GPL vs DIESEL vs BENZINA rentabilitate/consumuri
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Re: GPL vs DIESEL vs BENZINA rentabilitate/consumuri
Pai ce treaba au reviziile in topicul asta?..sau nu am inteles eu ce se vrea aici...rentabilitate si consumuri dar baza fiind consumul nu si reviziile
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
la extraurban, lex a scris cu ce viteza a mers. medie 110-130kmh. la acea viteza, pe autostrada A1 masina noastra (1.6i) consuma 10-12% pe benzina simplu.
am primii 50k km ai masinii experienta in care am putut sa observ aceste valori.
poti sa mergi si cu 90kmh pe pilot si sa obtii valori sub 6% medie
PS: @ bogdan
pai reviziile intra in calculul de rentabilitate. la diesel sunt mai scumpe
eu doar cu benzinara ma costa la dealer oficial 350lei (filtre, ulei si manopera) in mod normal fara promotii & stuff
pe alex ploiesteanul il costa 550lei. dar poate vine un HDI110 si ne spune cat il costa pe el.
astea se pun la suma pe care masina o papa anual si atunci vezi rentabilitatea utilzarii unui anumit combustibil
am primii 50k km ai masinii experienta in care am putut sa observ aceste valori.
poti sa mergi si cu 90kmh pe pilot si sa obtii valori sub 6% medie
PS: @ bogdan
pai reviziile intra in calculul de rentabilitate. la diesel sunt mai scumpe
eu doar cu benzinara ma costa la dealer oficial 350lei (filtre, ulei si manopera) in mod normal fara promotii & stuff
pe alex ploiesteanul il costa 550lei. dar poate vine un HDI110 si ne spune cat il costa pe el.
astea se pun la suma pe care masina o papa anual si atunci vezi rentabilitatea utilzarii unui anumit combustibil
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Pai pe langa consum , sunt tosusi si cheltuielile astea , ca de fapt versusul e intre masini , nu combustibilul in sine .
Sau nu am inteles eu nici topicul asta ?? se vrea topic numai pt consumuri ??
Ca asa si dincolo credeam ca e vorba de avantaje/dezavantaje , gen iti ocupa spatiul prin portbagaj/ramai fara roata de rezerva , te opresti de cateva ori pe saptamana sa alimentezi , revizie la butelie , cost mai ieftin fata de varianta stock , adica benzina ca pe aia s`a montat butelia , dar am vazut ca de fapt era un versus GPL - motorina ca si cost/consum .
Sau nu am inteles eu nici topicul asta ?? se vrea topic numai pt consumuri ??
Ca asa si dincolo credeam ca e vorba de avantaje/dezavantaje , gen iti ocupa spatiul prin portbagaj/ramai fara roata de rezerva , te opresti de cateva ori pe saptamana sa alimentezi , revizie la butelie , cost mai ieftin fata de varianta stock , adica benzina ca pe aia s`a montat butelia , dar am vazut ca de fapt era un versus GPL - motorina ca si cost/consum .
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Poate am inteles eu prost ideea topicului si ma rezum doar la consum...oricum nu am nimic impotriva, dar macar sa avem un rezultat concret al topicului pe cifre concrete..mai ales ca vorbim de un calcul relativ simplu!
Deci Lex sa ne zica ce a vrut de la topicul asta sa stim ce vorbim!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- alex82
- Alex Ploiesteanu'
Pe mine am zis ca ma costa 500 nu 550 ( 490 mai exact a fost in ian sau feb , nu mai stiu exact cand am facut revizia )Tomita scrie:
la C4 , 1.6 hdi la fel ma costa , in acelasi service , deci aceeasi manopera .
De ce costa la 2.0 si 1.6 la fel ? pt ca la 2.0 este mai ieftin filtrul de motorina , dar intra cu 1 L mai mult ulei . In rest aceleasi filtre am pus la ambele masini .
