Inca un Coupe in Iasi

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Re: Inca un Coupe in Iasi

Mesaj de sorinel0310 »

georgian1987 scrie: Asta este. Am fost totusi consolat ca daca ii fac urgent distributia si schimbul de ulei+filtre, dupa care din 15k in 15k revizia, motorul asta mai duce lejer 500.000 km.
HDI-urile sunt motoare care duc lejer si 1.000.000 km in bord, daca reviziile si schimbul de consumabile se face la timp si daca motorul este folosit in parametri normali (spre exemplu, schimbul de viteze la turatii optime pentru o ungere si un flux de aer optim).

Asa ca, da...nu iti face griji. Daca o ingrijesti si a fost si ea cat de cat ingrijita inainte sa o cumperi tu, nu ai absolut nici o treaba cu ea.
:hi
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
georgian1987
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe, 1.6hdi
Numar Inmatriculare: B 65 SKM

Mesaj de georgian1987 »

De curand am schimbat chitul de ambreiaj. Kit Shacs 700 Ron + manopera 350 Ron. Este posibil sa nu fi fost schibmat niciodata kitul, desi masina are undeva la 180.000 km? Poate duce atat de mult un kit? Nu de alta, dar mecanicul mi-a zis ca nu a observat sa ae fi desfacut pana acum acea parte a masinii.

Avand in vedere ca ambreiajul mi-a cauzat o cheltuiala neasteptata si mi-a dat peste cap prioritatile, care ordine mi-o recomandati in ceea ce priveste urmatoarele interventii:

1. Inlocuire pompa servo (volan greoi stand pe loc)
2. Schimb kit distributie
3. Schimb ulei + filtre

Masina avand 3000 km de cand e la mine, nu am garantie ultimilor 2, ci doar palavrageala vanzatorului cum ca mai fac 12000 cu uleiul actual iar distributia schimbata la 80.000. Nu vreau sa-mi asum riscuri

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Citroen C4 Coupe, 1.6HDi, 110CP, Gri inchis
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

2 si 3 clar, nu in ordine, ci odata.
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
robitza21
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare: B-111-RFM

Mesaj de robitza21 »

Exact! 2 si 3 simultan. Servo mai lasa-l, consideri ca mergi la sala.
Dar totusi compara si cu un alt C4. Dupa ce am condus multe "nemtzasti" am avut si eu un soc cu volanul greoi. Verifica si lichidul de servo sau incearca sa il schimbi... Incearca sa elimini "problemele" minore...
Era sa schimb un injector si pompa de motorina la un Peug 206 doar din cauza unui senzor pozitie arbore cotit. Am scapat cu 20 de lei la un mester in garaj.
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

georgian1987 scrie:De curand am schimbat chitul de ambreiaj. Kit Shacs 700 Ron + manopera 350 Ron. Este posibil sa nu fi fost schibmat niciodata kitul, desi masina are undeva la 180.000 km? Poate duce atat de mult un kit? Nu de alta, dar mecanicul mi-a zis ca nu a observat sa ae fi desfacut pana acum acea parte a masinii.

Avand in vedere ca ambreiajul mi-a cauzat o cheltuiala neasteptata si mi-a dat peste cap prioritatile, care ordine mi-o recomandati in ceea ce priveste urmatoarele interventii:

1. Inlocuire pompa servo (volan greoi stand pe loc)
2. Schimb kit distributie
3. Schimb ulei + filtre

Masina avand 3000 km de cand e la mine, nu am garantie ultimilor 2, ci doar palavrageala vanzatorului cum ca mai fac 12000 cu uleiul actual iar distributia schimbata la 80.000. Nu vreau sa-mi asum riscuri

La diesel-urile HDI, poti sa citesti si in carte...kitul de distributie se schimba la 180.000 km in conditii severe si la 240.000km in conditii normale.

Referitor la ordine, 2+3 trebuie facute impreuna, impreuna si cu kitul de accesorii (curea accesorii si role). P-orma poti sa faci si 1.
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

robitza21 scrie:Exact! 2 si 3 simultan. Servo mai lasa-l, consideri ca mergi la sala.
Dar totusi compara si cu un alt C4. Dupa ce am condus multe "nemtzasti" am avut si eu un soc cu volanul greoi. Verifica si lichidul de servo sau incearca sa il schimbi... Incearca sa elimini "problemele" minore...
Era sa schimb un injector si pompa de motorina la un Peug 206 doar din cauza unui senzor pozitie arbore cotit. Am scapat cu 20 de lei la un mester in garaj.
Volan greoi la C4??? La C4 e chiar super servodirectia si mult mai usor comparat cu ford, opel sau fiat, ce am condus eu, C4 are cea mai ok servodirectie. E adevart, ca odata cu viteza volanul se "intareste", e normal, dar in oras se invarte chiar si stand pe loc cu "un sfert de deget" :D
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
robitza21
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare: B-111-RFM

Mesaj de robitza21 »

Dap. Am avut condus Spark, Skoda 1, 2, Audi A6 2002, 2006, 330XD, X5 si inca unele de care nu imi aduc aminte. Posibil sa aiba a mea ceva, nu stiu ce sa zic, este singurul C4 pe care l-am condus.
PS: Servo mai usor decat la Fiat nu cred ca exista, mai ales cu City activat.
georgian1987

Mesaj de georgian1987 »

DjAndr3w scrie: Volan greoi la C4??? La C4 e chiar super servodirectia si mult mai usor comparat cu ford, opel sau fiat, ce am condus eu, C4 are cea mai ok servodirectie. E adevart, ca odata cu viteza volanul se "intareste", e normal, dar in oras se invarte chiar si stand pe loc cu "un sfert de deget" :D
La mine e justificat volanul greoi. La diagnoza, pompa servo arata ca merge cu 109 km la ora stand pe loc. Asta e motivul pt care e f greoi pe loc ( ca la Saviem/Raba pentru cunoscatori). In mers nu am probleme.

Strang bani sa iau pompa de la Alex de pe forum. Daca nu schimbam ambreiajul o luam deja!

georgian1987

Mesaj de georgian1987 »

Stiu ca si Victor.VR avea aceeasi problema. Nu stiu sa o fi rezolvat.

DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Da Georgian asa e cu cat creste viteza volanul e mai tare sa ai stabilitate la viteze mari...si neapart trebuie achimbata pompa? Nu se rezolva cu un soft cv eu stiu...
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
georgian1987

Mesaj de georgian1987 »

Tipul care mi-a facut diagnoza la Servunion Iasi mi-a spus ca trebuie schimbata pompa. Ei nu repara pompe.

Daca stie cineva un electrician care se baga sa repare asa ceva, ma poate ajuta cu un contact.

Vasea
Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006

Mesaj de Vasea »

Vorbeste cu Stefan din Dancu ( parca asa il cheama ), poate stie pe cineva....
Incearca sa faci o diagnoza la Norishor, poate se rezolva .... altfel.
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”