Am un c4 coupe din 2006. Problema e ca atunci cand vreau sa cuplez faza lunga aceasta nu ramane blocata si imediat ce eliberez maneta revine la faza scurta.
Am fost la un electrician si mi-a zis sa schimb tot blocul de comanda lumini. Totusi cred ca este doar o problema de contact atata timp catdaca se tine trasa maneta faza lunga functioneaza.
Poate ma ajuta cineva. Multumesc
probleme faza lunga
-
Alexandru Marin0203
- Marca si model masina: Citroen c4, 16i
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Re: probleme faza lunga
Maneta la Citroen nu "ramane blocata" pe faza lunga, se trage de ea pana se aude un click dupa care se elibereaza si aceasta ramane pe faza lunga. Daca tragi doar un pic faza lunga se aprinde pentru a atentiona(flash). Acum daca la tine tragi de tot de maneta si nu se aude acel click sau se aude si nu ramane pe faza lunga, e o problema care nu stiu daca se poate repara, decat prin inlocuierea blocului.
-
Alexandru Marin0203
da dau pana la capat, nu se aude un clic dar se sumte la mana ca un impuls ca sa iti dai seama ca ai trecut pe faza lunga... dar eu ma intreb daca nu cumva se poate desface blocul de comanda lumini pentru a se repera probleme.
Mentionez ca pana acum 2 saptamani puteam sa raman pe faza lunga daca trageam de maneta cand semnalizam dar acum nu mai merge nici asta
Mentionez ca pana acum 2 saptamani puteam sa raman pe faza lunga daca trageam de maneta cand semnalizam dar acum nu mai merge nici asta
- bongo
- Numar Inmatriculare: B777BNG
Se poate desface si in caz ca nu e rupt nimic si e doar indoit se repara. Sunt niste lamele care fac contact cand tragi maneta in una din cele 2 trepte iar lamela pentru faza lunga ori e rupta ori e indoita si nu mai face contact. Becurile se aprind pentru ca face contact si lamela de blitz
-
Alexandru Marin0203
Am inteles, multumesc. Cunosti pe cineva in bucuresti care poate sa desfaca blocul lumini, ca ma mai vorbit si azi cu un electrician si la fel mi-a zis ca tre sa schimb tot blocul de comanda lumini.
- navzar_x
- Numar Inmatriculare: B-XX-DBR
la mine, neavand o problema cu faza lunga/scurta, nu comuta pe faza lunga daca e activa semnalizareaAlexandru Marin0203 scrie:Mentionez ca pana acum 2 saptamani puteam sa raman pe faza lunga daca trageam de maneta cand semnalizam dar acum nu mai merge nici asta
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz 
- bongo
- Numar Inmatriculare: B777BNG
- navzar_x
- Numar Inmatriculare: B-XX-DBR
spui ca as avea o problema cu blocul de lumini pt ca nu comuta faza scurta/lunga atunci cand e activa semnalizarea? desi daca nu semnalizez (maneta pe mijloc) comuta fara probleme?
mai astept si alte pareri (tind sa cred ca asa e facuta) inainte de a considera ca am o problema
mai astept si alte pareri (tind sa cred ca asa e facuta) inainte de a considera ca am o problema
C4 facelift berlina 1.6i 122 de fugareti ... blue recife - albastra ca focul ... de la aragaz