Taxa auto - timbrul verde

Discutii despre orice legat de masini
wolf
Numar Inmatriculare: DJ 10 WLF

Taxa auto - timbrul verde

Mesaj de wolf »

Salutare dragi colegi contribuabili !
Are cineva vreo idee concreta cat o sa mai trebuiasca sa platim si pe mizeria asta de taxa anuala? :evil: :evil: :evil:
Mentionez ca robo meu este din 2006 1.6 hdi euro 4 inmatriculat in tara in 2010.
multumesc!
WOLF
viewtopic.php?f=19&t=7704&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wolf" onclick="window.open(this.href);return false;

OPUSworkshop
viewtopic.php?f=95&t=6022&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.facebook.com/OPUSWorkshop" onclick="window.open(this.href);return false;

ImagineImagine
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Re: Taxa auto - timbrul verde

Mesaj de alexc4 »

taxa nu se aplica in cazul tau, este o taxa exclusiv pentru masinile inmatriculate inainte de 2007!
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
Costi596
Numar Inmatriculare: B 42 CJJ

Mesaj de Costi596 »

si oare cat o fi taxa , ca ambele masini ale familiei sunt inmatriculate inainte de 2007 #-o cielo in 2004 si citroen-ul in 2005
wolf

Mesaj de wolf »

Multumesc Alex,sper sa fie asa cum zici tu.
Toti cei care aveti idee de ce o sa mai urmeze cu porcaria asta de lege/timbru puteti posta aici
Ultima oară modificat Vin Ian 11, 2013 9:25 pm de către wolf, modificat 1 dată în total.
WOLF
viewtopic.php?f=19&t=7704&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wolf" onclick="window.open(this.href);return false;

OPUSworkshop
viewtopic.php?f=95&t=6022&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.facebook.com/OPUSWorkshop" onclick="window.open(this.href);return false;

ImagineImagine
wolf

Mesaj de wolf »

Costi596 scrie:si oare cat o fi taxa , ca ambele masini ale familiei sunt inmatriculate inainte de 2007 #-o cielo in 2004 si citroen-ul in 2005
Ups,deja au aparut primele probleme ! :?
WOLF

OPUSworkshop

ImagineImagine
Costi596

Mesaj de Costi596 »

hai la c4 o fi cum o fi ca e 1,4 si euro 4 , da cielo e euro 3 #-o
raul oradea
Marca si model masina: C4, 1.4 16v
Numar Inmatriculare: BH 12 AUL

Mesaj de raul oradea »

Chestia cu 'inainte de 2007' NU E VALABILA!!!
Miercuri 9 ian. am fost sa-mi inmatriculez robotelul, mai exact sa-l transcriu, insa vreau sa-i schimb si nr. de inmatr.
Cand credeam ca am toate actele pregatite, si dupa ce am stat aprox. 45 min. la coada, ajuns la ghiseu aflu ca pe langa toate actele de pana acum, incepand cu ian.2013, se cere suplimentar o adeverinta eliberata de ANAF (finante/trezorerie) din care sa reiasa ca taxa de poluare a fost platita si NErecuperata..., in caz contrar trebuia sa o platesc!
Nemultumit, am intrebat: dece..?, daca masina a fost deja inmatriculata in RO in anul 2008, nu trebuiesc doar cele inmatr. pana in 2007 ? Raspuns: NU!, tocmai pt asta va cerem adeverinta
...asa ca am plecat, ca un 'roman contribuabil', la finante, unde dupa cereri si copii xerox,.., aflu ca perioada de eliberare a adeverintei este de 2 -4 SAPTAMANI..., lasati nr.de tel., si va sunam noi... Inca stau si astept (sper sa nu expire certif.de autenticitate r.a.r.) :)
Asta-i Romania :P ...in rest, drumuri bune sa aveti, si bafta.
wolf

Mesaj de wolf »

Deci o sa platim toti,anual?! :protest:
WOLF

OPUSworkshop

ImagineImagine
Costi596

Mesaj de Costi596 »

taxe mai cretine n-am vazut , nici nu si-au luat bine scaunele ca deja vor bani de la noi
fartnold
Numar Inmatriculare: ms11dns

Mesaj de fartnold »

Eu am un golf din 2003. Masina a fost adusa in 2006 pt care s a platir vama cum era atunci. Acum daca vreau sa o vand oare ce se întâmplă?
Costi596

Mesaj de Costi596 »

cel care o sa o inmatriculeze o sa plateasca timbru asta sau vreo taxa
teddy_dmy
Marca si model masina: Renault Laguna 2.0
Citroen C4

Mesaj de teddy_dmy »

Din cate am citit legea se refera la prima transcriere de proprietate in cazul masinilor inscrise inainte de 2007, cu alte cuvinte daca, cumperi o masina de la primul propietar atunci vom plati o taxa, in cazul in care daca este al 2.lea propietar si atunci cel care cumpara devine al 3.lea nu se mai plateste taxa.
Sper sa fi inteles bine, oricum legiuitorul cand a facut aceasta lege a lasat loc de interpretare si asa sunt multe legi pe la noi
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Taxa e foarte simpla, se refera la masinile inmatriculate inainte de 2007, cand nu se platea acea taxa, iar acum, daca cineva doreste sa cumpere o masina inmatriculata inainte de 2007, cumparatorul va plati taxa ca si in cazul masinilor cumparate dinafara, prima inmatriculare. Acum, sa vedem cum se va calcula aceasta taxa si toate celelalte chi-chi-tze pe care ei le vor adauga 8)
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Adica acum probabil un C4 va fi 2000 eur!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

@ Bogdan, un C4 inmatriculat in tara, intre 2005-2007 sa stii ca va fi mult mai ieftin, si nu doar C4, orice masina, deoarece se va plati taxa, la fel ca la una adusa din afara...asa ca un viitor cumparator va prefera sa o ia din afara fiind rulata pe drumuri si infrastructura mai buna, iar taxa va fi cam aceeasi. Metodele de calcul de la o taxa la alta inca nu stiu sa fi fost date oficial, dar presupun ca vor fi la fel #-o
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”