Thread pentru mici intrebari
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Re: Thread pentru mici intrebari
Trebuia sa dai un email la Servunion si aflai de atunci, sau daca vrei AM la orice magazin online de piese.
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Capul de bara este bieleta de directie, bieleta antiruliu sau nici una din cele 2? 
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- DjAndr3w
Capatul de bara, este capatul de bara. Bieleta de directie este alta piesa, bieleta antiruliu alta piesa...insa toate 3 is pe fata, cate 1 de fiecare parte.
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
Bieleta de directie este legata direct de caseta de directie. In capul bieletei de directie, vine capul de bara. De obicei cand schimbi bieleta de directie, schimbi si capul de bara deoarce sunt sanse ff mari ca acesta sa nu se desfaca si sa se distruga in proces. Dupa schimbarea acestora este obligatorie refacerea geometriei pe stand.
Bieleta antiruliu are ca rol anti-rasturnarea autovehiculului in curbe. Este legatura rigida intre bara stabilizatoare si amortizor (situata pe verticala, oarecum).
Bieleta antiruliu are ca rol anti-rasturnarea autovehiculului in curbe. Este legatura rigida intre bara stabilizatoare si amortizor (situata pe verticala, oarecum).
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Multumesc pentru explicatii.
Ideea e ca de ceva vreme masina nu se mai simte la fel de stabila si ferma, se inclina cand virez de volan, si nu stiu ce ar putea fi din cele 2 bielete sau amortizoare (desi la revizie au zis ca totul e ok cu amortizoarele). Senzatia e ca si cum ar fi cauciucurile mai dezumflate (dar nu sunt).
Mi s-a spus ca exista un joc in bieletele de directie dar nu stiu daca pot avea legatura cu stabilitatea in curbe.
Ideea e ca de ceva vreme masina nu se mai simte la fel de stabila si ferma, se inclina cand virez de volan, si nu stiu ce ar putea fi din cele 2 bielete sau amortizoare (desi la revizie au zis ca totul e ok cu amortizoarele). Senzatia e ca si cum ar fi cauciucurile mai dezumflate (dar nu sunt).
Mi s-a spus ca exista un joc in bieletele de directie dar nu stiu daca pot avea legatura cu stabilitatea in curbe.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
- sorinel0310
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
- Numar Inmatriculare: B *** SXN
Tocmai, eu cred ca dupa simptome, trebuie schimbata bieleta antiruliu...
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
- DjAndr3w
Bieleta antiruliu se poate verifica f usor, ea, in momentul in care treci printr-o groapa/denivelare se aduce un troncanit. La bieleta directie, nu are treaba cu "lasatul" in viraje, cand e dusa se simte joc in volan sau un mic trancanit in volan, se poate testa, ridicand masina pe elevator sau cric si tragi de roata cu ambele maini la ora 3 si ora 9, daca se simte joc/trancanit e pe "duca". Sper ca am fost de ajutor.
- sergiu9my
- Marca si model masina: Citroen C4,1.6HDI
- Numar Inmatriculare: PH 90 WTF
Daca am schhimbat capetele de bara ar fii indicat sa schimb si bieletele de directie ?Norishor scrie:Bieleta de directie este legata direct de caseta de directie. In capul bieletei de directie, vine capul de bara. De obicei cand schimbi bieleta de directie, schimbi si capul de bara deoarce sunt sanse ff mari ca acesta sa nu se desfaca si sa se distruga in proces. Dupa schimbarea acestora este obligatorie refacerea geometriei pe stand.
- Vladone
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe Facelift, 1.6 HDI 90 HP (noFAP)
- Numar Inmatriculare: AG 04 JAD
Si dupa aia ar fi indicat sa faci si geometria 
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
De ruliu (oscilatia la inclinare) se ocupa atat amortizoarele + arcuri + flanse cat si (dupa nume) bieletele antiruliu. Deci deca iti simti masina "barca" te uiti mai intai la amortizoare sa le schimbi mai ales daca nu ai "trancanit" la gropi. Daca ai trancanit la gropi, schimba bieletele antiruliu mai intai.
- morsa2003
- Numar Inmatriculare: B ?¿ HPK
Salut,
Mi-am schimbat bateria la robotzel ieri si am constatat ca indicatorul la motorina imi indica diferit dupa schimbare. Concret inainte aveam 3 liniutze, dupa ce am pus bateria noua imi indica jumate de rezervor. De pus motorina nu se pune problema,masina a stat moarta fara baterie in fata blocului.
A mai patit cineva asta ?
Mi-am schimbat bateria la robotzel ieri si am constatat ca indicatorul la motorina imi indica diferit dupa schimbare. Concret inainte aveam 3 liniutze, dupa ce am pus bateria noua imi indica jumate de rezervor. De pus motorina nu se pune problema,masina a stat moarta fara baterie in fata blocului.
A mai patit cineva asta ?
1.6 Hdi coupe 110cp Noir Perla Nera
- iry515
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: AG 28 HLK
imi poate explica cineva eroare top up engine oil level? mentionez ca apare doar in unele momente gen cand las masina parcata inclinata sau ceva de genu acesta.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Inseamna ca ai ulei pus pana inspre limita msx si cand sta masina inclinata trece de max .
- Rica
- Marca si model masina: ....
de aceea nu sunt buni atatia senzori

Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- tromeod
- Numar Inmatriculare: B-06-ZPF
Incearca sa verifici uleiul! Posibil sa fie scazut, ar trebui completatiry515 scrie:imi poate explica cineva eroare top up engine oil level? mentionez ca apare doar in unele momente gen cand las masina parcata inclinata sau ceva de genu acesta.
C4 Coupe 1.6i THP, Rouge Loucifer - a special one -