Modificare sistem admisie Citroen C4 1.6 HDI - Ajutor!
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Re: Modificare sistem admisie Citroen C4 1.6 HDI - Ajutor!
tocmai pt ca e diferit de benzina... sunt calculatoare care stiu cat aer trebuie sa bagi in amestec... daca oricum baga cat vrea el , dc sa`l pun eu sa bage mai mult , ca sa`l dau peste cap ?
cu ceva ani in urma am urmarit o discutie , in care cineva care`l consider priceput a siz sa stam in banca noastra cu admisiile schimbate la hdi ...
cu ceva ani in urma am urmarit o discutie , in care cineva care`l consider priceput a siz sa stam in banca noastra cu admisiile schimbate la hdi ...
-
DaRock
...mdea...fara suparare dar...cateodata ma bufneste rasul cand aud astfel de discutii. Toata lumea se bazeaza pe spusele altora, spuse care sunt cel mai adesea din auzite....gen telefonul fara fir...dar nimeni nu stie exact ceva concret. Voi realizati ca este vorba de un amarat filtru de aer?! Oricine care are cunostinte de mecanica rade de se prapadeste cand citeste astfel de discutii referitoare la un amarat de filtru de aer. Ca nu e bine sa il schimbi, ca daca il schimbi strinci nu stiu ce...blah blah blah ...copilarisme. Este vb de un filtru de aer nu de alte chesti complicate gen turbine, ECU, injectie, etc...alex82 scrie:tocmai pt ca e diferit de benzina... sunt calculatoare care stiu cat aer trebuie sa bagi in amestec... daca oricum baga cat vrea el , dc sa`l pun eu sa bage mai mult , ca sa`l dau peste cap ?
Rolul filtrului este unul foarte simplu! Permite morului sa respire aer curat fara impuritati! Nimic altceva!
De aceea este bine ca un filtru sa fie:
- cel putin pentru capacitatea ta cilindrica si niciodata mai mic
- calitativ astfel incat sa nu permita trecerea particulelor de praf
- dintr-un material dens si multistrat care sa permita trecerea cu usurinta a unui flux mare de aer
C4 Coupe 1.6HDI
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
discutia s-a purtat in scris , persoana care a sfatuit este membru al clubului ... daca vede si are chef , te poate lamuri ce si cum ...
in alta ordine de idei , fiecare e liber sa faca ce vrea cu masina lui , dar din cate am observat nu prea sunt posesori de hdi pe aici care sa`si fii schimbat admisia , nu un amarat de filtru ...
in alta ordine de idei , fiecare e liber sa faca ce vrea cu masina lui , dar din cate am observat nu prea sunt posesori de hdi pe aici care sa`si fii schimbat admisia , nu un amarat de filtru ...
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
DaRock...tu vrei sa schimbi doar filtrul sau intreaga admisie?
Legat de mecanicii aia care se prapadesc de ras cand aud astfel de lucruri, da-mi voie sa ma indoiesc de acest lucru avand in vedere ca vorbim de C4, de motor diesel, si de schimbarea admisiei .
Uite aici o discutie, daca ai rabdare sa o citesti cu multe argumente PRO dar mai ales Contra. Cele Contra sunt intr-un alt context decat cel de performance tuning, insa eu zic ca iti poti face o impresie si poti trage ceva concluzii de acolo:
viewtopic.php?f=12&t=20&st=0&sk=t&sd=a&start=315" onclick="window.open(this.href);return false;
Legat de mecanicii aia care se prapadesc de ras cand aud astfel de lucruri, da-mi voie sa ma indoiesc de acest lucru avand in vedere ca vorbim de C4, de motor diesel, si de schimbarea admisiei .
Uite aici o discutie, daca ai rabdare sa o citesti cu multe argumente PRO dar mai ales Contra. Cele Contra sunt intr-un alt context decat cel de performance tuning, insa eu zic ca iti poti face o impresie si poti trage ceva concluzii de acolo:
viewtopic.php?f=12&t=20&st=0&sk=t&sd=a&start=315" onclick="window.open(this.href);return false;
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
A modifica admisia pina in debitmetru cu un filtru adecvat chiar nu dauneaza deloc masini. Sa pui unul mult mai permisiv creste riscul de a ajunge praf in debitmetru care e o piesa foarte scumpa si sensibila.
Eu unul as avea tupeul sa schimb porcaria aia de filtru si sa pun unul tot stock pt acest motor dar gindita cu cap si anume admisie de Ford. Problema e bani si lipsa pieselor prin dezmembrari. Asta deocamdata. Ca poate se dovedeste ca nu are loc prin compartimentul motor noua cutie a filtrului de aer. Firele de la debitmetru le pot prelungi fara grija pt ca comincarea prin ele cu ECU se face analogic nu digital prin reteaua CAN.
Daca se gaseste altcineva cu bani sau mai multe oportunitati sa schimbe filtrul il rog sa posteze aici modificarile si costurile.
Eu unul as avea tupeul sa schimb porcaria aia de filtru si sa pun unul tot stock pt acest motor dar gindita cu cap si anume admisie de Ford. Problema e bani si lipsa pieselor prin dezmembrari. Asta deocamdata. Ca poate se dovedeste ca nu are loc prin compartimentul motor noua cutie a filtrului de aer. Firele de la debitmetru le pot prelungi fara grija pt ca comincarea prin ele cu ECU se face analogic nu digital prin reteaua CAN.
Daca se gaseste altcineva cu bani sau mai multe oportunitati sa schimbe filtrul il rog sa posteze aici modificarile si costurile.
-
DaRock
Eu unul nu cred ca se potriveste cutia de fort pe c4 pentru ca nu are loc. Nu am avut o cutie ca sa pot face masuratori dar iti pot spune ca dupa ce pui furtul de ford si debimetrul de citroen iti mai raman cam 19 - 20 cm lungime pana in caroserie iar in latime mult mai putin pentru ca spatele farului nu este drept ci usor inclinat iar pe partea opusa farului mai ai o alarma micuta(care piuie cand inchizi/deschizi masina) si vreo 2 relee. Locul acela ar fi perfect doar pentru un filtru conic.vlad scrie:A modifica admisia pina in debitmetru cu un filtru adecvat chiar nu dauneaza deloc masini. Sa pui unul mult mai permisiv creste riscul de a ajunge praf in debitmetru care e o piesa foarte scumpa si sensibila.
C4 Coupe 1.6HDI
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
In cazul asta tot iti trebuie furtunul de la Ford pt ca mi se pare mult mai complicat sa refaci tu traseul pina in turbina in care sa incluzi si epuratorul. Pe linga asta iti trebuie un filtru conic care sa fii sigur ca nu e mai permisiv ca cel stock. Acele filtre au specificatii tehnice cum ar fi marimea particulelor ce pot trece prin el ?
-
DaRock
Intradevar, este mai suor cu un furtul de ford, problema nu este furtunul ci cum faci legatura intre bedimetru(care este oval) si filtru.vlad scrie:In cazul asta tot iti trebuie furtunul de la Ford pt ca mi se pare mult mai complicat sa refaci tu traseul pina in turbina in care sa incluzi si epuratorul. Pe linga asta iti trebuie un filtru conic care sa fii sigur ca nu e mai permisiv ca cel stock. Acele filtre au specificatii tehnice cum ar fi marimea particulelor ce pot trece prin el ?
Nu stiu daca sunt specificate marimea particulelor insa sunt ferm convins ca un filtru brand care costa cel putin 200 lei este mult mai bun decat cel stoc care costa cam 60 lei.
C4 Coupe 1.6HDI
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Ce intelegi prin bun ?
Legatura cred ca o poti face cu o bucata de furtun de circumferinta debitmetrului si in capatul celalat o teava cu aceeasi circumferinta care e readusa la diametrul filtrului.
Legatura cred ca o poti face cu o bucata de furtun de circumferinta debitmetrului si in capatul celalat o teava cu aceeasi circumferinta care e readusa la diametrul filtrului.
-
DaRock
1. prin bun inteleg un filtru cu o capacitate mult mai buna de filtrare si cu un debit mult mai mare...in comparatie cu cel stocvlad scrie:Ce intelegi prin bun ?
2. pai cam este si ideea. Acum trebuie doar sa imi fac timp sa umblu prin magazinele de tuning ca sa gasesc tot ce imi trebuie.
C4 Coupe 1.6HDI
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cind gasesti un filtru cu specificatii mai bune ca si cel stock si sa fie si de o firma consacrata sa ne anunti si pe noi, te rog. Pina atunci o sa ma interesez de specificatiile filtrului stock.
