Citroen C4 Germania

Discutii despre orice legat de masini
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Re: Citroen C4 Germania

Mesaj de alex82 »

Pai colegul zicea ca dupa ce schimba alea , o retrage de la vanzare pt o vreme ... :roll:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Deenman
Marca si model masina: C4 in curand

Mesaj de Deenman »

alex82 scrie:Pai colegul zicea ca dupa ce schimba alea , o retrage de la vanzare pt o vreme ... :roll:

Banul este la putere, un comentariu legat de masina/dotari/ la ce sa ma uit , se poate, te rog?
Deenman

Mesaj de Deenman »

Gata, iau masina colegului pana la urma, problema e ca e luata pe firma cu banii jos in 2008.

Imi zice si mie cineva in mare cam ce acte ar trebuie sa-mi dea si ce procedura sa respect?:

- adeverinta anaf- factura ca a platit taxa in 2008-
- carte service- facturi piese -
- ceva hartie de la firma lui ca are impozitele platite la zi?
- talon- actele masinii
- ITP

Aceasta e masina : viewtopic.php?f=94&t=7891" onclick="window.open(this.href);return false;
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

Deenman scrie:Gata, iau masina colegului pana la urma, problema e ca e luata pe firma cu banii jos in 2008.

Imi zice si mie cineva in mare cam ce acte ar trebuie sa-mi dea si ce procedura sa respect?:

- adeverinta anaf- factura ca a platit taxa in 2008-
- carte service- facturi piese -
- ceva hartie de la firma lui ca are impozitele platite la zi?
- talon- actele masinii
- ITP

Aceasta e masina : viewtopic.php?f=94&t=7891" onclick="window.open(this.href);return false;
Felicitari pentru achizitie si bine ai venit in Club C4!

La achizitie, daca masina este pe firma, el trebuie sa iti ofere factura (in loc de contract vanzare-cumparare)(nu conteaza pe ce pret iti face factura, conteaza sa fie, ca acea factura este dovada ca tu ai cumparat masina de la firma respectiva), o copie dupa adeverinta ca masina are taxa platita (desi tu nu ai ce face cu ea, trebuie sa scoti tu alta pentru inmatriculare, dar asa pentru tine sa vezi ca a fost platita), hartia de la firma ca are toate taxele si impozitele platite, ca nu are restante la stat (daca au datorii la stat, nu poti inmatricula masina, atentie :!: ), actele masinii (talonul si cartea de identitate a masinii), cheia normala + cheia de rezerva (sau toate cheile, in cazul in care are mai mult de doua), sa aibe ITP valabil pe talon, sa iti ofere asigurarea masinii (obligatoriu) + rovinieta valabila (daca este cazul), si in rest daca le are: cartea masinii, cartea de service, chitante de la revizii/piese/alte operatii facute in service, roviniete mai vechi (in cazul in care vine o amenda d-aia intarziata rau, caci ca la noi la nimeni :D), etc. Bafta!
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Deenman

Mesaj de Deenman »

Multumesc, un mesaj bine elaborat si cu multa informatie, in sfarsit, ca azi bateam forumurile in lung si-n lat. Nu pot lua masina inca ca sunt plecat departe tare, mai dureaza putin.

Apropo, se poate sa -mi iau ceva teapa legata de TVA? el are masina de 5 ani + (f putin peste) este amortizata de firma, are voie sa o declare si la 100 ron daca doreste, asta il priveste pe el, ma afecteaza cu ceva asta?
mootoo
Marca si model masina: şe şinşi
Numar Inmatriculare: numar di numar

Mesaj de mootoo »

alex82 scrie:Pai colegul zicea ca dupa ce schimba alea , o retrage de la vanzare pt o vreme ... :roll:
ziceam ca probabil o voi retrage de la vanzare. am avut o oferta de la atenzaC4 si aceeasi oferta am primit-o de la un samsar, culmea, tot din Constanta. Noul coleg de forum vad ca e hotarat. sper sa se concretizeze tranzactia.
Deenman

Mesaj de Deenman »

Fiti fara griji, sunt un om de cuvant si am sa dovedesc asta, din pacate cum am spus nu pot face nimic momentan, pana ies din delegatie/tura. Dar dupa cum vedeti am strans informatii si mi-am facut o lista cu cele necesare, a.i. dupa ce termin sa ne apucam de vanzare-cumparare.

Nu am nici o intentie sa va irosesc timpul, din contra vreau sa o iau cat mai repede, sa faceti cerere pentru adeverinta la ANAF (aceasta adeverinta dovedeste ca nu s-a recuperat taxa de mediu sau ca nu exista un proces deschis in vederea recuperarii ei).

Stiu ca eu trebuie sa o scot, inainte sa inmatriculez masina pe mine, insa e bine sa avem toate informatiile in fata.

In rest a postat colegul mai sus, cam ce acte avem nevoie in vederea tranzactiei. Nu mai ramane decat sa stabilim cand si cum. Tinem legatura la telefon, cu respect, Denis.
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

Deenman scrie:Multumesc, un mesaj bine elaborat si cu multa informatie, in sfarsit, ca azi bateam forumurile in lung si-n lat. Nu pot lua masina inca ca sunt plecat departe tare, mai dureaza putin.

Apropo, se poate sa -mi iau ceva teapa legata de TVA? el are masina de 5 ani + (f putin peste) este amortizata de firma, are voie sa o declare si la 100 ron daca doreste, asta il priveste pe el, ma afecteaza cu ceva asta?
Teoretic nu conteaza...in mod normal poate sa isi puna si 100 lei, ca sa plateasca doar 24 de lei TVA la stat. Eu cand mi-am luat C4 de la ProMotor Rm. Valcea, s-a facut factura pe 2000 lei, ca sa fie TVA-ul 24% din aia 2000, si sa nu plateasca 24% din 5500 de euro :)
Acuma, practic, ar fi indicat sa nu fie chiar 100 lei, ca ar putea batea la ochi...dar asta il priveste mai mult pe cel care iti elibereaza factura, caci el poate avea probleme la firma...tu teoretic nu ai nici o treaba in asta, poti inmatricula masina orice pret ar fi (mai sunt cazuri in care se doneaza masini, si se elibereaza facturi pe 1 leu...dar macar se stie cumva ca e donatie, acuma na...). Deci, ca sa fac un mic rezumat, in mod normal pentru tine nu ar trebui sa conteze ce suma apare acolo pe factura, atata timp cat factura este perfect valabila. Apropo, sa verifici cu atentie sa nu fie greseli la seria de caroserie sau alte detalii importante de pe factura, ca altfel nu e valida la inmatriculare.
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”