GPL Pro-Contra

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns

Va atrage ideea unei motorizari benzina+GPL din fabrica?

Da, desigur!
53
37%
As fi interesat/a dar as vrea mai multe informatii.
24
17%
Nu stiu, merita?!
19
13%
Nu, masina mea nu e stivuitor!
47
33%

Voturi totale: 143

alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Re: GPL Pro-Contra

Mesaj de alex82 »

Sincer , si eu m`am saturat de postarile colegului @mediaset .
Topicul asta parca se numeste "GPL Pro-Contra" , nu "Consum GPL vs Diesel" :!:
La fiecare postare , vine ceva de genul ce ieftin mergem noi cu gaze si ce scump voi cu motorina ... nu inteleg de ce fiecare post trebuie sa se termine cu :" eu am mers cu 2 bani pe km , cei cu motorina ii costa 10 lei " , asa siiii ??? ce relevanta are asta ??? am inteles ca te costa mai putin , dar nu ma intereseaza :!: rezuma`te la GPL .
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

exact asta i-am tot sugerat si eu: sa-si faca consumul raportat la ceilalti gazari si gata.
eu niciodata nu m-am raportat la benzina, gaz sau -mai nou- la apa, ci strict la ceilalti dieselari si la consumurile lor
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Pai in aceeasi masura nu vad de ce va intereseaza consumul pe GPL raportat la alta masina pe GPL,daca tot intri pe topic banuiesc ca un interes/curiozitate sau ceva exista.

Hai sa va zic eu de ce mi-am pus GPL:

Pt ca asa am avut posibilitatea sa raman pe motor benzina care-mi place in defavoarea aproape a oricarui diesel.

Pt ca asa pot ajunge in punctul X sau Y cu bani mai putini.

Pt ca investitia se recupereaza odata cu kilometri parcursi.

Pt ca nu mi-a convenit sa imi vand masina ca sa o schimb pt un diesel,odata pt ca stiu ca am pus-o la punct in cel mai mic detaliu si nu imi convenea sa o dau pt o alta cu care probabil as fi luat-o de la zero cu o bieleta,cap de bara etc si in al doilea nu imi place diesel.Nu sunt fan si asta e,nu vreau sa se simta jignit nimeni care are diesel,e optiunea fiecaruia.

De ce te raportezi la consum de diesel?E simplu.Pt ca un diesel consuma putin.Si punandu-ti GPL poti sa ajungi la niste valori de consum apropiate de un diesel si nu te obliga sa iti schimbi masina pt asta,cel putin in cazul meu care am preferat sa imi pun gaz si imi pastrez masina.

De ce va deranjeaza cand se afirma ca s-a mers X km cu N lei? Pe voi nu va intereseaza cat cheltuiti pe combustibil?Nu v-ar conveni sa va coste mai putin? Atunci de ce ne mai plangem de pretul ridicat al combustibilului? Sau poate pt voi e perfect asa cum e.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

@Lex`ule , nu ma intelege gresit , nu am nimic cu GPL -ul , fiecare face ce vrea , ce poate si cum poate .
Topicul asta ( din partea unora ) este inteles gresit , a devenit ceva gpl vs motorina . Daca s`ar citi si inceputul topicului , @tomita a cam vrut altceva de la el ( de la topic ) avantaje si dezavantaje ale gpl`ului . Si pana la urma , o comparatie corecta ar fii intre benzina si gpl , ca si diferenta , ca doar pe benzinare ati pus gpl , ca asa fata de diesel e ca si cum as compara eu motorul meu 2.0 cu unul de 4.2 si sa zic ca ce consum mic am eu fata de ala .
Puneti in balanta avantaje si dezavantaje fata de benzina , consum , putere , comfort , cheltuieli , etc .
Asa cum unora nu le place diesel , mie imi place pt comfort . Eu de ex ieri am venit de la Buc , nici nu ma interesa ce consum am ( motorina , indiferent de pret masina vede numai MOL EVO care e ~6.5 ron/L ) dar in tr 4 am plecat de undeva de pe la 80 km/h si am ajuns la 130 km/h si o turatie de ~3500 rot/min ... asta imi place la diesel , mai ales la cel din configuratia mea .
Ca asa imi iau si eu o targa diesel din 2000 cu 500 de lei , bag numai motorina de la "baieti" , merg cu ea numai la consum si iti arat ca ies mai ieftin decat gpl`ul vostru pe 1.6

