Stan Patitul...probleme conducte clima

Scrie răspuns
sirsefu
Numar Inmatriculare: MS16TOM

Stan Patitul...probleme conducte clima

Mesaj de sirsefu »

Am avut ghinionul sa imi iau c4-ul in februarie anul trecut (SH, din 2005), deci iarna, si nu am verificat clima. In aprilie anul trecut, cand am inceput sa am nevoie, am observat ca nu functioneaza. In Tg Mures am dus-o la Service Bosch - deh profesionisti. Concluzia: filtrul dintre cele 2 conducte de presiune clima infundat, solutia - schimbare sistem filtru-conducte. Total distractie (piesa+manopera+consumabile) - in jur la 1400 RON (piesa originala (tevaraia vreo 750 ron) comandata de ei). Rezolvat, platit. Aici intervine prima prostie din partea mea: am acceptat propunerea lor, daca vreau sa platesc mai putin sa nu facem factura. Deh, piesa originala comandata prin ei, servicii de calitate (tot felul de diplome pe pereti bosh) pentru care e normal sa platesti mai mult.
Bucuria de a avea clima in masina a tinut pana pe final de august. Simptome clasice in habitaclu, zgomot de fasait pe la gurile de aer, racire tot mai putina, pana spre deloc. Nu am putut sa duc atunci masina avand nevoie intens de masina in toamna. A venit si iarna cand nu am avut nevoie de clima, mi-am zis ca o sa o duc la inceputul verii. Asta ar fi a doua greseala.
Bun...sambata, 5 mai, cu programare, imi duc masina iar la Bosh Service tgMures, ca ei stiu despre ce vorba. Verificare sistem, completare freon nu stiu cate grame, ulei de intretinere etc - 100 de ron. Proba la predare. Fericire mare, avem aer rece in masina. Foarte placut.
Luni 7 mai - surpriza, nu mai baga aer rece. Programare iar la service Bosh, lasat masina de marti seara sa aiba vreme miercuri sa tot o verifice. Ma suna miercuri seara pe la 5 ca au verificat si nu e presiune, ca au bagat azot si substanta de contrast in sistem si vor sa vada pe unde se scurge si ca o sa ma sune joi. Joi nici un semn de la ei. I-am sunat eu (pe mbilul de serviciu al receptionerilor) si nu au raspuns.
Ma suna vineri dimineata ca e o problema si cel mai bine ar fi sa o discutam. Am ajuns la ei pe final de program. Mi-au explicat si aratat ca exista scurgeri de freon pe conducte, taman pe cele ce le-am schimbat si am platit 750 de ron cu un an inainte, ca ar avea ceva pori. Bun, asta ar fi problema si i-am intrebat care ar fi solutia. Solutia ce mi-au propus-o a fost sa: comand si sa platesc eu o noua conducta (basca s-a mai scumpit si acum e undeva la 1100 ron) plus manopere din nou, pentru ca furnizorul de piese nu suporta asta, ei sa o demonteze pe cea de pe masina si sa o trimita furnizorului pentru constatare si sa vedem ce o sa se intample. Mi-au explicat ca nu exista urme de lovire sau interventie pe conducte, dar furnizorul (producatorul) poate gasi motive sa refuze (cu ar fi utilizarea unor agenti chimici). Deci, in concluzie, variantele mele ar fi: 1) sa comand piesa noua sa ma bucur de clima si apoi in functie de constatarile furnizorului sa vedem ce se intampla 2) sa scoata conducta, sa o trimita la furnizor, dar ca nu imi recomanda sa circul fara ea ca nu e bine sa intre impuritati in sistem, deci sa las masina de o parte cine stie cat. Mi s-a urcat sangele in cap insa eram mai orientat pe rezolvarea problemei decat pe a face scandal si le-am propus o a treia varianta, in care eu am pastrat conducta veche, sa o monteze pe aia, sa pot circula (chiar si fara clima) pana vine analiza si conducta noua. (bineinteles asta dupa ce le-am propus sa suporte ei piesa noua si apoi sa se tot deconteze cu furnizorul cat or vrea- ceea ce au refuzat din start). I-am derutat un pic cu raspunsul asta si atunci nu am inteles de ce. Au acceptat pana la urma si m-au programat pe luni 14 mai la ora 8, bineinteles amintindu-mi ca voi suporta costurile cu manopera de montare-demontare-remontare in plus. M-am saturat si mi-am zis ca macar de s-ar rezolva si sa inchei odata episodul.
Mai e insa un episod, care m-a pus mult pe ganduri. Intr-un cerc de cunoscuti aseara, am intalnit un mecanic ce lucreaza la acel service. Si a venit discutia legata de masina mea si mi-a spus ca s-a saturat sa munceasca acolo si ca o sa urmeze sa plece. Mi-a mai spus ca receptionerul (cel ce si comanda piesele) ce se ocupa de masina mea va pleca de la firma pe 20 mai. Si, mai grav, mi-a spus ca i-a auzit vorbind pe mecanicul de la clima cu receptionerul de problema (joia, inainte de a-mi comunica mie problemele) si ca i-a vazut cautand prin acte, ca acea conducta comandata anul trecut, avea garantie 1 an. Si bineinteles ca a trecut un an (cu mai putin de o luna, dar a trecut). Si ca se tot stressau ce raspuns sa imi dea.
Azi e sambata, am programarea pe luni si am rezerve mari ce sa fac luni.
1) mie mi-au spus ca acea conducta de clima ar avea garantie 2 ani, dar se pare ca vorbeau intre ei ca e doar un an garantia - aici poate ma ajuta cineva care are/lucreaza la un service/piese auto
2) teama mea e ca ma voi duce luni, imi vor monta prima conducta (ce nu functioneaza) ma vor taxa la toate manoperele, eu tot nu voi avea clima (dar mai scot niste bani din buzunar), se vor face ca trimit a doua conducta la furnizor, nu mai trimit nimic si imi comunica ca vina nu apartine producatorului - si aici eu nu mai pot face nimic
3) un prim pas bun, cred eu, e faptul ca am sesizat azi (sambata) cel ce da licentele de service Bosch si ma va contacta cineva de la ei luni, macar sa se puna ceva presiune pe service-ul din tg mures.
Am postat, ca o poveste de "Asa nu...". Scuze pentru postul cam lung si amarat. Eu am fost pinguin, imi inghit galusca, nu ma astept sa gasesc multe rezolvari convenabile si pentru mine cu acest service dar macar sa nu mai cheltui bani in plus cu ei. Ce ma enerveaza cel mai mult e cand imi aduc aminte primele discutii de anull trecut cand mi-au explicat costurile mari pe care urma sa le suport, ca e mai mult decat la alte service-uri, dar e normal pentru ca vorbim de profesionalism, garantie a lucrului bine facut, piese originale si toate acele cuvinte mari care ar trebui sa conteze in mod normal daca nu ar fi in Romania
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: Stan Patitul...probleme conducte clima

Mesaj de vlad »

Macar ti-e invatatura de minte si tie si altora. NICIODATA SI NICIODATA sa nu aveti incredere in nimeni in Romania. Dar in absolut nimeni. Oricare service daca intilneste o situatie de genul asta prima data incearca sa se eschiveze, iar daca nu are sanse o rezolva, dupa ce tu ti-ai mincat toti nervii. Acte tata. Da-l dracu de TVA, acte si esti acoperit.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”