Am ales varianta de a bloca partea din fatza a sistemului de prindere prin intermediul unei lamele indoite si fixate cu un surub M4.

Am folosit lamele din alama, groase cam 1mm, care sunt rezistente si se pot indoi usor. E OK si aluminiul, insa atentie duraluminiul la raze mici de curbura va crapa.
Dupa ce am profilat lamela, am gaurit-o astfel incat sa treaca surubul prin ea si apoi am trasat pe bratul stergatorului locul in care sa se fixeze. Profilul bratului are suficienta grosime pentru a obtine o gaura filetata. L-am gaurit cu burghiu de 3 si am folosit tarozi M4.

Surubul nu trebuie sa fie lung pentru a permite oscilatia lamelei in suport pe toata cursa.

Dupa asamblare am pus superglue pe partea surubului ce iesea din gaura filetata.
Finalul arata astfel:

Pentru a nu atrage atentia si a asigura estetica bratului, ansamblul se vopseste cu vopsea negru mat.
Bratele stergatoarelor se demonteaza folosind o cheie inelara sau tubulara de 16. E bine de aplicat spray degripant pe piulita si apoi pe surubul cu caneluri pe care se blocheaza bratul. La mine au iesit destul de greu bratele.
La montare am facut cateva incercari in pozitionarea bratului pe caneluri pentru a obtine cursa utila maxima (2 centimetri de chederul parbrizului in pozitia de sus a lamelei).
Bafta la mesterit!