Care este cel mai bun ulei?
-
bizkit1
Care este cel mai bun ulei?
Eu am bagat pana acum total quartz 9000 5w40. As vrea sa stiu daca exista, pt. c4 1.6 hdi alt ulei cu performante mult mai bune decat total.
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
- karateka1978
- Marca si model masina: C4 Grand Picasso Exclusive
- Numar Inmatriculare: yy08vpf
Re: Care este cel mai bun ulei?
salut! eu iti recomand sa ramai tot pe Total quartz 9000 5w40...este recomandat de citroen si este si un ulei foarte bun! iti poti pune si altfel de ulei (ex. Motul sau Castrol) sunt colegi de forum care folosesc si alte tipuri de ulei, dar eu cred ca pana la urma e vorba doar de preferinte. Parerea mea este ca nu are rost sa schimbi un ulei care este foarte bun pt masina ta. Dar, pana la urma tu esti cel care hotaraste cum isi mentine masina. 
1.6HDI 110cp sedan 2008 negru
-
Remus
Eu folosesc, de 60.000 km, Castrol 5W 40 (numai fabricat in Germania / prin verificarea codului de tara pe ambalaj), pe care il schimb la 13-15.000 km. Nu am sesizat diferente intre Castrol si Total. Am renuntat la Total pentru ca am inteles ca este imbuteliat in RO (am avut inainte o experienta neplacuta cu uleiul Shell imbuteliat in RO, pe care il foloseam pentru vechea mea Dacie).
In mod normal nu ar trebui sa existe diferente daca sunt respectate standardele.
In concluzie, nu stiu care marca de ulei este mai buna, folosesc Castrol pentru confortul meu psihic.
In mod normal nu ar trebui sa existe diferente daca sunt respectate standardele.
In concluzie, nu stiu care marca de ulei este mai buna, folosesc Castrol pentru confortul meu psihic.
C4, 1.6 HDI, Rosu Lucifer
- Gabi Nedelcu
- Numar Inmatriculare: TL 25 NGI
eu recomand sa ramai tot cu Total, eu numai pe acesta l-am folosit, dar cand l-am comandat am avut grija sa fie fabricat in Franta, avea toate informatiile in franceza, doar o eticheta atasata in romana. Am gasit si imbuteliat in Ro, daca ar fi diferente....asta nu stiu....
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
- buzuramd
- Marca si model masina: 1.6i
- Numar Inmatriculare: CJ 14 AEC
Aproximativ la un tip de ulei 5w-40 de exemplu caracteristicile sunt aceleasi. Toata chestia e sa folosesti aceesi marca de ulei. In general producatorii recomanda un anume tip de ulei din diferite considerente in principal economice. Nu prea o sa vezi masini frantuzesti sa recomande uleiuri germane si invers.
Ascut ovaz. Numai in timpul liber.
1.6 16v 80 kW
1.6 16v 80 kW
-
bizkit1
eu ma gandeam ca la urmatorul schimb de ulei sa folosesc Castrol 5W 40
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
- Victor.VR
- Teh STIG
- Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)
marketing shit
total e cel recomandat de citro, total ar trebui folosit, nu porcarii nemtesti (no offense).
total e cel recomandat de citro, total ar trebui folosit, nu porcarii nemtesti (no offense).
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Chevrolet Nubira CDX, 2005
-
dimabogdan
La reprenzentanta BMW am gasit ulei Total Quartz 9000 de vanzare.Am intrebat la ce il recomanda si mi s-a spus ca la toate motoarele.Castrol si Mobil sunt niste rahaturi din care publicitatea a facut minuni ale tehnologiei.Luati-va Motul sau Liqui Moly, daca vreti confort psihologic, daca sunteti echilibrati la capitolul asta , luati in continuare Total.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
- vladut_v
Mie de ce mi se pune numai ulei Mobil 1 ESP Formula 5W30 din butoi de 208 Litrii, de la ultimele 2 revizii incoace, facute la reprezentanta Citroen ?
Aprobarile OEM ale acestui ulei sunt:
Mercedes Benz 229.51/229.31
VW 504.00/507.00
BMW Longlife-04
Porsche C30
Peugeot Citroen B71 2290
Mie imi cer 48 RON pe litru, in conditiile in care dansii il cumpara cu 33 RON http://oilmotors.ro/store/index.php?rou ... uct_id=261" onclick="window.open(this.href);return false;
Aprobarile OEM ale acestui ulei sunt:
Mercedes Benz 229.51/229.31
VW 504.00/507.00
BMW Longlife-04
Porsche C30
Peugeot Citroen B71 2290
Mie imi cer 48 RON pe litru, in conditiile in care dansii il cumpara cu 33 RON http://oilmotors.ro/store/index.php?rou ... uct_id=261" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 1.6i 16V Berlina
-
Remus
Nu am spus ca TOTAL este un ulei mai slab calitativ decat alte tipuri de ulei.
Cine prefera TOTAL, ulei recomandat de Citroen, poate cumpara uleiul produs la TOTAL LUBRICANTS ROMANIA SA (TOTAL-LUBRICANTS ROMANIA detine la Cristian – Brasov una din cele mai moderne fabrici de uleiuri din Europa cu o capacitate de productie de 30.000 tone pe an, conform http://www.total.com.ro" onclick="window.open(this.href);return false;). Este bine si pentru economia romaneasca.
