Probleme HDI
-
nicu19ro2001
- Numar Inmatriculare: PH~26~PNA
Probleme HDI
Salut ,
Am mai vorbit pe aici pe forum... vroiam sa va rog daca imi poti spune si mie cateva chestii, am un c4 hdi 92 cp si de cand am alimentat de la lukoil masina a inceput sa nu mai traga bine, creste foarte greu in turatii si coboara la fel de greu, am consumat aceea motorina si am pus de la Mol si parca mergea putin mai bine dar a fost pentru cateva momente, acum imi merge la fel de prost, nu trage si scoate fum alb.
Am mai incercat o chestie, cand am vb cu un mecanic si imi spunea ca s-ar putea sa fie de la debitmetru si m-a pus sa scot mufa si daca trage mai bine este de la el, am scos-o dar masina mergea la fel de prost.
Azi m-am uitat la tija de la turbina si in timp ce o accelera cineva nu parea ca facea acea cursa, adica statea nemiscata.
Am mai vorbit pe aici pe forum... vroiam sa va rog daca imi poti spune si mie cateva chestii, am un c4 hdi 92 cp si de cand am alimentat de la lukoil masina a inceput sa nu mai traga bine, creste foarte greu in turatii si coboara la fel de greu, am consumat aceea motorina si am pus de la Mol si parca mergea putin mai bine dar a fost pentru cateva momente, acum imi merge la fel de prost, nu trage si scoate fum alb.
Am mai incercat o chestie, cand am vb cu un mecanic si imi spunea ca s-ar putea sa fie de la debitmetru si m-a pus sa scot mufa si daca trage mai bine este de la el, am scos-o dar masina mergea la fel de prost.
Azi m-am uitat la tija de la turbina si in timp ce o accelera cineva nu parea ca facea acea cursa, adica statea nemiscata.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Probleme HDI
Trebuie verificat de ce nu lucreaza acea tija de la wastegate (lipsa vacum din cauza unui furtun sau electrovalva defecta). Pe urma vazut daca dispare simptomele.
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Daca ai alimentat de la Luk posibil si niscaiva apa in motorina... nu stiu daca are legatura cu simptomele masinii tale...
-
nicu19ro2001
La apa m-am gandit si eu dar dupa 700 de km, trebuia sa se duca, cred...
-
nicu19ro2001
Cumva sa fie un furtun ca este plin de ulei amestecat cu motorina sau ce o fii?vlad scrie:Trebuie verificat de ce nu lucreaza acea tija de la wastegate (lipsa vacum din cauza unui furtun sau electrovalva defecta). Pe urma vazut daca dispare simptomele.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Pai vezi ca in capatul tijei aceea ai un actuator vacumatic din metal. In el trebuie sa intre un furtun care pe interior trebuie sa fie curat. In el se afla aer si doar atit. Daca nu ai vacum in el nu va actiona tija.
-
nicu19ro2001
Am filmat aceea tija, mi se pare mie sau are cursa prea scurta?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qAfSOfPL ... e=youtu.be[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qAfSOfPL ... e=youtu.be[/youtube]
-
nicu19ro2001
Furtunul este cel metalic sau celalalt
?
?
-
nicu19ro2001
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oc77CjIO ... AAAAAAAAAA[/youtube]
e normal sa se tureze asa?
e normal sa se tureze asa?
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cum sa se tureze asa ?! Nu sesizez nimic deosebit.
Iar in primul clip nu prea imi dau seama de cursa si pt ca nu e in sarcina nu poti verifica toata cursa. Normal s-ar verifica vacumul la capatul furtunului si cit se misca tija daca ii dai vacum la o anumita valoare. Deci irelevant ce ai incercat tu.
Furtunul e ala din plastic, ce e din metal se numeste conducta.
Cam urita pata aia pe astfalt. Sigur nu a disparut dupa citeva ore ? Sa fie condens si sa iti faci probleme degeaba.
Daca pata ramine acolo inseamna ca sint depuneri si alea apar de la motorina nearsa sau ulei nears. Se cam cere o verificare la service.
Iar in primul clip nu prea imi dau seama de cursa si pt ca nu e in sarcina nu poti verifica toata cursa. Normal s-ar verifica vacumul la capatul furtunului si cit se misca tija daca ii dai vacum la o anumita valoare. Deci irelevant ce ai incercat tu.
Cam urita pata aia pe astfalt. Sigur nu a disparut dupa citeva ore ? Sa fie condens si sa iti faci probleme degeaba.
Daca pata ramine acolo inseamna ca sint depuneri si alea apar de la motorina nearsa sau ulei nears. Se cam cere o verificare la service.
-
nicu19ro2001
Cineva imi spunea ca trebuie verificat si discul de ambreiaj... oare?vlad scrie:Cum sa se tureze asa ?! Nu sesizez nimic deosebit.
-
nicu19ro2001
Fumul acela de pe asfalt a ramas si am mai descoperit cand am scos joja ca a consumat si ceva ulei...cam un litru in 1500 de km.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Verifica daca nu ai ulei mult in furtunele de pe traseul de admisie. Ai putea sa le dai jos pe cele 2 de la intercooler. Eu suspectez ca turbina e cam pe duca.
-
nicu19ro2001
Maine o duc sa o pun pe tester, revin cu info.
-
marius.macavei
- Numar Inmatriculare: AB84MMI
salut
ca sa elimini una din posibilitati daca dispui de o surubelnita dreapta slabeste colierul de la furtunul care intra in turbosuflanta (vine din debitmetru) si uitate atent in interiorul turbosuflantei daca vezi acolo ulei sau alte chesti atunci ai o problema.
ca sa elimini una din posibilitati daca dispui de o surubelnita dreapta slabeste colierul de la furtunul care intra in turbosuflanta (vine din debitmetru) si uitate atent in interiorul turbosuflantei daca vezi acolo ulei sau alte chesti atunci ai o problema.
C4 1.6 Hdi Robot Atomic
C5 III 2.0 Hdi............
C5 III 2.0 Hdi............