@Norishor, da direct tie m-am adresat, si nu neaparat ca induci in eroare ci pentru simplu fapt ca in cazul postului adresat colegului mircea 21 ai dramatizat si exagerat in acelasi timp sfatuindu-l practic sa faca o cheltuiala suplimentara, adica sa schimbe uleiul imediat.
Ti-am explicat ca nu are nimic daca merge cu alt ulei decat Total Ineo ECS 5w30, sau altul din aceeasi categorie, ti-am spus ca eu am folosit si altceva in afara de ECS, si filtrul nu a avut de suferit.
Unde ai vazut tu in postarea mea ca eu i-am dat sfaturi despre masina lui, vorbind la modul general, sau de unde stii tu ce generatie de filtru are el montat pe masina? Serios, vreau si eu sa stiu, in semnatura nu apare nimic.
Dupa nr de km care i-a declarat presupun ca tipul de aditiv care il foloseste este Infineum F995/Eolys 176 care este fix acelasi sistem montat si pe masina mea, deci imi permit sa am o opinie si aceea a fost strict legata de FAP si nu de masina colegului nostru in principiu.
Ca o paranteza, lasa mistoul deoparte cu 608, Peugeot 608 se zvonea la un moment dat ca ar aparea pe piata in 2014-2015. Nu vreau sa jignesc pe nimeni daca tu ai inteles asta, ei bine eu am vrut doar sa exprim altceva si nu stiu cati si cate or sa se inteleaga din acest roman.
Referitor la documentatia de care tot pomenesti, spune-mi si mie te rog cum influenteaza aceste uleiuri durata de viata a motorului pt ca pe cea a filtrului este destul de clar, scrie ceva acolo ?
Eu am spus asa, sau ma rog sa reformulez: toata lumea este innebunita de filtrul de particule, este chiar o fobie, cum sa-l protejeze mai mult, dar ....se gandeste cineva si la motorul ala daca ii convine acel ulei, daca mai are aceeasi protectie cu aceste uleiuri?
Multi isi iau diesel ca au auzit ei ca, scuzati stiti voi ce , consuma putin, dar il omoara in oras pe distante scurte, la drum lung merg cu 1500 rpm ca le e frica sa nu le explodeze motorul. Poti sa pui mama lui de ulei Low Saps ca tot vei distruge filtrul.
Eu am pus in balanta aceste lucruri si am ales sa protejez motorul, pt ca oricum filtrul nu aveam cum sa-l infund.
@George Nu stiu cine iti da tie dreptul sa ma compari cu toti romanii, afla te rog ca tot ce am facut eu la masina am facut pe barba mea, pe banii mei, si pe timpul meu si ca-mi place sa incerc si alte lucruri noi si sa experimentez in acelasi timp, si nu ma refer numai la masini.
Si daca tot am mai umblat la una alta a fost ca sa inteleg cum naiba au facut francezii unele chestii, dar pana la un punct. Nu sunt genul bun la toate , dar avand o specializare tehnica nu rezist sa nu disec unele lucruri.
Si sa te citez: "dar totusi discutam de ulei pentru masina" , da discutam de un ulei de masina, eu cred ca avem voie sa vedem daca nu exista si alte uleiuri mai bune pentru masinile noastre, ce trebuie sa luam de bun tot ce zice PSA? Acei oameni de la PSA care au gandit un sistem inseamna ca sunt cei mai buni, ca nu exista nimeni altcineva pe pamantul asta mai bun ca ei?
Progresul vine si de aici, din dorinta de a face si altceva si nu de a lua de bune toate ideile astea preconcepute.
Referitor la idei preconcepute, tu de ce ai ales PSA, ca doar e frantuzeasca si nu e buna si are si preturi mari la intretinere? De ce nu ai luat nemteasca asa cum o fac toti romanii cu care ma compari si care le cred best of?
The End