Cine prefera TOTAL, ulei recomandat de Citroen, poate cumpara uleiul produs la TOTAL LUBRICANTS ROMANIA SA (TOTAL-LUBRICANTS ROMANIA detine la Cristian – Brasov una din cele mai moderne fabrici de uleiuri din Europa cu o capacitate de productie de 30.000 tone pe an, conform http://www.total.com.ro" onclick="window.open(this.href);return false;). Este bine si pentru economia romaneasca.
C4, 1.6 HDI, Rosu Lucifer
- buzuramd
In acest caz cumparati ulei Total. Un alt romai are un loc de munca.Remus scrie:Cine prefera TOTAL, ulei recomandat de Citroen, poate cumpara uleiul produs la TOTAL LUBRICANTS ROMANIA SA (TOTAL-LUBRICANTS ROMANIA detine la Cristian – Brasov una din cele mai moderne fabrici de uleiuri din Europa cu o capacitate de productie de 30.000 tone pe an, conform http://www.total.com.ro" onclick="window.open(this.href);return false;). Este bine si pentru economia romaneasca.
Eu folosesc Total.
1.6 16v 80 kW
1.6 16v 80 kW
-
searchman
- Marca si model masina: Citroen C4 2.0hdi Coupe pack VTS
- Numar Inmatriculare: PH - 14 - EKF
salut,
La ultimul schimb am gasit o oferta avantajoasa si am trecut de la Total la Mobil 1 ESP Formula(pt auto cu filtru de particule). Am 5.000 km rulati si sunt foarte multumit. La toate cele 5 Citro avute pana acum am folosit numai Total 9000.
Cum ulei Total pt masini cu FAP nu gasesti decat in reprezentanta an incercat Mobil 1.Actualul C4 este singura masina pe care am avut-o cu FAP.
nu cred ca diferentele sunt atat de categorice incat , fara o inspectie profesionista a motorului (ceea ce nu se poate face in fata blocului,ca simplu utilizator de auto), sa se poata da un verdict categoric marca x este mai tare decat marca y. de preferat este sa folosesti uleiul recomandat de producator. mai este insa o alta problema, si spun din proprie experienta pt ca am lucrat in domeniul auto, reperezentantele din Romania recomanda o marca de ulei anul asta alta anul viitor in functie de contractele pe care le fac cu producatorii de ulei. cred ca Citroen si poate Renault sunt cam singurele care de zeci de ani lucreaza cu aceeasi marca.
La ultimul schimb am gasit o oferta avantajoasa si am trecut de la Total la Mobil 1 ESP Formula(pt auto cu filtru de particule). Am 5.000 km rulati si sunt foarte multumit. La toate cele 5 Citro avute pana acum am folosit numai Total 9000.
Cum ulei Total pt masini cu FAP nu gasesti decat in reprezentanta an incercat Mobil 1.Actualul C4 este singura masina pe care am avut-o cu FAP.
nu cred ca diferentele sunt atat de categorice incat , fara o inspectie profesionista a motorului (ceea ce nu se poate face in fata blocului,ca simplu utilizator de auto), sa se poata da un verdict categoric marca x este mai tare decat marca y. de preferat este sa folosesti uleiul recomandat de producator. mai este insa o alta problema, si spun din proprie experienta pt ca am lucrat in domeniul auto, reperezentantele din Romania recomanda o marca de ulei anul asta alta anul viitor in functie de contractele pe care le fac cu producatorii de ulei. cred ca Citroen si poate Renault sunt cam singurele care de zeci de ani lucreaza cu aceeasi marca.
C4 2.0 HDi Coupe VTS pack + Automatic
- buzuramd
searchman scrie: se poata da un verdict categoric marca x este mai tare decat marca y. .
Am mai zis ca nu conteaza in asa mare masura marca de ulei folosita, ca e marca x sau marca y,(binenteles ca nu vorbesc despre uleiuri de care nu a auzit nimeni ex. uleiul Kaufland) ci conteaza sa folosesti aceeasi marca cu aceleasi caracteristici timp indelungat deoarece folosind acelasi ulei se creaza pe motor o pelicula care protejeaza. Schimband uleiul se "spala" caracteristicile uleiului anterior, iar la o singura folosire a celui nou acesta nu apuca sa-si faca tereaba. Cand am cumparat eu masina (sh) pe hartiuta anexata scria un anume ulei. Eu ne stiind clelalte schimburi cum au fost facute am hotarat sa-mi pun ulei Total pe care voi mege de aici inainte.
1.6 16v 80 kW
1.6 16v 80 kW
-
Marius33
- Numar Inmatriculare: MM91VIP
Va salut pe toti eu folosesc doar Mobil 1 ESP Formula 5W30 ,si am facut 120000 si motorul mege fff bine si filtre MAHLE 
-
history
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4i +
- Numar Inmatriculare: DJ-26-DIN
Uleiul 0w40 este indicat pentru motorul 1.4, 88 cp?
Stiu, in cartea tehnica nu este recomandat, desi in alte documentatii, ceva mai vechi(2005), era.
Nu inteleg de ce, in conditiile in care sunt recomandate uleiuri 0w30, 5w30,5w40, 10w40. De ce tocmai acesta nu apare? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Stiu, in cartea tehnica nu este recomandat, desi in alte documentatii, ceva mai vechi(2005), era.
Nu inteleg de ce, in conditiile in care sunt recomandate uleiuri 0w30, 5w30,5w40, 10w40. De ce tocmai acesta nu apare? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!