Zgomot spate stanga

costin
Fan C4

Zgomot spate stanga

Mesaj de costin »

Salutare la toata lumea,

De aprox 1 luna a aparut un zgomot (troncanit) in partea stanga-spate a masinii. Se aude la viteze mici, denivelari, curbe, mai ales la dreapta, mai ales daca a stat o perioada mare la soare (?). Nu se simte in curbe la viteza relativ mare, parca e mai rar daca masina e incarcata...
Am fost pana acum la Prestige si la Cartec Pitesti, nu au reusit sa identifice cauza, cei de la Prestige au zis ca ar fi ceva in bara :), la Pitesti au suspectat amortizorul, dar au sugerat ca atata timp cat nu se vad urme de ulei sa nu umblu la el.
Daca v-ati lovit de ceva asemanator sau aveti vreo sugestie v-as fi recunoscator, sunetul nu este foarte puternic, dar stiind ca e acolo sunt atent numai la el si-mi sta pe creier :))

O zi buna si multumesc
C4 Gri Iceland, 1,6i 16v, 2006
B-29-JES
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Re: Zgomot spate stanga

Mesaj de commandorsteel »

ca sa scoti din ecuatie amortizorul, du-te la un service care are asemenea aparat si fa-ti testul amortizoarelor
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
WhiZaH
Marca si model masina: Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC
Numar Inmatriculare: B 57 WHZ
B 55 WHZ

Mesaj de WhiZaH »

Acelasi zgomot il am si eu...tot stanga spate.Vineri am programare la Pro Motor Rm.Valcea si sper sa vad despre ce e vorba.Avand in vedere ca amortizoarele mele pe spate au un an vechime si ~2500 km nu cred ca asta e problema.Oricum,te anunt ce rezolv.
Honda Civic 1.8 i-VTEC
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
vmeremia
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDi, 92cp (no FAP)

Mesaj de vmeremia »

Salutare,

Aceeasi problema am avut-o si eu luna trecuta, numai ca la mine se auzea pe dreapta spate. Si eu eram convins ca e de la amortizor sau bucse. Defapt, problema era de la bieleta antiruliu dreapta fata: nu era stransa bine o piulita.

Ideea e ca am fost la un service si am reclamat problema la putea spate. Noroc ca cel care a facut constatarea s-a uitat si la puntea fata. A dat roata dreapta fata jos, a strans piulita si apoi am facut o proba. MINUNE! disparuse zgomotul!

Sper sa fie aceeasi problema si la voi. Toata treaba m-a costat 20 RON.

LE: Explicatia primita a fost ceva de genul: bataile de pe puntea fata se propaga in spate pentru ca in fata e mai bine antifonata masina... (nu stiu daca o fi sau nu asa, dar tind sa le dau crezare)

:hi
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

@commandorsteel
bune idee, incerc

@vmeremia
la Prestige am cerut verificarea ca la ITP pt partea de rulare, au tras si au verificat toate cele, eram inainte de concediu :) si am zis sa nu plec cu dubii, n-au gasit nimic defect, nici fata , nici spate.

La un moment dat am suspectat chiar si chilotii de la amortizoare, stiti voi... , dar sunt ok prinsi cu soricei ca la inceput.

multumesc de sugestii
B-29-JES
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

clar are legatura cu temperatura exterioara, de azi dimineata n-a mai facut aproape deloc...
B-29-JES
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

Salutare,

intre timp am facut ITP-ul, amortizoarele sunt ok.
zgomotul a disparut aproape complet de cand nu mai e foarte cald.
daca se pricepe careva la componenta partii de rulare spate, sa-mi spuna si mie ce piesa din zona respectiva este foarte dependenta de temperatura, banuiesc ceva de plastic...

toate bune
B-29-JES
Gabi Nedelcu
Numar Inmatriculare: TL 25 NGI

Mesaj de Gabi Nedelcu »

Am avut si eu un zgomot metalic dreapta spate, in special cand statea masina la soare. Dupa ce mi-a facut o mie de nervi, zgomotul era la bancheta spate, mai exact la clema de prindere a spatarului. Am izolat bine si am scapat. Cost 0 lei, sper sa aveti si voi la final acelasi cost :ya
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

merci, verific si eu la mine, poate-poate
B-29-JES
mikepop
Numar Inmatriculare: OT05AMP

Mesaj de mikepop »

Bieletele antiruliu le-ai verificat?
Zambeste! Maine poate fi mai rau!
Dacia Duster 1.5 DCI 110 CP 4x4 2011
EX C4 1.6 HDI 90 CP 2007 Imagine
C3 1.4 HDI 70 CP 2007
EX Seat Leon 1.6 16v 105 CP 2001
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

am verificat toata partea de rulare, suspensii in doua service-uri, sd prestige si cartec, au zis ca nu e nici o problema.
am verificat si bancheta si e ferm prinsa
nu stiu ce sa mai zic :(
B-29-JES
WhiZaH
Marca si model masina: Honda Civic Sedan 1.8 i-VTEC
Numar Inmatriculare: B 57 WHZ
B 55 WHZ

Mesaj de WhiZaH »

Nu mai retin exact toata explicatia,dar mecanicul de la Pro Motor Rm. Valcea mi-a spus ca este posibil sa aibe legatura cu temepratura exterioara/caldura,in sensul ca dureaza un pic pana se amorseaza gazul din amortizor. Sper ca nu am scos vreo perla,dar asa retin :oops:

Oricum si eu am observat ca odata cu scaderea temperaturii nu mai troncane asa.
Honda Civic 1.8 i-VTEC
C4 2006 1.6HDI 110 CP SX Pack
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

am facut itp in august si amortizoarele sunt ok, cel putin asa a iesit la testul cu zdruncinaturi
B-29-JES
Ozitorida

Mesaj de Ozitorida »

Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

De cand am inlocuit discurile de frana spate, mi se aude si mie un zgomot suspect la puntea spate.
Il aud numai la viraje/curbe si suna a ceva metalic neprins calumea sau care loveste in altceva... ca doua capace de metal...
Amortizoarele ma indoiesc sa fie uzate in asa hal, mai ales ca zgomotul a aparut deodata, de cand cu inlocuirea discurilor de frana.
Bine, e un zgomot abia sesizabil, doar daca stai in spate il auzi sau daca esti f. atent...
Ma duc la Radacini zilele astea si va zic daca se prind oamenii de acolo ce problema e.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”