Motor C4 1.6 HDI

Scrie răspuns
vladutzuuu

Motor C4 1.6 HDI

Mesaj de vladutzuuu »

Salutare!

Am avut o mica problema cu masina pe care cred ca am rezolvat-o dar imi e teama sa nu fi aparut alte belele.

Cand am fost la revizie i-am rugat pe baietii de la service sa imi verifice si bujiile. Cand sa scoata ultima bujie, varful s-a rupt in chiuloasa. S-a rezolvat prin desfacerea chiloasei si reasamblarea motorului. Acum am doua mici nedumeriri si ma gandeam ca poate exista membrii care ma pot ajuta:

1) Nu stiu daca au montat bucata de carton/pasla/"ce o fi" corect pe motor. Exista desupra motorului un dreptunghi de protectie (unde de obicei exista un capac de plastic) si mi se pare ca inainte dreptunghiul arata altfel. Rog un posesor de Citroen C4 cu motor 1.6 HDI sa faca o poza ca sa imi dau seama daca respectiva protectie e montata corect;

2) Am fost sa testez masina ieri pe autostrada si am constatat ca la 160 aveam cam 4000 de ture si la 140 circa 3300-3400. E normal sau turatiile sunt prea mari? Nu mai tin minte inainte de demontarea motorului care erau turatiile...

Multumiri anticipate
caraman
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV

Re: Motor C4 1.6 HDI

Mesaj de caraman »

De la pasla aia iti urca asa in ture ::P

Da o cautare pe fratele goagle si sigur gasesti imagini, doar ca majoritatea avem protectiile alea de plastic; daca nu cade sau nu ace zgomote, sta bine acolo, mai problema e cu izolatia dintre motor si bord, acolo paslele alea is de 2 bani, dar nu prea ai ce face.
Legat de viteza corelata cu turatiile motorului - in principiu cam asa si merge robotelul, asta daca erai in treapta 5-a!
P.S - completeaza profilul!
Imagine
vladutzuuu

Mesaj de vladutzuuu »

Pai asta e si problema mea. Marea majoritate a pozelor de pe fratele goagal sunt cu motoare care au plastic nu pasla...
Masina e din 2007 si e cumparata noua de la ATS. Nu exista niciun alt C4 cu pasla pe forum? Mi-e greu sa cred...

Merci pentru info cu privire la ture. Inseamna ca nu am de ce sa imi fac griji.

Am modificat si profilu
lelu_z
Eolian
Numar Inmatriculare: PH 88 SIA

Mesaj de lelu_z »

Eu am pasla..dar am dat jos tiganeala...
Decat cu aia..mai bine fara..la fel ca si celelalte panarame care s.au copt..rupt..desprins..dintre motor si caroserie.
Daca te ajuta sa te linisteti..pun aia si fac o poza..insa maine..
Sent from my Dell Streak using Tapatalk
Si totusi se invarte!
vladutzuuu

Mesaj de vladutzuuu »

E foarte adevarat ca masina e gandita prost din punct de vedere al prinderii plasticelor. Nu prea exista suruburi, doar cleme si alte prostii care au durata de viata de 1 an...

Ar fi super daca ai putea face o poza... Pentru linistea mea sufleteasca :P
vladutzuuu

Mesaj de vladutzuuu »

Chiar nimeni nu e dispus sa faca o poza motorului?:)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”