme). ramane de vazut cand o urc pe rampa, o pun pe lexia....
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
- cisu
Foarte posibil sa fie de la imbinarile turbinei (circuitul gazelor arse care actioneaza compresorul). P-acolo scapa gaze suficiente.
Ramane insa problema (locul) patrunderii gazelor arse in interior cand dai drumu' la ventilatie/clima!
Trebuie verificata etanseitatea elementelor componente ale instalatiei de climatizare ventilatie, in special capacul filtrului aflat in compartimentul motor!
Altfel spus , nimeni nu ia in considerare pe unde/cum intra gazele arse de sub capota, in interior!
Ramane insa problema (locul) patrunderii gazelor arse in interior cand dai drumu' la ventilatie/clima!
Trebuie verificata etanseitatea elementelor componente ale instalatiei de climatizare ventilatie, in special capacul filtrului aflat in compartimentul motor!
Altfel spus , nimeni nu ia in considerare pe unde/cum intra gazele arse de sub capota, in interior!
( hmmm....)
( hmmm....)
- wonka jr.
problema cu mirosul de noxe in habitaclu a fost rezolvata temporar (poate definitiv) prin strangerea suruburilor de la capacul culbutorilor, care nu stiu din ce cauze erau slabiti (nu s-a umblat niciodata acolo). acum ramane sa identific de unde provine fluieratul turbinei.
-
PDC
Au fost stranse prezoanele/piulitele de prindere al injectoarelor, ca o mentiune si pentru a nu crea confuzii. Metoda, bine zis, este temporara urmand a inlocui garniturile de la injectoare intr-o interventie ulterioara. Pentru suierat turbina poate fi o sursa dar nu si o cauza, trebuind o analiza mai amanuntita.
-
Emanuel
- Numar Inmatriculare: CJ 13 ZVV
Salutari. Am un faimos C4 1,6 HDI 110 CP in dotare (dar nu asta e problema
) ... Datele problemei sunt urmatoarele: indiferent de treapta, la plaja de turatii 1700-2000, masina se infraneaza si merge in bot...tot atunci se aude si un zgomot asemanator electromotor care da rateuri...imediat ce trec de 2000 de ture nu mai am nici un fel de probleme in a accelera normal...Incercari de rezolvare: 1.Am fost la service Citro la Cluj. Rezultatele par a fi "impecabile", totul e "perfect" si "nu am de ce sa imi fac griji ca doar e un motor diesel si asa mai fac ele" (citez un mecanic). 2.Am incercat si varianta cu Dura Lube (aprox 2 plinuri 1 flacon), ceea ce a si dat rezultate, adica pe linie dreapta pot sa accelerez sau sa intru in depasiri fara sa mai adun tapiteria de sub mine ca o sa mi se infraneze masina. Problema mai persista doar cand trebuie sa urc vreo panta... Cazuri asemanatoare? Sugestii? ...Multumesc anticipat.
P.S. Masina are 148k km...am luat-o acu 1 luna si jumate si recent am aflat ca cei de la service Citroen sunt prieteni, cumnati, verisori, etc cu fostul proprietar. Testul cu Lexia l-am facut la inceput cand am cumparat masina.
P.S. Masina are 148k km...am luat-o acu 1 luna si jumate si recent am aflat ca cei de la service Citroen sunt prieteni, cumnati, verisori, etc cu fostul proprietar. Testul cu Lexia l-am facut la inceput cand am cumparat masina.