Eu am cerut in service sa imi dezactiveze temporar TPMS-ul, mi-au zis ca au procedat, dar de fapt nu i-au dezactivat. Acu merg asa, cu avertizarea din timp in timp. M-am obisnuit. Senzorii sunt pe birou ca au tijele oxidate.
Nu cred ca se justifica o investitie de 4x500 RON pentru o echipare cu senzori si a jantelor de iarna pe 16". Si oricum nu scapi de Lexia pentru ca trebuie reinitializat sistemul si ajustate tolerantele de presiune.
O anvelopa pe 17" lucreaza la alte presiuni de umflare ca una pe 16". Nu poti tine fortat o anumita presiune numai de dragul senzorilor, ca strici anvelopa sau periclitezi siguranta in trafic.
Eu tin anvelopele de 17" la 2.5 bari presiune si fata si spate, atat cele de vara cat si cele de iarna. Numai daca sunt foarte incarcat, urc in spate pana la 2.7 bari cat zice cartea.
Toleranta e undeva la - 0.2 bari pana apare avertizarea de pierdere de presiune (Service) si 0.4 bari pana apare avertizarea de pana (STOP). Ori, cu sistemul setat la o presiune optima de 2.5 bari (rotile de 17"), daca pe rotile de 16" ai, sa zicem, 2.2, aceiasi senzori ti-ar arata pana clara !
Fiecare senzor am inteles ca este setat separat pe o toleranta de detectarea a pierderii de presiune, in functie de ce anvelope incalti.
Nici mutarea senzorilor pe o alta janta nu-i o solutie viabila pentru ca dupa a 2-a, a 3-a mutare, se rupe garnitura care etanseaza prinderea pe janta si trebuie sa cumperi un kit nou de reparatie (piesa 4 din poza), care contine garnitura. Pret vreo 62 RON.
Una peste alta, eu am ales varianta anvelopelor de iarna pe dimensiunea jantelor originale pe 17" si cu 45 de RON le montez/demontez de 2 ori pe an.
O echilibrare la intervalul asta, oricum nu face decat bine !