Nu vreau sa ma cert cu nimeni , poate citesc eu in gand cu o intonatie gresita anumite postari , dar prea imi lasa senzatia ca e ceva personal impotriva dieselului ( implicit a posesorilor ) .
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
simply the lex
aLEX YO!...

Nu se cearta ma nimeni,si eu cred ca e posibil sa citesc cu alta intonatie ce scrieti voi :mrgreen: .
Nici eu nu am nimic impotriva dieselurilor.E foarte posibil ca vreodata sa trec pe diesel pt confort si ce mai ziceai tu,perfect de acord.

Da,s-a deviat de la subiectul discutiei de la inceput insa printre altele vroiam sa subliniez ca nu mi se pare deplasata comparatia cu dieselul din pct de vedere financiar.

Daca mergi pe GPL si faci comparatia cu benzina e ok,eu fac asa insa mai scapa gandu si la diesel,e ca regula de 3 simpla si cea compusa.Iar comparatia cu consumul de diesel se face pt ca asa cum spunea Tomita o pagina mai in spate,este un consum etalon,adica cel mai mic.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
commandorsteel
PowerSteel

cel mai corect ar fi sa va raportati intre voi gazarii... sau toti aveti acelasi consum si in cazul asta va raportati la diesel.
eu cand pun consumul, ma raportez la alti dieselari, nu la gazari, plus ca eu am consum destul de mare ....
iar de faptul ca v-ati pus gaz ptr a polua mai putin... eu zic sa o lasati mai moale cu aprecierile ca nu va crede nimeni. asa cum ati scris mai sus, v-ati pus gaz ptr economie. punct.

ps. ptr lex, sa stii ca intru pe toate topicurile si nu special pe asta :wink:
si aici mi-am expus parerea tarziu, cand am vazut ca mediaset se tooot raporta la consumul dieselului raportat la nu stiu ce pe... apa vs gaz
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
simply the lex
aLEX YO!...

Eu personal n-am zis ever ca mi-am pus gaz ca sa poluez mai putin.Cu riscul de a-mi sari in cap ceva colegi ecologisti,chiar nu ma intereseaza ca polueaza mai putin sau nu.Atata vreme cat am putut ocoli legea,am scos de la alte masini dinaintea lu' Citronel,tot ce-am putut de pe evacuare,tobe,catalizatoare(nah rima :lol: )
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Exista o singura rezolvare....crearea unui topic GPL vs Diesel vs Benzina si gata!!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

si acolo se pot muta toate versusurile.
dar informatia cu gpl pe diesel sa ramana aici. ca are logica ca informare si orice discutie despre beneficii/contra-argumente pt o astfel de miscare.

dar nu va mai atacati. compari si mere cu pere la nevoie si vezi care are mai putine kcal cand ai nevoie sa mananca. compari mere cu banane si mazare cu muschi de porc.
important pt fiecare dintre noi sunt criteriile fiecaruia de alegere.
eu am inteles ce a cautat colegul mediaset si de aceea in general am citit doar info esentiale transmise de el. fara sa ma atac.
si e bine ce transmite el, pt ca asa multi alti utilizatori vor vedea costurile cu o astfel de instalatie si comparativul cu motoare diesel analoage ca putere.

de ce sa ne atacam asa?! dieselul e etalon al consumului mic la motoarele din fabrica (la buzunar)
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
mediaset
Numar Inmatriculare: 14-AG TVR

Mesaj de mediaset »

