troncanit roata fata stanga

bizkit1

troncanit roata fata stanga

Mesaj de bizkit1 »

Salut. Am si eu o problema si nu imi dau seama ce ar putea fi. La viteze mici, daca iau dreapta, mai ales pe piatra cubica, se aude un troncanit la roata din fata stanga. Se mai aude si atunci cand iau dreapta si pun frana brusc sau daca incerc sa urc o bordura. Azi am dat roata jos si am bagat ranga la bucse , am tras de articulatii ca disperatu si nu se aude niciun zgomot. Dar daca misc volanul repede stanga-dreapta se aud niste batai gen fier pe fier de la bieleta de directie.
Insa nu imi dau seama daca zgomotul de la bieleta de directie se poate auzi si in cazurile de mai sus sau doar atunci cand stau pe loc si misc de volan. Aveti idee? multumesc
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
Rica
Marca si model masina: ....

Re: troncanit roata fata stanga

Mesaj de Rica »

flansa de la telescoape ai verificat-o?
bucsele de acolo sunt in porcii lor?
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
ganja
Marca si model masina: C4 Coupe (2007): 1.6 HDi, 110CP (VTR)

Mesaj de ganja »

eu am ceva asemanator, cand pun frana sau cand virez am un troncanit pe partea dreapta, si cei de la radacini mi-au spus ca ar fi de la etrier, suportul etrier sau nu mai stiu exact
Citroen C4 Coupe 2007 1.6 HDI 110 Cp - Noir Obsidian
viewtopic.php?f=19&t=7141" onclick="window.open(this.href);return false;
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

cel mai bine iti verifici masina la o statie itp, unde au discurile alea hidraulice care-ti misca toata masina.
il rogi pe mecanicul respectiv sa-ti spuna ce si unde joaca. e cel mai ok, zic eu
ii dai si tu 10-20 lei... :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
bizkit1

Mesaj de bizkit1 »

am verificat si flansele si bucsele....tot..deci am tras cu ranga de toate si de amortizor si nu se aude nimic. Doar atunci cand dau de volan troncane bieletele de directie. Eu as vrea sa stiu daca e posibil tot bieletele de directie sa se auda atunci cand iau dreapta de volan
C41.6 diesel 110 CP, TRACTOR VERSION + honda accord (echipare sportline) 2.2 diesel
Rica

Mesaj de Rica »

daca sunt ok alea ramane etrierul.
posibil slabit
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Mesaj de alexc4 »

Da se pot auzi si bieletele de directie. Daca bataia se aude mai mult in stanga poate fi si tamponul de la cutie.

Sent from my LG-P920 using Tapatalk 2
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Bieletele antiruliu cum se prezinta. La mine pe langa flansele de amortizor cu rulmenti cu tot, erau si bieletele antiruliu.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Mesaj de djmanianfs »

Am si eu aceiasi problema: am schimbat bieletele antirului, bieletele de directie + capetele de bara + geometrie roti. Mentionez ca daca merg pe piatra cubica simt bataie in volan. Aaaa si daca fac joc de volan stanga dreapta brusc se aude aceiasi bataie cum zicea colegul de mai sus. Pareri ceva?
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
Rica

Mesaj de Rica »

bucsele de la bara antiruliu le-ai verificat?
ale pot sa arate bine si cand lucreaza sa iese din suport si sa dea metatl pe metal
Ce ciudat!
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

djmanianfs scrie:Am si eu aceiasi problema: am schimbat bieletele antirului, bieletele de directie + capetele de bara + geometrie roti. Mentionez ca daca merg pe piatra cubica simt bataie in volan. Aaaa si daca fac joc de volan stanga dreapta brusc se aude aceiasi bataie cum zicea colegul de mai sus. Pareri ceva?
Joc in caseta de directie? L-au verificat cei din service eventual strans/reglat? Daca da, sa stii ca aceeasi problema am avut-o la ford, cand viram dreapta, sub turat si pe drum cu denivelari era un zgomot ciudat, ca si cum ar scapa/freca niste roti dintate. Problema a fost, capul de planetara!
bizkit1 scrie:am verificat si flansele si bucsele....tot..deci am tras cu ranga de toate si de amortizor si nu se aude nimic. Doar atunci cand dau de volan troncane bieletele de directie. Eu as vrea sa stiu daca e posibil tot bieletele de directie sa se auda atunci cand iau dreapta de volan
La biletele de directie, e posibil sa ai joc, deoarece spui ca iti troncane cand stai pe loc. Pentru varianta de troncanit cand virezi si la viteze mici, cum i-am spus si colegului djmanianfs, cap planetara.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
ionutzj
Marca si model masina: Citroen C4 coupe 2.0HDI
Numar Inmatriculare: BC86JOC

Mesaj de ionutzj »

Si la mine se auzea asa. Pivotul facea acel zgomot.Mecanicul nu si-a dat seama din prima la testul cu "ranga" , deci e mai bine sa verifici pivotii , costa in jur de 60 ron unul si sunt la fel si pe dreapta si pe stanga
djmanianfs

Mesaj de djmanianfs »

Pai ce sa zic, am facut un control la Radacini Service si asa mi-a spus mecanicul de acolo dupa ce a tras cu ranga de angrenaje p'acolo: bielete de directie doar si recomandat si capetele de bara. A zis ca nu ar avea nimic caseta. Acum nu mai stiu ce sa zic, oare mecanicul a zis-o la plesneala? Eu am schimbat ce mi-a zis el, dar acel sunet ciudat se aude in continuare.
Week asta m-am mai jucat putin la volan si am auzit ca sunetul parca s-ar auzi in masina in compartimentul ala unde este prins volanul de bord, unde este si turometrul. Este ceva de schimbat si p'acolo?
GONZO

Mesaj de GONZO »

bizkit1 scrie:Salut. Am si eu o problema si nu imi dau seama ce ar putea fi. La viteze mici, daca iau dreapta, mai ales pe piatra cubica, se aude un troncanit la roata din fata stanga. Se mai aude si atunci cand iau dreapta si pun frana brusc sau daca incerc sa urc o bordura. Azi am dat roata jos si am bagat ranga la bucse , am tras de articulatii ca disperatu si nu se aude niciun zgomot. Dar daca misc volanul repede stanga-dreapta se aud niste batai gen fier pe fier de la bieleta de directie.
Insa nu imi dau seama daca zgomotul de la bieleta de directie se poate auzi si in cazurile de mai sus sau doar atunci cand stau pe loc si misc de volan. Aveti idee? multumesc

viewtopic.php?f=61&t=7872" onclick="window.open(this.href);return false; la fel facea dupa ce am iesit din service, caseta de directie slabita, se auze joc la urcat pe bordura si cand trageam de volan pe loc stanga dreapta...se auzea de parca erau capetele de bara metal pe metal
djmanianfs

Mesaj de djmanianfs »

Am gasit problema la troncanitul meu: flansele+rulmenti de la amortizoarele fata sunt praf, trebuiesc schimbate. Au verificat si bataia aceea de la volan si mi-a zis ca nu am probleme cu caseta de directie. La cea mai mica miscare a volanului se misca si rotile si acel tacanit mi-au zis ca este relativ normal (seful meu are un C-class si tot la fel face daca dau de volan repede stanga-dreapta).
Concluzie: bataia pe fata paote survenii si de la flansele+rulmentii amortizoarelor!b :hi
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”