LE : si filtrele erau ok , Mann , etc , deci nu am fost genul de cel mai ieftin filtru , ulei , etc
- Tomita
- cre8or
my bad, 500...mi-au bazait ochii
deci inteleg ca 500 era si la 1.6...
pai din start e o diferenta de 150lei (care e o suma triviala comparata cu suma combustibilul bagat anual)
in 50k km nu am avut nevoie o singura data de roata de rezerva.
in schimb in primii 20k km de viata ai masinutei am folosit acea roata. am agatat ceva cuie in drum spre servici si am ramas in drum.
dar e un risc mare care mi-l asum momentan si nu e bine. tre sa caur neaparat un chit de reparatie. am cautat roata subtire pe 14, dar nu merge din cauza gaurii centrale. cred ca era de pe un 206 acea roata.
deci inteleg ca 500 era si la 1.6...
pai din start e o diferenta de 150lei (care e o suma triviala comparata cu suma combustibilul bagat anual)
in 50k km nu am avut nevoie o singura data de roata de rezerva.
in schimb in primii 20k km de viata ai masinutei am folosit acea roata. am agatat ceva cuie in drum spre servici si am ramas in drum.
dar e un risc mare care mi-l asum momentan si nu e bine. tre sa caur neaparat un chit de reparatie. am cautat roata subtire pe 14, dar nu merge din cauza gaurii centrale. cred ca era de pe un 206 acea roata.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
Si eu in vre`o 5 ani am facut 2 pene . Una in Buc si am vazut ca e roata lasata , am fost la o vulcanizare si nu am avut nevoie de roata de rezrva , dar o data am facut in Turcia in concediu . Am gasit masina in parcare cu o roata pe janta . Avea un cui , iar pana la prima vulcanizare gasita am facut ceva km ... deci , nu stiu ce as fii facut in cazul ala fara roata de rezerva ...
Deasemenea , daca Doamne fereste ai o explozie sau se taie cauciucul nu stiu nici cu un kit de repeartie d`ala ce faci ...
Deasemenea , daca Doamne fereste ai o explozie sau se taie cauciucul nu stiu nici cu un kit de repeartie d`ala ce faci ...
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Eu am consum de 7.0L/100km numai in oras la 2.0hdi automatic... mai mult nu va pot spune ca nu ne potrivim, aici fiind cu totul alte costuri, in conditiile in care Kia manca 9 si era cu 300kg mai usoara si cu aproximativ 14cp mai puturoasa...
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
nu stiu cum si unde faceti voi reviziile de va iese asa ieftin, dar eu acum 1 saptamana am schimbat uleiul, filtrul de ulei si filtrul de polen si m-a costat 520 lei la Radacini ConstantaTomita scrie:..... dar poate vine un HDI110 si ne spune cat il costa pe el.
e drept ca am plecat de acolo cu impresia ca am fost furat
ps. tomita, eu zic sa-ti cauti neaparat o roata de rezerva sa o ai la tine (sa inteleg ca tu ti-ai montat butelia gpl in locul rotii de rezerva?), deoarece cu kitul ala de reparatii nu prea ai ce face in cazul in care iei o groapa si-ti tai cauciucul
le:
cataline, tu ai trafic acolo in satul tau? ca din poze... nu prea pare sa fie cine stie ce aglomeratiecatalin4u24 scrie:Eu am consum de 7.0L/100km numai in oras la 2.0hdi automatic... mai mult nu va pot spune ca nu ne potrivim, aici fiind cu totul alte costuri, in conditiile in care Kia manca 9 si era cu 300kg mai usoara si cu aproximativ 14cp mai puturoasa...
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- alex82
- Alex Ploiesteanu'
@Comandor am zis ca si la C4 , 1.6 hdi dadeam 500 de lei , iar tu ai dat 520 , asa ca nu vad ce e asa ieftin la mine/noi , fata de tine ... ah , da , eu nu fac la reprezentanta operatiunile astea ci in alte service`uri , unde cu siguranta e mai ieftina manopera 
LE: acum am vazut ca fara filtru de aer si motorina .