Imi pare rau ca unii colegi s-au atacat aiurea.Nu inteleg de ce cei cu masini diesel sunt primi care s-au simtit fustrati si cei mai inversunati impotriva masinilor pe GPL,dar tot ei(diselarii) abunda in laude si consumuri mici in topicurile benzina vs diesel de pe toate forumurile auto.Si acolo cand este groasa in devafoarea motorizariilor diesel incep imediat comparatile vis`a`vis performantele masinii adica gasesc ei ceva ca tot sa fie ei primii si imbatabili.Am citit o gramada de forumuri unde se compara cele 3 feluri de combustibil.Cine mai are consum asa mic ca ei?.Cand nu va convine ceva va suparati repede .Tomita a intuit bine.am luat motorul diesel ca reper deoarece acel motor este considerat cel mai economic existent pe piata auto..Orice lucru in civilizata asta a noastra se raporteaza la ceva. .Asta o stim toti.De ce veniti aici daca acest topic nu reprezinta motorizarile de pe autoturismele voastre ,si ce va deranjeaza atata daca se pot scoate mai putini bani pe km facuti? Era mai amuzant si mai distractiv privit de pe margine daca postam ca eu fac 100km cu 10 litri si tomita ii face cu 8 litri (ex)?Ce ati fi zis:"mama ce de consuma aia si ce putin consumam noi ".Combustibilul ala pe care noi il bagam este la jumatatea combustibilului pe care mergeti voi.Ce nu intelegeti?voi bagati 1 litru cu 6,2 noi bagam 2 litri in banii astia.Costurile sunt cam la fel putin in favoarea celor cu GPL Conteaza ca ,consum 10 litri la oras de 3,10 lei cand voi consumati 5 litri la oras tot de 3,10 lei?Cu ce va incalzeste ca eu bag 10 litri si voi 5 dar rezultatul financiar care goleste buzunarul si care conteaza in final este identic?Tomita si ceilalti colegi Gpl-isti de aici ,multumesc pentru sustinere si ca a-ti inteles ideea care a fost :( Da eu mi-am pus gaz pentru economie.
Ultima oară modificat Mar Oct 02, 2012 6:32 pm de către mediaset, modificat 1 dată în total.
Peugeot 207 1,6 110cp Gris manitoba & Peugeot 307 ,1,6 110CP GPL+ Benzina Gris Aluminium 2005
commandorsteel
PowerSteel

ar fi bine sa-ti pastrezi apelativele de frustrat ptr tine, nu de alta dar nu ne baga pe toti in oala ta :wink: precum si de vs diesel.
am vazut ca aberezi cu privire la schimburile de consumabile (filtre de motorina.. etc)
dupa cum am spus mai sus, raporteaza-te la ceilalti gazari in privinta consumului si nu mai fa comparatii aiurea sau toti gazarii aveti acelasi consum?
ImagineImagine
Imagine
mediaset
Numar Inmatriculare: 14-AG TVR

Mesaj de mediaset »

Chestia aia cu schimburile la Diesel sunt culese tot de pe forumurile auto,spuse de cei care folosesc aceasta motorizare si respecta schimburile in conformitate cu caietul de revizii.Nu aberez.Citeste si o sa vezi si alte pareri referitoare la aceasta problema a consumabililorNe raportam la cat ne ia din buzunar cum si tu cu siguranta te-ai raportat la cat de mult consuma masina vecinului pe benzina in comparatie cu a ta/Bine tu sa zicem ca nu te raportezi la consum dar mai baga ochiul pe forumuri benzina vs diesel si o sa cam vezi cum sta treaba .Nu exista diselar(cu mici exceptii)care sa nu isi laude consumul lui mic .Acum ne raportam la niste motoare noi ,moderne. nu ca la vechile dacii .Stim bine folclorul cu stricatul motorului de la GPL.Majoritatea ar pune GPl dar se tem de folclorul existent si se mai tem si de aspectul rentabilitate.De acea am comparat mereu costurile ca fiecare cititor care intra pe aici sa vada cum stau lucrurile.Nici eu nu am stiut cum sta treaba pana sa pun GPL.De ce sa nu impartasim si la altii din experienta noastra?Cand o s iasa masini electrice suficent de multe o sa comparam cu ele.Deocamdata nu avem alt etalon
Peugeot 207 1,6 110cp Gris manitoba & Peugeot 307 ,1,6 110CP GPL+ Benzina Gris Aluminium 2005
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

as vrea un lucru ca deja sunt mesaje bloncoase si greu lizibile.

