Revizie recomandare Filtre ulei

Discutii despre orice legat de masini
horas

Mesaj de horas »

Scuze daca incep un subiect nou, dar sunt incepator pe forum si am cateva intrebari.
Am un C4 1.6 16V coupe 2007.
1.Ce filtre folositi ?(ulei, aer, habitaclu)
Pe masina am vazut ca am filtru de ulei Purflux si am inteles ca nu e grozav.
Am mai citit pe aici de Hengst.

2. Ulei, 5w40 sau 10w40? Stiu discutiile as ramane pe Total 5w40 dar am vazut ca se poate pune si 10W40.

3. Placute frana? sistemul de franare am inteles ca este BOSH cu ESP(daca are importanta)

4. Antigel? am o chestie galbuie care e pe la minim, am inteles ca e ceva GS12+ rosu/roz.

5. Lichid frana? ce marca....
CITROEN C4 1.6 16V SX VTR
buzuramd
Marca si model masina: 1.6i
Numar Inmatriculare: CJ 14 AEC

Re: Revizie recomandare Filtre ulei

Mesaj de buzuramd »

Ca filtru de ulei am folosit MAN, restul nu le-am shcimbat inca. Ulei eu am mers pe TOTAL 5w 40. Recomand 5w 40, fiind un ulei sintetic merge mai bine la tavaleala decat 10w 40 care este semisintetic. Poti sa pui si alta marca de ulei dar e bine sa mergi tot timpul pe acelesi tip. La restul intrebarilor nu pot sa-ti raspund acum.
Ascut ovaz. Numai in timpul liber.

1.6 16v 80 kW
horas

Mesaj de horas »

buzuramd scrie:Ca filtru de ulei am folosit MAN, restul nu le-am shcimbat inca. Ulei eu am mers pe TOTAL 5w 40. Recomand 5w 40, fiind un ulei sintetic merge mai bine la tavaleala decat 10w 40 care este semisintetic. Poti sa pui si alta marca de ulei dar e bine sa mergi tot timpul pe acelesi tip. La restul intrebarilor nu pot sa-ti raspund acum.

multumesc de informatii.
ai facut operatia de unul singur sau intr-un service.
Poti sa imi recomanzi unul ?
Filtrele MANN am auzit ca ar fi chinezarii sunt o gramada de legende si pareri.
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

La reprezentante Citroen o revizie normala e 400-500 ron, poate chiar mai jos daca sunt si oferte! Acum doar tu hotarasti daca merita sa faci revizia singur si poate sa economisesti ceva!

Sent using Iphone and Tapatalk
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

horas scrie:2. Ulei, 5w40 sau 10w40? Stiu discutiile as ramane pe Total 5w40 dar am vazut ca se poate pune si 10W40.
1. 10w40 va fi mai gros la rece decit 5w40. Daca faci drumuri scurte sau daca o sa avem -30C iarna asta ai ramolit motorul in citeva saptamini.
2. sint sanse mari ca 10w40 sa fie semi-sintetic, asta inseamna ca pe linga ca e mai gros la rece mai creste si posibilitatea de a-l arde (si uleiul nu prea arde deloc curat), de a face vapori care apoi se colmateaza in diverse locuri, etc.

Incoming FAIL? Inca mai poti evita.
E suficient sa dai chix cu fix un schimb de ulei cit sa distrugi iremediabil un motor chiar si cu 1000 km la activ care altfel ar fi tinut 1000k (1M). Uleiul, filtrul de ulei si filtrul de aer sint singurele consumabile la o masina cu care nu te joci. Ia-le pe cele mai bune chiar daca costa de 2 ori mai mult. O revizie te costa 2 plinuri de carburant din cele 25-30 pe care le faci intre revizii, adica nici 10%. Te bucuri la 50RON facuti economie la o revizie de 500 si apoi ii bagi inzecit in motor (asta daca nu abandonezi si pui anunt de dezmebrari).

Momentan folosesc total quartz energy 9000 in vaca mea, e cel mai bun ulei pe care l-am vazut in cei 100k km parcursi.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
karateka1978
Marca si model masina: C4 Grand Picasso Exclusive
Numar Inmatriculare: yy08vpf

Mesaj de karateka1978 »

eu folosesc numai Total 5/40 Quartz 9000 si pana acum excelent...iar la filtre am pus pana acum Mann si din nou excelent!! depinde de tine acum...ce vrei si de ce bani dispui. revizia undeva pe la 400-500 ron maximum...
1.6HDI 110cp sedan 2008 negru
horas

Mesaj de horas »

mituc scrie:
horas scrie:2. Ulei, 5w40 sau 10w40? Stiu discutiile as ramane pe Total 5w40 dar am vazut ca se poate pune si 10W40.
1. 10w40 va fi mai gros la rece decit 5w40. Daca faci drumuri scurte sau daca o sa avem -30C iarna asta ai ramolit motorul in citeva saptamini.
2. sint sanse mari ca 10w40 sa fie semi-sintetic, asta inseamna ca pe linga ca e mai gros la rece mai creste si posibilitatea de a-l arde (si uleiul nu prea arde deloc curat), de a face vapori care apoi se colmateaza in diverse locuri, etc.

