Probleme caseta directie (?!)

s|nny

Re: Probleme caseta directie (?!)

Mesaj de s|nny »

Aceeasi problema am sesizat-o si eu la C4-ul meu.
Asta dupa ce m-am intors recent in tara dupa un drum de aprox. 3000 km - trecere prin Bulgaria (apropo de drumuri jalnice).
Zgomotul se aude la plecarea de pe loc cu viraj (stg sau dr). dar cel mai evident cand masina stationeaza si misc volanul stg sau dr. - bataie in volan.

Mi-au spus niste prieteni sa verific nivelul lichidului la pompa servo.
Oricum cred ca ajung cu masina la un service :cry:
Imediat ce reglementez problema revin cu detalii.

O zi buna!
Citroen C4 Coupe, 1.6 16V 110CP.
stock.
s|nny

Mesaj de s|nny »

Mi-am facut timp si am ajuns cu masina in service (unul de "cartier").
Le spun eu de zgomotul din volan la rotatie (un tacanit - nu cel dintre volan si scaun).
Primul raspuns - verificati flansele de la amortizor. se apuca de treaba si dau jos amortizorul de pe dreapta, verifica flansa - e totul ok.
La demontare au sesizat un joc in bieleta antiruliu - trebuie schimbata.
Dupa ce au pus amortizorul la loc, au zis sa dam o tura cu ea ca nu sesizeaza de la ce-ar putea fi zgomotul... revenim in garaj si cheama un mecanic sa verifice manual jocul din bieleta de directie / cap de bara stg - al doilea verdict bieleta de directie stg trebuie schimbata.

fiind sambata a ramas sa revin luni si-mi comanda ei piesele.

zis si facut luni duc masina in service, se apuca de treaba - desfac bieleta stg si surpriza cea noua (febi parca) era mai scurta.. acum nu stiu daca au comandat ei piesa gresita sau nu.
intrun final mi-au zis ca bieleta pe stanga oricum nu trebuia schimbata, ca ar fi ok.

au schimbat bieleta antiruliu pe partea dr., au mai urcat odata masina pe rampa insa nu au depistat de unde provine acel zgomot.

concluzie, trebuie sa refac unghiul de fuga pentru ca mi-au desfacut bieleta stanga si au pus-o la loc.

zgomotul la volan nu a fost remediat :cry:
Citroen C4 Coupe, 1.6 16V 110CP.
stock.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Pai daca doar au demontat bieleta de pe caseta fara a seapara-o de capul de bara nu mai e nevoie de refacerea-reverificare unghiurilor directiei.
Legat de Febi ... eu am renuntat demult la ei. Ia-ti Lemforder. Dar vezi ca C4 are 2 tipuri de bielete si 2 capete de bara. Daca ai capeti de bara curbati bieleta iti va fi mai scurta, daca capeti de bara sint drepti bieleta va fi mai lunga. Posibil, ca din necunostinta, cei de la service sa fi comandat bieleta scurta in loc de cea lunga. Si daca tot au gresit comanda ce sa zica si ei ... ca nu mai e nevoie sa o schimbe. :evil: Dar cind au diagnosticat acest lucru era nevoie ?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

s|nny scrie: ...
zis si facut luni duc masina in service, se apuca de treaba - desfac bieleta stg si surpriza cea noua (febi parca) era mai scurta.. acum nu stiu daca au comandat ei piesa gresita sau nu.
intrun final mi-au zis ca bieleta pe stanga oricum nu trebuia schimbata, ca ar fi ok.
... :cry:
hai ca asta e buna =D>
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

dar pana la urma s-au uitat si la caseta de directie si tot circuitul coloanei de directie sa verifice daca e vreo problema acolo??? sau doar au ignorat, si s-au concentrat pe ce ii ducea mintea ca ar fi problema :?
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
UCB

Mesaj de UCB »

Noutati?

Am observat si eu treaba asta. Cred ca e vorba totusi de minunea aia care iti opreste semnalizarea pentru ca, cel putin la mine, se intampla atunci cand rotile sunt intr-o parte, stanga sa zicem, si le misc pana in partea cealalta, pe dreapta. Zgomotul e fix cand rotile trec prin pozitia in care sunt drepte.
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

Ma poate ajuta cineva cu un pret pentru caseta de directie?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"
vw passat 1.9 tdi 131 cp 4motion
Remus

Mesaj de Remus »

Aprox. 1500 RON la autokarma, dar cauta si in alta parte poate gasesti mai ieftin.
Succces !
http://www.autokarma.ro/Produse.aspx?Ti ... 20directie" onclick="window.open(this.href);return false;
C4, 1.6 HDI, Rosu Lucifer
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

Am uitat sa intreb ce marca recomandati la caseta de directie.
Deci puteti sa recomandati o marca

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"
vw passat 1.9 tdi 131 cp 4motion
mircea21
Numar Inmatriculare: b 777 asa

Mesaj de mircea21 »

a rezolvat cine-va problema?
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Mesaj de djmanianfs »

Am si eu o problema la masina : daca virez de volan brusc stanga-dreapta-stanga-dreapta, ca si cum ii fac un joc de volan, aud o bataie in partea din stanga fata (la sofer). Eu banuiesc ca ceva legat de la articulatie e pe duca sau dus.
A rezolvat cineva din probleme care era mai sus?
Eu ma "jucam" cu masina stanga-dreapta si atunci am sesizat aceasta bataie, altfel nu-mi dadeam seama. Am mai observat ca daca dau intr-o groapa mai maricica se aude o oarecare bataie...
Voi ce parere aveti, ce credeti ca ar putea sa fie de vina : bieleta antirului, cap de bara....
Multumesc! :hi
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
siempre

Mesaj de siempre »

In legatura cu acel zgomot, lasand deoparte orice dubiu in legatura cu bieletele de directie ori pivotii; la miscarile volanului stanga-dreapta stand pe loc, miscari rapide si scurte ori virat maxim stanga sau dreapta, sunetele vin din caseta, mai exact din cremaliera, exista un joc chiar si atunci cand masina e noua, in timp, odata cu uzura masinii, acel joc devine mai mare, iar zgomotul nu ezita sa apara. :)
Am si un Ford Focus, la fel face, am avut si VW Polo, la fel facea, de Dacia nu mai zic, si cel mai ciudat e ca si la un Polo din 2011 de nou facea asa, bineinteles aproape insesizabil. Eu cred ca e un sunet normal. :D
Citroen C4 Coupe 1.6 16V SX VTR
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Mesaj de djmanianfs »

Multumesc Siempre! :hi
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Nu-ti face griji,am eu caseta de directie de vanzare :mrgreen: E vreo 200 de euro la mana a doua,o nimica toata :glasses
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Luigi88
Marca si model masina: Citroen C4 HDI 92 cp
Numar Inmatriculare: AG 11 PWY

Mesaj de Luigi88 »

Salut am un c4 coupe 1,6 hdi de 92 cp si a mea face la fel stg dreapta cat de scurt sau si cand da sa se miste roata la actionarea volanului se aude un sunet de parca sar lovi ceva e metalic ca o lovitura de ciocan ...am fost azi la un atelier mecanic si mi-au zis baieti de acolo ca au mai avut vreo cateva c4 si ca ar cam fi caseta de directie nu mai zic ca directia e imprecisa adica trage violent ba dreapta ba stanga si mai ziceau si ceva de amortizoare ca sunt duse si alea
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”