Pai eu zic ca la reprezenta e cam evident ca e un pic mai scump un produs decat restul pietei , chiar si ora de manopera sunt convins ca e mai scumpa .
LE: acum am vazut ca fara filtru de aer si motorina .
Pai eu zic ca la reprezenta e cam evident ca e un pic mai scump un produs decat restul pietei , chiar si ora de manopera sunt convins ca e mai scumpa .
Ultima oară modificat Mie Oct 03, 2012 12:28 pm de către alex82, modificat 1 dată în total.
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Nu mah, n-am trafic, decat pietoni si pe ici pe colo biciclisti 
Sent from my GT-I9300
Sent from my GT-I9300
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Cred ca putem vb si de revizii,de ce nu,ideea e sa nu ne pierdem in detalii si sa ne referim strict la piesele,consumabilele ce au direct legatura cu combustibilul.Deci nu puneti preturi la capete de bara sau mai stiu eu ce.In cazul meu oricum e irelevant ca imi fac reviziile aproape singur,filtre etcBogdan scrie:Poate am inteles eu prost ideea topicului si ma rezum doar la consum...oricum nu am nimic impotriva, dar macar sa avem un rezultat concret al topicului pe cifre concrete..mai ales ca vorbim de un calcul relativ simplu!
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Alex are dreptate aici. Lex, ceva lamuriri ?alex82 scrie:Ba io citesc si recitesc si`mi da cu virgula...
- urban ai 10%
- extraurban , cu 44 L faci 460 de km , deci tot 10 L +/- cativa ml ??
- Tomita
- cre8or
@vlad. vezi ca am lamurit eu mai devreme,
sau daca citesti mesajele de pe pagina precedenta ale lui lex, o sa intelegi ca circula cu 110-130kmh
pai alex82, tati, zi asa...la reprezentanta vorbeam de 350. asa, la orice alt service rezolv si eu la 300. ca sa nu zic ca se poate si mai jos. adica:
- filtru aer il pot schimba si eu in 10 minute
- filtru polen: idem
- filtru ulei?! de asemenea
- doar uleiul de scurs din motor necesita o rampa sau un "canal" unde sa poti accesa zona de dedesubt si cheia cu marimea potrivita. si nu e inginerie sau umblat cu cine stie ce piese tehnicoase. dar zici doar pe asta sa o faci la un service autorizat.
dar eu doresc sa am istoric pe bune in cartea masinii, si nah, mai vizitez si eu baietii de la cartec.
sau daca citesti mesajele de pe pagina precedenta ale lui lex, o sa intelegi ca circula cu 110-130kmh
pai alex82, tati, zi asa...la reprezentanta vorbeam de 350. asa, la orice alt service rezolv si eu la 300. ca sa nu zic ca se poate si mai jos. adica:
- filtru aer il pot schimba si eu in 10 minute
- filtru polen: idem
- filtru ulei?! de asemenea
- doar uleiul de scurs din motor necesita o rampa sau un "canal" unde sa poti accesa zona de dedesubt si cheia cu marimea potrivita. si nu e inginerie sau umblat cu cine stie ce piese tehnicoase. dar zici doar pe asta sa o faci la un service autorizat.
dar eu doresc sa am istoric pe bune in cartea masinii, si nah, mai vizitez si eu baietii de la cartec.
- catalin4u24
- StarShip Pilot
Hai ca fiecare o da cum vrea. Ala ca schimba singur filtrele, altu ca are consum extraurban de 10% dar merge numai peste 110
Deci pana la urma nici o relevanta. Exact ce ziceam
Sent from my GT-I9300
Deci pana la urma nici o relevanta. Exact ce ziceam
Sent from my GT-I9300