Ahh si nu mai da "CITEAZA" cind raspunzi ultimului mesaj ca se subintelege carui mesaj raspunzi. Vezi ca ai in stinga jos butonul "RASPUNDE". Foloseste-l pe ala.
Ahh si nu mai da "CITEAZA" cind raspunzi ultimului mesaj ca se subintelege carui mesaj raspunzi. Vezi ca ai in stinga jos butonul "RASPUNDE". Foloseste-l pe ala.
-
DaRock
pai vezi ca si filtrul stoc este facut de mai multi producatori 
C4 Coupe 1.6HDI
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Ma refeream la filtrul OEM, scuze.
-
DaRock
Si pt ca v-am promis ca o sa va tin la curent cu modificarile facute, va atasez cateva poze cu munca depusa pana acum.

piese folosite:
- furtun admisie ford focus TDCI - in cazul meu a trebuit sa il scurtez pentru ca filtru cumparat este foarte lung (~19 cm) si nu incapea in pozitia dorita
-furtun trecere de la 70mm(diametrul debimetrului) la 85mm(diametrul filtrului)
-filtru burete ITG
ce mai am de facut:
- mutarea releului de pe carcasa ce protejeaza ECU, din partea din fata in lateral astfel incat sa nu atinga filtrul
- sistem prindere platband & colier astfel incat filtrul sa stea fix indiferent de miscarea motorului
- optional - o placa de aluminiu care sa protejeze filtrul de caldura radiatorului
Ca sfat pentru cei care vor sa incerce schimbarea pozitiei filtrului stoc:
- incercati sa cumparati un filtru cat mai scurt in lungime - distanta intre turbina si laterala stanga este de aprox 47cm. Daca doriti sa folositi un furtun ford TDCI care se potriveste la fix pe motorul de citroen trebuie sa luati in considerare lungimea lui care este de aprox 28cm + lungimea debimentrului ~6cm + o trecere silicanica care sa permita conectarea filtrului la debitru ~8cm => 42cm. Diferenta ramasa este destul de mica pentru montarea unui filtru capabil...asa ca o sa trebuiasca sa taiati din furtul de ford si din trecerea siliconica
- cautati filtru cu diametrul 70mm - cat creste diametru cu atat cresc de regula si dimensiunile filtrului!
va tin la curent in legatura cu finalizarea modificarii si cu consul dupa schimbarea filtrului!
PS: nu am apucat sa ma plimb cu masina de cand am facut modifcarile insa am turat motorul in parcare si tin sa precizez ca motorul suna mult mai nervos decat inainte
Spor

piese folosite:
- furtun admisie ford focus TDCI - in cazul meu a trebuit sa il scurtez pentru ca filtru cumparat este foarte lung (~19 cm) si nu incapea in pozitia dorita
-furtun trecere de la 70mm(diametrul debimetrului) la 85mm(diametrul filtrului)
-filtru burete ITG
ce mai am de facut:
- mutarea releului de pe carcasa ce protejeaza ECU, din partea din fata in lateral astfel incat sa nu atinga filtrul
- sistem prindere platband & colier astfel incat filtrul sa stea fix indiferent de miscarea motorului
- optional - o placa de aluminiu care sa protejeze filtrul de caldura radiatorului
Ca sfat pentru cei care vor sa incerce schimbarea pozitiei filtrului stoc:
- incercati sa cumparati un filtru cat mai scurt in lungime - distanta intre turbina si laterala stanga este de aprox 47cm. Daca doriti sa folositi un furtun ford TDCI care se potriveste la fix pe motorul de citroen trebuie sa luati in considerare lungimea lui care este de aprox 28cm + lungimea debimentrului ~6cm + o trecere silicanica care sa permita conectarea filtrului la debitru ~8cm => 42cm. Diferenta ramasa este destul de mica pentru montarea unui filtru capabil...asa ca o sa trebuiasca sa taiati din furtul de ford si din trecerea siliconica
- cautati filtru cu diametrul 70mm - cat creste diametru cu atat cresc de regula si dimensiunile filtrului!
va tin la curent in legatura cu finalizarea modificarii si cu consul dupa schimbarea filtrului!
PS: nu am apucat sa ma plimb cu masina de cand am facut modifcarile insa am turat motorul in parcare si tin sa precizez ca motorul suna mult mai nervos decat inainte
Spor
C4 Coupe 1.6HDI
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cit ai dat pe furtunul de la Ford ?