Am avut ghinionul sa mi se strice turbina (sper ca doar atat
)Sambata trecuta pe la 15:30 am plecat spre Romania ....totul linistit pe drum , intrat in Romania pe la 6:00 , am trecut de Arad spre Deva.
Prin padurile alea am nimerit ditamai frumusetea de groapa drept in mijlocul drumului , vrand sa depasesc un TIR , m-am apropiat de el si groapa aia de vreo 30-40 cm m-a cautat drept pe mine neavand timp sa o evit pentru ca eram prea aproape de TIR si a iesit prea repede
Rezultat , o janta rupta plus alta stramba , 2 cauciucuri sparte de puteai baga mana in ele.
Oprit , descarcat toata masina de bagaje , am scos rezerva si cu o roata am mers asa sparta vreo 40 km pana am gasit o vulcanizare in curtea unui om , cu noroc pentru ca erau Floriile.
La lovitura aia mi s-a zdruncinat toata masina de zicea-i ca se dezmembreaza toata. S-au defectat si ABS/ESP.
Am ajuns seara acasa si a 2a zi am mai facut vreo 3-400 km cand s-a intamplat nenorocirea.
Aveam circa 40 km cu a 3a .Am accelerat , bagat a 4a pentru a depasi o alta masina , revenit pe banda.......motorul a inceput sa se accelereze la maxim (era rosie turatia). Am orpit , am scos cheia dar motorul nu se oprea ..... s-a facut un fum de vreo 15 metri si toata circulatia s-a blocat.
Nu prea stiam ce sa fac in momentul ala , asa ca am deschis capota (motorul turandu-se la maxim chiar si cu cheia scoasa) mi-a venit in minte sa tai furtunul unde intra motorina in motor dar nu aveam nimic de taiat asa ca am rupt cu mainile turul si returul , timp in care a mai mers vreo cateva zeci de secunde si s-a oprit.
Apa di radiator a iesit toata .
Am impins-o in afara strazii , am inchis-o si am plecat in Italia.
Zilele astea a luat-o cumnatami-o si a dus-o la mecanic dar se apuca dupa paste.
Ar mai putea fi si alt defect , sa se fi rupt si motorul?