Rugina pe capota

Ungoliath

Rugina pe capota

Mesaj de Ungoliath »

Am un C4 coupe caruia, la 5 ani de la cumparare, i-a aparut rugina pe capota de-a lungul ornamentului cromat. Mentionez ca am tinut masina doar in garaj, niciodata nu am lasat-o afara in ploaie sau zapada. Mi se pare cam trista chestia asta. Adica Loganul unui prieten e impecabil la aceeasi varsta…
Imi amintesc ca aveam garantie la rugina 12 ani, dar pentru ca traiesc in Romania si relatia cu service-urile si/sau magazinele care onoreaza garantiile a fost mai degraba dezamagitoare pana acuma, va intreb:
1. ma pot astepta sa-mi faca probleme? Sa-mi zica “Aaa, n-ati tinut masina orientata NV-SE si de aia a ruginit. E vina d-voastra si nu onoram garantia”
2. in cazul fericit in care punctul 1 nu e valabil, ce ar trebui sa faca? Smirghel, chit, vopsea sau inlocuit capota cu totul?
3. Mai exista service-ul Citroen de langa Ikea Baneasa? Sau si mai bine, stie cineva vreun service care sa onoreze garantiile pentru Citroen in Ploiesti?
Multumesc pentru raspunsuri.
C4 coupe, 1,6i, noir obsidien
stefang66

Re: Rugina pe capota

Mesaj de stefang66 »

salut,
ca idee si eu am vopseaua umflata tot in aceeasi zona (spre farul stinga), masina este fabricata in 2007 si e berlina.
masina nu a stat in garaj pina acum ...

capota nu e din aluminiu?
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

dubioasa problema ta din cate stiu eu aluminiul nu rugineste, si capota de c4 e de aluminiu de aia nici nu poti pune antena de statie pe capota , ia sa incerci cu un magnet sa vezi , poate capota ta e din metal chiar sunt curios
Costi596
Numar Inmatriculare: B 42 CJJ

Mesaj de Costi596 »

ai cumparat masina sh? si nu are cum sa apara rugina pe capota de aluminiu! cel putin din fabrica capota de pe c4 este de aluminiu , dar daca ai cumparat-o sh masina s-ar fi putut sa fie lovita si sa nu fi fost cumparata o capota OEM , eu am de rezerva sau in caz de urgenta prin pod o capota din asta care nu este din aluminiu si grea ca dq
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Capota este din aluminiu 100%.In 2008 un pietroi aruncat de un tir mi-a lovit sanatos capota.Urma lasata are cam 1 cm lungime si 1 mm latime, s-a ajuns pana la metal, se vede culoarea specifica aluminiului.Ptr. ca este chiar deasupra nervurii ( intaritura de dedesubt) si reparatia m-ar fi costat cat nu facea, am lasat-o asa.NICI vorba de RUGINA, dupa 4 ani, de stat exclusiv in ploaie, munti de zapada, jde mii de cicluri inghet-dezghet, gainat de pescarusi si tot ce-ti mai trece prin cap.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Ungoliath

Mesaj de Ungoliath »

Da, capota este de aluminiu, am fost cu magnetul. Multumesc celor care mi-ati spus, ma faceam nabii de ras :).
Si totusi, vopseaua este umflata in mai multe locuri deasupra ornametului cromat ca si cum ar fi rugina sub ea. N-am racait-o ca ma gandesc ca se vede urat. De ce or fi aparut? Si b) garantia acopera si chestiile astea?

LE: M-am uitat in carnetul de service si zice ca la 4 ani trebuia sa merg la revizia de garantie anticoroziune. Bineinteles ca n-am fost.
Ultima oară modificat Lun Iun 11, 2012 6:26 pm de către Ungoliath, modificat 1 dată în total.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

De la pietre cel mai probabil.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Ungoliath

Mesaj de Ungoliath »

Prea sunt toate localizate deasupra ornametului ala. Nu cred ca de la pietre.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Deasupra insemnind o zona de vreo 5 cm inaltime de la chevron cum am vazut la multe inclusiv a mea. Zona aia e mai expusa loviturilor ca si partea de sus unde deja are un unghi de incidenta foarte mic cu eventualele pietre ridicate in aer.

Costi596
Numar Inmatriculare: B 42 CJJ

Mesaj de Costi596 »

Ungoliath scrie: b) garantia acopera si chestiile astea?
LE: M-am uitat in carnetul de service si zice ca la 4 ani trebuia sa merg la revizia de garantie anticoroziune. Bineinteles ca n-am fost.

Asigurarea aia acopera perforarea de la rugina a caroseriei (asa am citit in carnetu ala de garantie)
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Capota e din aluminiu nu rugineste...:) nu rugineste nici macar tabla, eu o am usor lovita la prag de vre-o 4 ani si nu a ruginit nimic.Poate s-a murdarit de undeva sau a curs ceva.
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

aluminiu nu rugineste insa oxideaza.....ceea ce creeaza bule sub vopsea.....un aluminiu expus oxideaza....este f probabil acolo sa se fi zgariat cumva si sa se intample ceea ce ai relatat.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Dar oxidarea aluminiului nu umfla materialul ca si rugina la fier ci se va oxida un strat de suprafata si asa ramine

Sent from my LG-P690 using Tapatalk

ZLD_C4
Numar Inmatriculare: B-XX-ZLD

Mesaj de ZLD_C4 »

Eu am vazut la mai multe C4 capota oxidata insa pe partea interioara.Chiar sub sigla pe partea interioara la multe masini se umfla vopseaua si daca insisti suficient se exfoliaza...
mikepop
Numar Inmatriculare: OT05AMP

Mesaj de mikepop »

Si eu am cateva brobonite pe acolo, dar doar cateva, nu m-am impacientat :)
Zambeste! Maine poate fi mai rau!
Dacia Duster 1.5 DCI 110 CP 4x4 2011
EX C4 1.6 HDI 90 CP 2007 Imagine
C3 1.4 HDI 70 CP 2007
EX Seat Leon 1.6 16v 105 CP 2001
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”