Incoming FAIL? Inca mai poti evita.
E suficient sa dai chix cu fix un schimb de ulei cit sa distrugi iremediabil un motor chiar si cu 1000 km la activ care altfel ar fi tinut 1000k (1M). Uleiul, filtrul de ulei si filtrul de aer sint singurele consumabile la o masina cu care nu te joci. Ia-le pe cele mai bune chiar daca costa de 2 ori mai mult. O revizie te costa 2 plinuri de carburant din cele 25-30 pe care le faci intre revizii, adica nici 10%. Te bucuri la 50RON facuti economie la o revizie de 500 si apoi ii bagi inzecit in motor (asta daca nu abandonezi si pui anunt de dezmebrari).

Momentan folosesc total quartz energy 9000 in vaca mea, e cel mai bun ulei pe care l-am vazut in cei 100k km parcursi.
Multumesc de sfaturi.
Total o sa pun si eu am ales filtre MANN, la urmatoare revizie voi fi mai pregatit si voi pune filtre HENGST.
Revizia o sa o fac la AMI AUTO aici in Bucuresti, revin cu pareri dupa, eu sunt mai tipicar de felul meu am antecedente cu service-urile din Bucuresti si sunt circumspect.
Restul lucrarilor cred ca le voi face fie la Ploiesti la TOT CITRO fie la reprezentanta in Pitesti CARTEC.

Tu la a ta ce probleme ai avut ca vad ca tot 1.6 benzina ai avut.
mituc

Mesaj de mituc »

horas scrie:Tu la a ta ce probleme ai avut ca vad ca tot 1.6 benzina ai avut.
Nici o problema deosebita mai putin cele comune (tremurul ambreaj, sertarul consolei centrale, incuietoarea de la haion, sonda de temperatura a lichidului de racire).

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

oare mie de ce-mi pun astia 5w30? :D (total 9000)
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
mituc

Mesaj de mituc »

Stai putin, tu credeai ca motorul de 122 pe care-l ai tu consuma 9 in oras in loc de 10 pentru ca e de pe alta planeta? Ia pune tu 5w40 n el si fa un nou raport de consum ;)

Daca treci foarte rar de 5000rpm cu motorul nici nu are foarte mult sens sa pui 5w40, poti merge linistit cu 5w30 atita timp cit la urmatoarea revizie il ai pe tot, si a ars nici o picatura din el. Daca-l pisca atunci pune 5w40.

commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

Victor.VR scrie:oare mie de ce-mi pun astia 5w30? :D (total 9000)
probabil ca ai FAP :wink:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

inseamna ca intr-adevar e de pe alta planeta, benzinara cu fap :glasses
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

habar nu am cum e cu benzinarele, dar am observat ca la mine tipul asta de ulei este recomandat ptr ca am FAP :| si ma gandeam ca si la tine o fi la fel....
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
horas

Mesaj de horas »

horas scrie:Scuze daca incep un subiect nou, dar sunt incepator pe forum si am cateva intrebari.
Am un C4 1.6 16V coupe 2007.
1.Ce filtre folositi ?(ulei, aer, habitaclu)
Pe masina am vazut ca am filtru de ulei Purflux si am inteles ca nu e grozav.
Am mai citit pe aici de Hengst.

2. Ulei, 5w40 sau 10w40? Stiu discutiile as ramane pe Total 5w40 dar am vazut ca se poate pune si 10W40.

3. Placute frana? sistemul de franare am inteles ca este BOSH cu ESP(daca are importanta)

4. Antigel? am o chestie galbuie care e pe la minim, am inteles ca e ceva GS12+ rosu/roz.

5. Lichid frana? ce marca....
Am rezolvat Problema la AMI AUTO.

Filtre MANN, ulei Total Q 9000 5w40, lichid de racire Castrol fara silicati(parca), lichid frana Castrol.

Pret total = 478 lei
Poti sta langa masina interactionezi cu mecanicul...foarte de treaba.

Mai terbuie sa schimb Sambata tot la ei bujiile parca NCK.
Pret bujii si manopera 130 lei.

Va multumesc pentru sfaturi.
j0rdas
Numar Inmatriculare: PH-86-RAK

Mesaj de j0rdas »

karateka1978 scrie:eu folosesc numai Total 5/40 Quartz 9000 si pana acum excelent...iar la filtre am pus pana acum Mann si din nou excelent!! depinde de tine acum...ce vrei si de ce bani dispui. revizia undeva pe la 400-500 ron maximum...
Astazi am facut schimbul la un service normal iar pretul cu toate filtrele si ulei total quart 9000 5w30 a fost de500 ron
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”