Salutare.
Intr-un exces de zel am strans unul din suruburile de prindere de la barele de plafon pana s-a rupt. Am incercat sa dau afara bucata rupta cu un burghiu mai mic insa mai rau am facut .. am reusit sa stric si piulita care e prinsa in stalpul de la plafon. Stie cineva daca se poate schimba decat piulita + suportul ala in care e prinsa mai elegant, fara sudare/revopsire ?
Mulztam,
am reusit sa o stric
-
olty2x
am reusit sa o stric
C4 Coupe, 1.6 HDI 110Cp
-
joeadrianblack
Re: am reusit sa o stric
Eu zic ca e dauna totala... mergi pe Casco... ai indoit plafonul.
- vladut_v
In mod normal pe foaia de instructiuni de montaj a barelor ai specificata clar forta de strangere a suruburilor respective, nu-stiu-cati newtoni-metru si suruburile ar trebui stranse cu cheie reglabila pentru forta !
DAR, te inteleg, pentru ca am patit si eu grozavia asta. Am rupt surubul cu cap hexagonal imbus, al barelor originale. Nu l-am stans extraordinar de tare, mai mergea, dar s-a rupt. Norocul meu a fost ca s-a rupt doar capul si a ramas tija pe exterior (2 cm). Am fost la un service si baietii s-au chinuit o ora sa-l scoata (inclusiv folosirea spray-ului de cedare piulite gripate si timpul necesar de actionare). Pana la urma a iesit, folosindu-se o cheie din aia blocabila, insa uriasa, cu parghie de 40 de cm.
Am rasuflat usurat, desi am crezut ca s-a terminat totul.
De ce s-a rupt surubul care inca mai mergea putin strans ?
Desi este de duritate DESTUL de mare 6.0, pilulita interioara din plafon este conica si strange surubul, insa capatul tijei surubului, nu ajunge niciodata la fund (ar exista riscul sa-ti perforezi plafonul interior, sa-ti ploua "in casa").
Am invatat 3 lucrui:
1. Nu este nevoie de stans extraordinar de tare, nu-l scoti de acolo nici cu maracarua, chiar daca ar mai intra !
2. Foloseste vaselina pe surub, inainte de prima insurubare
3. Folositi neaparat o cheie cu reglare de forta si ... respectati forta !
In cele din urma am renuntat si la celalalte Inbus-urile originale si am cumparat din Hornbach un set de suruburi: diametru/lungime la fel, insa cu cap hexagonal (de cheie normala). Si mai mult decat atat, din otel calit termic, de duritate maxima gasita acolo: 8.0, fata de 6.0 (cele originale).
Oricum nu le mai strang tare si, in general, nu mai strang tare un surub, de atunci ...
Din pacate nici un sfat strict pe problema defectului de filet interior, poate stie altcineva. Un lucru e sfant: orice se repara !
DAR, te inteleg, pentru ca am patit si eu grozavia asta. Am rupt surubul cu cap hexagonal imbus, al barelor originale. Nu l-am stans extraordinar de tare, mai mergea, dar s-a rupt. Norocul meu a fost ca s-a rupt doar capul si a ramas tija pe exterior (2 cm). Am fost la un service si baietii s-au chinuit o ora sa-l scoata (inclusiv folosirea spray-ului de cedare piulite gripate si timpul necesar de actionare). Pana la urma a iesit, folosindu-se o cheie din aia blocabila, insa uriasa, cu parghie de 40 de cm.
Am rasuflat usurat, desi am crezut ca s-a terminat totul.
De ce s-a rupt surubul care inca mai mergea putin strans ?
Desi este de duritate DESTUL de mare 6.0, pilulita interioara din plafon este conica si strange surubul, insa capatul tijei surubului, nu ajunge niciodata la fund (ar exista riscul sa-ti perforezi plafonul interior, sa-ti ploua "in casa").
Am invatat 3 lucrui:
1. Nu este nevoie de stans extraordinar de tare, nu-l scoti de acolo nici cu maracarua, chiar daca ar mai intra !
2. Foloseste vaselina pe surub, inainte de prima insurubare
3. Folositi neaparat o cheie cu reglare de forta si ... respectati forta !
In cele din urma am renuntat si la celalalte Inbus-urile originale si am cumparat din Hornbach un set de suruburi: diametru/lungime la fel, insa cu cap hexagonal (de cheie normala). Si mai mult decat atat, din otel calit termic, de duritate maxima gasita acolo: 8.0, fata de 6.0 (cele originale).
Oricum nu le mai strang tare si, in general, nu mai strang tare un surub, de atunci ...
Din pacate nici un sfat strict pe problema defectului de filet interior, poate stie altcineva. Un lucru e sfant: orice se repara !
C4 1.6i 16V Berlina
-
ZLD_C4
- Numar Inmatriculare: B-XX-ZLD
Ii dai alt filet mai mare si ai rezolvat problema...
-
olty2x
Pentru ca tot timpul rataceam inbusul cu care strangeam si desfaceam acele suruburi mi-am luat o trusa ce continea o cheie cu o parghie destul de mare 25-30cm. Discutam cu cineva un subiect aprins si atras de subiect am uitat sa ma mai opresc din strans. Asta este.
Problema este ca atunci cand am incercat sa scot respectivul rest de surub, burghiul a muscat si din piulita si i-am stricat filetul. Ma gandeam sa inlocuiesc respectiva piulita si partea in care este ea prinsa deoarece nu pare a fi turnata in carosesie ...
M-am uitat pe service.citroen.com insa nu am gasit reperul ce ar trebui inlocuit.
Am gasit in schimb caroserie la 2500 eur
Problema este ca atunci cand am incercat sa scot respectivul rest de surub, burghiul a muscat si din piulita si i-am stricat filetul. Ma gandeam sa inlocuiesc respectiva piulita si partea in care este ea prinsa deoarece nu pare a fi turnata in carosesie ...
M-am uitat pe service.citroen.com insa nu am gasit reperul ce ar trebui inlocuit.
Am gasit in schimb caroserie la 2500 eur
C4 Coupe, 1.6 HDI 110Cp
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
nu are nimc daca ai muscat putin din piulita, te duci la un mester si iti reface filetul cu un tarod , acum sunt 3 variante:
- foloseste acelasi diametru si pas daca nu l-ai stricat prea rau
- foloseste alt pas dar acelasi diametru
- foloseste alt diametru si o sa folosesti alt surub
solutia cea mai buna se decide la fata locului
Bafta
- foloseste acelasi diametru si pas daca nu l-ai stricat prea rau
- foloseste alt pas dar acelasi diametru
- foloseste alt diametru si o sa folosesti alt surub
solutia cea mai buna se decide la fata locului
Bafta
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare