Modificare sistem admisie Citroen C4 1.6 HDI - Ajutor!

DaRock

Modificare sistem admisie Citroen C4 1.6 HDI - Ajutor!

Mesaj de DaRock »

Salut baieti,
am nevoie de sfaturile voastre cu privire la modificarea sistemului de admisie pentru un citroen C4 1.6 HDI. Am citit cateva posturi pe aici insa nu am gasit nimic concret care sa ma poata ajuta.
Problema este ca s-au rupt urechile de prindere ale filtrului de aer si oricat de bine l-as prinde vibreaza iar vibratiile se transmit pe furtunul de legatura dintre filtru si turbina, care apoi forteaza in garnitura de la turbina. Garnitura fiind mai slaba cedeaza. Ultima s-a rupt in doua 2 zile. Cea dinaintea ei s-a rupt, nu am fost pe faza, s-au rupt bucatele din ea care apoi mi-au intrat in turbina si mi-au indoit usor cativa paleti!
Acum, ideea este sa schimb sistemul asta prost gandit de cei de la citroen cu unul mult mai fiabil si mai accesibil in ceea ce priveste schimbul filtrului. Eu am cautat pe net diverse chestii insa din ce am observat nu exista decat doua metode prin care se poate rezolva asta:
1. am inteles ca s-ar potrivi filtrul de pe Ford 1.6 TDCI http://postimage.org/image/2tw8u80ec/ insa nu spune nimeni ca a incercat aceasta modificare.
2. o solutie custom gen cea din poza http://imageshack.us/photo/my-images/12 ... 55pw4.jpg/

PS: din punctul meu de vedere schimbarea pieselor defecte si inlocuirea lor cu unele noi nu reprezinta o solutie!

Rugamintea mea este, daca vreunul din voi ati mai patit asa ceva sau daca cunoasteti cum as putea rezolva aceasta problema v-as fi super recunoscator pentru orice sfat!

Va multumesc
Marius
C4 Coupe 1.6HDI
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: Modificare sistem admisie Citroen C4 1.6 HDI - Ajutor!

Mesaj de vlad »

Nu stiu pe nimeni care a inlocuit carcasa filtrului de aer la 1.6 HDI cu altceva decit stock. Carcasa noua e f scumpa intr-adevar dar pina la o alta varianta ai putea cauta o carcasa SH. Daca pui filtrul de la Ford (sau orice alta varainta) sa ne spui si noua.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
DaRock

Mesaj de DaRock »

vlad scrie:Nu stiu pe nimeni care a inlocuit carcasa filtrului de aer la 1.6 HDI cu altceva decit stock. Carcasa noua e f scumpa intr-adevar dar pina la o alta varianta ai putea cauta o carcasa SH. Daca pui filtrul de la Ford (sau orice alta varainta) sa ne spui si noua.
schimbarea carcasei originale nu este o solutie pentru ca:
- la orice schimbare de filtru datorita pozitionarii risti oricand sa ii rupi urechile de prindere
- pozitia filtrului si accesibilitatea la schimbarea filtrului lasa de dorit
- tot timpul exista scurgeri de ulei din motor unde se prinde furtunul de aer
...etc...
+ ca daca tot fac o investitie mai bine fac una ca la carte si schimb sistemul ala de rahat, eventual si cu unul sport.

Problema este gasirea noii solutii :(
C4 Coupe 1.6HDI
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Contraargumentele nu cred ca isi au rostul la problema ta asa ca deocamdata nu pot sa iti zic decit spor la treaba. :D

Gabi Nedelcu
Numar Inmatriculare: TL 25 NGI

Mesaj de Gabi Nedelcu »

si eu am avut rupte prinderile de la carcasa filtrului de aer, dar am rezolvat-o, s-a ocupat un mecanic particular de ea, le-a refacut cu silicon si niste fixari de caiciuc si acum sunt foarte bine prinse. Trebuie carcasa bagata bine si in cele 2 orificii de fixare din partea de jos.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
DaRock

Mesaj de DaRock »

Gabi Nedelcu scrie:si eu am avut rupte prinderile de la carcasa filtrului de aer, dar am rezolvat-o, s-a ocupat un mecanic particular de ea, le-a refacut cu silicon si niste fixari de caiciuc si acum sunt foarte bine prinse. Trebuie carcasa bagata bine si in cele 2 orificii de fixare din partea de jos.
cu silicon le-am fixat si eu insa nu stiu cat de bine o sa tina...nu au tinut ele fiind din plastic da pai din silicon. Dar pana voi reusi sa schimb tot ansamblul este o solutie temporara
C4 Coupe 1.6HDI
DaRock

Mesaj de DaRock »

Hai baieti!
Chiar nu a schimbat nimeni admisia la un c4 diesel?
C4 Coupe 1.6HDI
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Pe forum nu stiu pe nimeni.

