Am uitat sa zic, tu chiar ai termostat clasic; nu e pilotat electric cum mai gasesti pe alte motorizari PSA. Doar ca al tau e incastrat in carcasa aia de plastic si nu poti schimba doar termostatul efectiv. Si acel termostat clasic, ghici ce ?!, chiar deschide progresiv in functie de temperatura lichidului de racire. Incepe sa deschida la o anumita temperatura si e deschis maxim abia la o alta temperatura cu o idee mai mare. La racire e invers incepe sa inchida la o temperatura si inchide complet cind temperatura lui a mai scazut cu ceva grade.
Mai departe tragi tu concluzia cu sonda de apa; cit de plauzibil e ce au zis ei.
Temperatura motor
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
- fpanczel
- Numar Inmatriculare: B-79-FER
Re: Temperatura motor
Salutare,
Ma confrunt si eu cu urmatoarea problema:
Verificand ce se mai intampla sub capota ... am constatat ca nu mai am lichid de racire in vasul de expansiune
Am verificat furtunele...calde toate...motorul parca era totusi mai incins decat de obicei desi temperatura la bord era 3 linii.
Acum vine surpriza cea mare ... desfac busonul de la vasul de expansiune si incepe sa scoata presiune si vasul se umple cu antigel....l-am inchis repede la loc ca altfel ar fi dat afara.
Dupa cam 3 ore de stat pe loc nivelul antigelului din vas a scazut cu un deget sub minim.
Cam care ar fi cauza si ce ar terbuii sa verific?
Multumesc,
Ma confrunt si eu cu urmatoarea problema:
Verificand ce se mai intampla sub capota ... am constatat ca nu mai am lichid de racire in vasul de expansiune
Acum vine surpriza cea mare ... desfac busonul de la vasul de expansiune si incepe sa scoata presiune si vasul se umple cu antigel....l-am inchis repede la loc ca altfel ar fi dat afara.
Dupa cam 3 ore de stat pe loc nivelul antigelului din vas a scazut cu un deget sub minim.
Multumesc,
1.4 16V 90 CP
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Pai lichidul tau de racire era pe traseu. Cand ai desfacut busonul s-a eliberat presiunea si a urcat inapoi in vas.
Verifica lichidul cu motorul rece, daca ai lichid sub minim completezi cu apa distilata sau antigel...
Verifica lichidul cu motorul rece, daca ai lichid sub minim completezi cu apa distilata sau antigel...
- fpanczel
Am completat cu apa distilata....si o voi tine sub observatie.
MS.
MS.
1.4 16V 90 CP
- fpanczel
Am facut pana acum 500km si totul pare a fi ok.
Multumesc "catalin4u24"
Multumesc "catalin4u24"
1.4 16V 90 CP
- exdani
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
- Numar Inmatriculare: B 94 WRR
Daca vrei sa ai degetele intacte si fata te sfatuiesc ca NICIODATA sa nu mai desfaci busonul atat timp cat motorul este cald, sau mai rau este in functiune!fpanczel scrie:Salutare,
Multumesc,
- fpanczel