daca vreun moderator/admin considera ca se fac atacuri la persoana in esajele acestea va rog sa luati atitudine si sane ajutati.

in rest chimburile de replici ba rog sa le faceti la offtopic cu citat la mesajul la care raspudneti.
haideti va rog sa postam mesaje productive aici (productiv se refera la discutii sanatoase, de orice latura fie pozitive sau negative la adresa acestui combustibil) dar sa nu innebunim cu replici si ofticari sau whatever, care pot degenera.
multumesc colegilor. stiu ca toti suntem oameni rationali si bine intentionati :hi
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

fara suparare Tomita, dar cam are dreptate comandorul, atat cu fixatia lui mediaset pe cat de fraieri sunt aia care si-au luat diesel cat si cu unele (multe!) aiureli emise.
mediaset scrie:Chestia aia cu schimburile la Diesel sunt culese tot de pe forumurile auto,spuse de cei care folosesc aceasta motorizare si respecta schimburile in conformitate cu caietul de revizii.Nu aberez.Citeste si o sa vezi si alte pareri referitoare la aceasta problema a consumabililorN ...
Adica, asa ceva (vezi mai sus) oricine o ia personal ... cum adica, noi suntem mincinosi? Eu in 90000 km (3 ani) am schimbat 2 filtre de motorina si ulei/filtre la fiecare 20000km + un set de placute de frana. Evident ca in conformitate cu cartea si exclusiv la service citroen, costurile fiind (calcule adhoc din cap) cam de 2500-2800 lei/90000 km in service Citroen.
Mie mi se pare cel putin urat sa fiu facut mincinos sau luat peste picior ca "nu's cine" a citit pe "nu's ce forum" niste prostii.
La fel, daca spun ca am ales hdi exclusiv pentru cuplu (si reprize) ma astep sa fiu crezut ... mai ales ca suntem colegi de forum... Sigur ca daca aveam bani de o jucarie ca a lui mituc sau orice turbo peste 2.5l (noi, evident) nici nu ma mai uitam la hdi, dar ... am avut doar de 1.6-2.0
Tot ce pot e sa-i doresc, sincer, lui mediaset, este sa aiba EXACT acelasi cost pe km ca si mine ... (forumul fiind public nu intru in detalii), ca idee ... habar n-am cat costa combustibilul :D
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
commandorsteel
PowerSteel

deci mie, la un drum din bucale-iasi si putin retur mi-a consumat 4,9% in conditiile in care am mers legal (adica 60 localitati si 110 in afara), raportat la un gpl am scos extraordinar de mult, ptr ca un gazar ar fi scos media mea doar cu gaz. #-o
dar am mers ca un gazar, adica ptr un consum scazut am stat numai in fundul tirurilor, nu am depasit, am scos clima (chiar daca erau 28 gr), nu am accelerat brusc si in general la coborarea pantelor opream motorul si o lasam la punctul mort. #-o
deja, la consumul asta, o sa ies la pepeni, asa ca o sa vad cam cat m-ar costa o instalatie de gaz sa-mi pun la soba mea... :-k . as fi vandut instant masina daca nu s-ar fi depreciat asa de mult. as fi luat un benzinar de 1,6i si l-as fi trecut pe gaz, ptr ca vad ca-i moca si eco pe deasupra :glasses chiar ma gandesc de ce nu se pune direct din fabrica doar gpl? :-k ](*,) :-k
asta e o poza intermediara si din pacate nu am facut poza si cand am ajuns acasa in bucale, deoarece media imi iesise pe la 5,3%, dar sper sa ma credeti pe cuvant [-o<
Imagine
cat despre schimbul filtrelor de motorina, cand o sa cobor si o sa am treaba pe la masina, o sa scanez pagina respectiva din cartea de service si o sa i-o postez cu dedicatie lui mediaset.
ImagineImagine
Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”