DaRock

Mesaj de DaRock »

Desi nimeni din cei care si-au facut modificari la admisie nu au vrut sa dea o mana de ajutor, eu o sa incerc pe cat posibil sa va tin la curent cu modificarile facute de mine, in ideea ca poate pe viitor vor ajuta pe altii!

Pana in momentul de fata nu am apucat sa cumpar decat un furtun de admisie de ford focus II TDCI care se potriveste de minune pe citroen! Acum mai trebuie doar sa gasesc un filtru de aer(cel mai probabil conic) care sa se potriveasca impreuna cu un adaptor la dimensiunea debimetrului de citroen, care are 70mm diametru(calculat pentru cerc).

Daca stiti vre-un filtru care l-as putea adapta astfel incat sa il pot lega de debimetrul unui c4 hdi(70mm) va vog postati poate reusesc sa rezolv si aceasta problema.

Ms
C4 Coupe 1.6HDI
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

vezi in topicul meu, pentru ca eu am modificat admisia la un benzinar si parca diametrul era tot 70.
filtrul este un simota in cutie de carbon.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
DaRock

Mesaj de DaRock »

Aiurica scrie:vezi in topicul meu, pentru ca eu am modificat admisia la un benzinar si parca diametrul era tot 70.
filtrul este un simota in cutie de carbon.
Daca nu ma insel filtru acela este cam maricel pentru ce imi trebuie mie. Eu am nevoie de unul care sa aibe maxim 16 - 18 cm lungime astfel incat sa incapa intre baterie si farul din stanga.
C4 Coupe 1.6HDI
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Aveti grija ce filtre de aer va puneti pe masini. La ultima revizie am uitat sa pun piesa in forma de H ce tine impreuna cele 2 parti ale carcasei filtrului. Din lene am renuntat sa demontez iar tot si am mers asa, zicind ca nu se poate intimpla nimic. La distributie baieti de la Vilcea au descoperit ca carcasa mi s-a desfacut usor si tragea aer pe linga filtru. Am verificat debitmetrul si pe plasa aia de plastic aveam o pelicula fina de praf-mizerie. Daca mai circul mult asa sigur il condamn la moarte.
Deci la diesele aveti grija sa ajunga aer cit mai curat la debitmetru.

DaRock

Mesaj de DaRock »

vlad scrie:Aveti grija ce filtre de aer va puneti pe masini. La ultima revizie am uitat sa pun piesa in forma de H ce tine impreuna cele 2 parti ale carcasei filtrului. Din lene am renuntat sa demontez iar tot si am mers asa, zicind ca nu se poate intimpla nimic. La distributie baieti de la Vilcea au descoperit ca carcasa mi s-a desfacut usor si tragea aer pe linga filtru. Am verificat debitmetrul si pe plasa aia de plastic aveam o pelicula fina de praf-mizerie. Daca mai circul mult asa sigur il condamn la moarte.
Deci la diesele aveti grija sa ajunga aer cit mai curat la debitmetru.
Carcasa filtrului de aer de la C4 este foarte prost gandita si foarte prost pozitionata. A mea de la vibratii are urechiile rupte iar pe o parte s-a frecat de prinderile de la motor si mai avea cam 2 mm pana ajungea sa o penetreze complet.
Aerul trebuie sa fie cat mai purificat indiferent de motor! Iar referitor la filtre...trebuie doar sa te asiguri ca filtrul care il pui pe masina este pentru capacitatea ta cilindrica sau pentru una un pic mai mare.
C4 Coupe 1.6HDI
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

chiar sunt curios cine a schimbat admisia la hdi ... eu unul n`am curaj :roll:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
DaRock

Mesaj de DaRock »

alex82 scrie:chiar sunt curios cine a schimbat admisia la hdi ... eu unul n`am curaj :roll:
Probail ca nu au schimbat-o multi pentru ca daca schimbi admisia la un diesel o schimbi degeaba. Nu castigi cai putere ca la benzina.

Eu sunt curios de ai nevoie de curaj ca sa faci miscarea asta? :)
C4 Coupe 1.6HDI
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”