modul ventilatie confort
-
gelu
- Numar Inmatriculare: if02sdv
modul ventilatie confort
Ajutati-ma fratilor, am disperat! DE o luna nu mai verge ventilatia, se aburesc geamurile, e frig, OF! Am fost la service cu ea si au descuperit ca s-a ars o piesa elecrtonica de pe modulul de ventilatie habitaclu, se afla sub capota in partea soferului. NU GASESC NENOROCITUL DE MODUL!!!!!!!!!! C4 benzinar in 4 usi nascut in 2005

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: modul ventilatie confort
Poti sa o cauti o viata intreaga ca nu se gaseste acolo. Acel modul e pe tulumba de climatizare, imediat sub ventilator; e pe partea stinga. Se ajunge la el din interior demontind plasticele de sub volan si de pe partea stinga a consolei centrale. Vezi ca despre acel modul s-a mai discutat pe aici si sigur vei gasi discutiile necesare, doar foloseste functia search.
Si am mai intilnit cazuri cind nu era acel modul ars ci nu primea curent din BSM (calculatorul de linga baterie). Dealtfel eu zis ca BSM ti-e ars, pt ca daca era modulul de control al turatiei ventilatorului mergea pe treapta maxima fara posibilitatea reglarii turatiei.
Ce climatizare ai si ce motorizare ?
L.E: dupa ce am citit postarea ta de la bursa mi se confirma ca "modulul" la care faci tu referire e BSM-ul. E o cutie neagra linga baterie (in dreapta cum te uiti inspre motor) si e calculatorul ala cu sigurantele din compartimentul motor.
E destul de aiurea ca se repara greu spre deloc acel modul. Releul e lipit pe placa cu circuite si s-a turnat un strat consistent de rasina pe linga el; deci nu prea poti sa il schimbi asa usor. Si nu se stie care e baiul: releul sau partea electronica care trebuia sa il comande.
Si am mai intilnit cazuri cind nu era acel modul ars ci nu primea curent din BSM (calculatorul de linga baterie). Dealtfel eu zis ca BSM ti-e ars, pt ca daca era modulul de control al turatiei ventilatorului mergea pe treapta maxima fara posibilitatea reglarii turatiei.
Ce climatizare ai si ce motorizare ?
L.E: dupa ce am citit postarea ta de la bursa mi se confirma ca "modulul" la care faci tu referire e BSM-ul. E o cutie neagra linga baterie (in dreapta cum te uiti inspre motor) si e calculatorul ala cu sigurantele din compartimentul motor.
E destul de aiurea ca se repara greu spre deloc acel modul. Releul e lipit pe placa cu circuite si s-a turnat un strat consistent de rasina pe linga el; deci nu prea poti sa il schimbi asa usor. Si nu se stie care e baiul: releul sau partea electronica care trebuia sa il comande.
-
gelu
un sfat, ce-as putea face? Sa caut la dezmembrari? Electricianul spunea ca poate sa-mi traga un cablu separat si cu o rezistenta dar nu raspunde pt. reparatie. Ma tot gandesc sa o schimb sau s-o vand, cred ca iau vreo 5500euroi, nu stiu ce sa mai fac HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
-
gelu
un sfat, ce-as putea face? Sa caut la dezmembrari? Electricianul spunea ca poate sa-mi traga un cablu separat si cu o rezistenta dar nu raspunde pt. reparatie. Ma tot gandesc sa o schimb sau s-o vand, cred ca iau vreo 5500euroi, nu stiu ce sa mai fac HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cauta prima data in dezmembrari, dar ai grija sa iei BSM de pe o masina cu acelasi motor ca al tau. Asta daca esti sigur ca BSM-ul e de vina.
-
gelu
Multumesc! Da, BSM-ul e de vina, asa mi-a spus electricianul. A pus aparatul pe el si nu arata nimic apoi a luat-o din aproape in aproape si a descoperit ca e BSM-ul defect. Mi-a pus ventilatia cumva pe direct si mergea... 
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
-
gelu
Yes ! Yes ! Yes !!!!!! Mi-am reparat BSM-ul , avea un releu ars. L-am dus la un electronist tare si a spart carcasa, a curatat rasina, adepistat ce-i ars si a inlocuit releul, toate astea intr-o zi. Mie -mi revine sarcina de a-i face o cutie izoland cu silicon cele 2 placi ale bsm-ului URAAAA!!!!!!!!!